ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 22 touko 2022 21:47

RoPSille karvas tappio AC Oulu/OLS:lle - lisäajalla jälleen draamaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
AC Oulu/OLS kukisti Rovaniemen Palloseuran 3-2-lukemin.

RoPSin tappiottomien sarjapelien putki katkesi sunnuntai-iltana Oulussa, kun kotijoukkue AC Oulu/OLS vei pisteet lisäajalla syntyneestä rangaistuspotkusta.

RoPSin maalit teki tuttu parivaljakko: Mikke Kiljunen ja Eetu Venäläinen. Kummallekin kyseessä oli maali kolmannessa perättäisessä ottelussa.

Tasainen ottelu eteni pitkään AC Oulu/OLSin johtoasemassa, mutta RoPS sai tasoitettua ottelun ensin 73. minuutilla ja sitten lisäajan toisella minuutilla. Tämä ei kuitenkaan riittänyt pisteeseen, sillä kotijoukkue vei voiton viimeisillä hetkillä syntyneellä rangaistuspotkumaalilla. Kyseessä oli neljän kierroksen jälkeen jo kolmas RoPS-ottelu, jossa ottelun lisäajalla nähdään isoja käänteitä.

- Harmittaa kuin pientä oravaa. Tosi harmillinen tappio, totesi pettyneenä RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner ottelun jälkeen.

- Hävisimme pelin, josta tasapelikin olisi maistunut aika huonolta, koska klassisesti sanottuna olimme hyvin pelin päällä - esimerkiksi kulmapotkutilasto meni meille 9-1. OLS oli kuitenkin tosi tehokas tänään omissa paikoissaan.

Rovaniemeläisryhmän harmitusta lisäsi tilanne, josta viime hetken voittomaaliin johtanut rangaistuspotku vihellettiin. RoPS-leirissä tuomio herätti suuria tunteita.

- Erotuomari lahjoittaa neljännellä lisäaikaminuutilla ilmaisen rangaistuspotkun. Kaikki kentällä olleet näkivät, että se oli niin kalasteltu kuin vain voi olla. Tilanteen näkeminen videolta kahdesta eri kulmasta vahvisti tätä näkemystä, Tanner harmitteli.

- Kyllä tällainen syö miestä aika paljon, mutta ei tässä auta kuin kasvaa tämän yli. Meidän pitää luottaa siihen, että tällaiset kasvattavat joukkuetta entistä vahvemmaksi tulevaisuutta varten. Tästä pitää ottaa opiksi.

RoPS ei lähtenyt otteluun parhaista mahdollisista lähtökohdista, sillä sivussa olivat muun muassa Riku-Veli Niska, Aaro TiihonenDaniel Salmela ja Aapo Savolainen. Heidän tilalleen avauskokoonpanoon tulleet pelaajat onnistuivat hyvin, ja osoittivat, että joukkueen materiaalista löytyy myös leveyttä.

- Oli todella positiivista, että jätkät taistelivat upeasti ja antoivat jälleen kaikkensa, vaikka meillä oli useita poissaoloja ja osa pelaajista olivat puolikuntoisia. Oman harmituksen lisäksi harmittaa myös joukkueen puolesta, että emme saaneet pisteitä ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

- Tarina jatkuu taas eteenpäin. Olen edelleen sitä mieltä, että OLS on tämän sarjan vahvimpia joukkueita pelaajamateriaaliltaan, mutta pystyimme taas osoittamaan, että nuori joukkueemme pystyy pelaamaan hyvin kaikkia tämän sarjan joukkueita vastaan.

RoPS kohtaa seuraavaksi toisen oululaisseura JS Herculeksen. Joukkueet kohtaavat Rovaniemellä sunnuntaina 29.5. kello 18:30 alkaen.

- Jalkapallo on välillä tällaista. Jäi harmittamaan todella paljon. Pitää jatkaa työntekoa ja alkaa valmistautumaan Hercules-otteluun, jossa tullaan varmasti näkemään sisuuntunut RoPS-lauma.

AC Oulu/OLS - RoPS 3-2 (1-0)

1-0 Simsek 29'
1-1 Mikke Kiljunen 73'
2-1 Kemppainen 80''
2-2 Venäläinen 90+2'
3-2 Kurvinen 90+4

Kokoonpanot Palloliiton tulospalvelusta: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2389192/lineups

Luettu 1194 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309