ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 14 touko 2022 20:26

RoPS avasi voittotilinsä 3-0-lukemin - valmennus riemuitsi nollapelistä: "Tämä mahdollistaa otteluiden voittamisen"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(8 ääntä)
RoPS avasi voittotilinsä 3-0-lukemin - valmennus riemuitsi nollapelistä: "Tämä mahdollistaa otteluiden voittamisen" Anssi Kiuru
Rovaniemen Palloseura voitti Komeetat 3-0-lukemin.

Kahden perättäisen tasapelin jälkeen RoPS onnistui avaamaan voittotilinsä Kakkosessa, kun se kaatoi lauantai-iltana Komeetat 3-0-lukemin. Rovaniemen Keskuskentän kotiyleisöä maaleillaan huudattivat Tatu LakelaMikke Kiljunen ja Eetu Venäläinen.

- Hemmetin hyvät fiilikset! Todella tärkeä sarjakauden avausvoitto ja kolme pistettä, päävalmentaja Aleksi Tanner iloitsi ottelun jälkeen.

Kolme tehtyä maalia miellyttivät Tanneria suuresti, mutta sitäkin leveämpi hymy valmentajan kasvoille nousi siitä, että oma maali pysyi tänään koskemattomana. 

- Olen älyttömän tyytyväinen, että saimme pidettyä oman maalimme puhtaana ensimmäisen kerran tämän kauden aikana, Tanner kiitteli joukkuettaan hyvästä puolustustyöskentelystä.

- Harjoituspelit mukaan lukien olemme pelanneet tällä kaudella 11 tai 12 peliä, ja nyt oli ensimmäinen kerta, kun meille ei tehty yhtään maalia. Tämä mahdollistaa aina sen, että pystymme voittamaan otteluita. Toki tänään teimme kolme maalia, ja paikkoja oli enempäänkin.

Laadukkaan puolustamisen lisäksi RoPSin voiton avainasioita oli pelin avaaminen. Jo ensimmäisellä puoliajalla pallo liikkui mallikkaasti, mutta varsinkin toiselle jaksolle tehtyjen viilausten jälkeen, avaaminen toimi hyvin.

- Meidän pelin avaamisen malli toimi koko ottelun ajan todella hyvin, Tanner sanoi.

- Ensimmäisellä puoliajalla emme juosseet tarpeeksi linjan taakse. Pääsimme usein pelintekoalueille tai taskuihin, mutta sitten puuttui liikkeet syvälle. Tähän puututtiin puoliajalla, ja juuri niistä asioista saimmekin sitten toisella jaksolla onnistumisia.

Tanner korosti, että jälleen voiton takana oli ennen kaikkea koko joukkueena tehty työ pelin kaikissa vaiheissa. Yksittäisistä pelaajista hän kuitenkin nosti esiin keskikentän työmyyrän Lakelan ja puolustuksen johtajan Samuel Olabisin.

- Tatu juoksee valtavan määrän kilometrejä joka ottelussamme. Oli hienoa, että tänään Tatu sai palkinnon myös maalin muodossa, kun hän tykitti upeasti avausmaalimme.

- Kapteenimme "Sam" täytyy myös nostaa esille. Hän taisteli kipeän nivusen kanssa, ja olisi varmasti taistellut loppuunkin asti, mutta emme halunneet ottaa riskejä, kun hänen nivunen on vaivannut jo jonkin aikaa. Hän kuitenkin näytti jälleen esimerkkiä, kuinka joukkueen eteen laitetaan itseä likoon.

Keskuskentällä oli läpi ottelun hyvä tunnelma, ja paikalle saapuneet RoPS-kannattajat saivat palkinnoksi selvän voiton. Tanner kiitteli kotiyleisön tukea.

- Yleisöä oli kiva määrä tänään, ja sieltä tuli paljon kannustusta joukkueelle. Tämä oli kiva nähdä ja kuulla.

RoPSin seuraava ottelu on vieraspeli AC Oulu/OLSia vastaan sunnuntaina 22. toukokuuta.

- Tästä on hyvä jatkaa viikon päästä odottavaan otteluun AC Oulu/OLSia vastaan. Vastus todennäköisesti kovenee, kun oululaisjoukkue saa todennäköisesti vahvistuksia Veikkausliiga-joukkueeltaan.

RoPS - Komeetat 3-0 (1-0)

1-0 Tatu Lakela 34'
2-0 Mikke Kiljunen 53'
3-0 Eetu Venäläinen 63'

Kokoonpanot ja tilastot Palloliiton tulospalvelusta: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2389185/lineups

Luettu 1384 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309