ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 03 touko 2022 21:32

FF Jaro pudotti RoPSin Suomen Cupista - "Todella hyvä oppitunti"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Rovaniemen Palloseura hävisi Suomen Cupin 4. kierroksella FF Jarolle 0-4-lukemin.

RoPSin taival vuoden 2022 Suomen Cupissa päättyi tiistai-iltana, kun FF Jaro oli Keskuskentällä vahvempi selvin 4-0-lukemin. Rovaniemeläiset roikkuivat ottelussa mukana noin tunnin ajan, jonka jälkeen kamppailu ratkesi kahteen nopeaan maaliin.

- Harmittaa, RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner totesi tyhjentävästi.

- Jaro oli odotetun hyvä. He ovat Ykkösen nousijakandidaatteja ja tulivat lähes täysin kärkinipullaan meitä vastaan. Tämä oli meille todella hyvä oppitunti pelata tuollaista joukkuetta vastaan.

RoPS joutui puolustamaan ottelussa todella paljon, kun Ykkösen kärkipäähän povattu Jaro piti palloa. Kotijoukkue onnistui ensimmäisellä puoliajalla kovassa puolustustyössään hyvin, mutta 37. minuutilla paine kasvoi liian kovaksi, kun vierasjoukkue siirtyi keskityksestä 1-0-johtoon.

- Pystyimme puolustamaan joukkueena hyvin ensimmäisen puoliajan ja toisen puoliajan alkuakin ihan hyvin. Jarolla ei ollut kovin montaa sellaista huippupaikkaa vaikka olivatkin paljon enemmän pallossa, Tanner kehui joukkuettaan.

Noin tunnin pelin kohdalla Jaro onnistui minuutin sisään iskemään kaksi maalia. Tämän jälkeen haaveet jatkopaikasta haihtuivat lopullisesti Rovaniemen viileässä kevätillassa. Jaro kaunisteli loppulukemia vielä kertaalleen 84. minuutilla.

RoPSin suurin haaste oli pallollisessa pelaamisessa. Nuorelle joukkueelle ominaista pallon liikuttelua tai pitkiä syöttöketjuja ei nähty, vaan Jaro sai usein pakotettua rovaniemeläiset heikkoihin ratkaisuihin pelivälineen kanssa.

- Oma pallollinen pelaamisemme jäi todella vaatimattomaksi. Hätiköimme liikaa, ja lähdimme liian kiireellä pelaamaan palloa ylös hyökkääjällemme Mikke Kiljuselle, joka oli yksin kahden topparin puristuksessa, Tanner sanoi.

- Tämä ei sovi meidän pelisysteemiin. Meidän olisi pitänyt pystyä pelaamaan pallon kanssa enemmän, saada tuet lähemmäksi ja sitä kautta saada omaa pallollista pelaamista paremmaksi.

Sarjaporrasta ylempää tullut haaste oli odotetun kova, ja tällä kertaa paremmasta ei jäänyt epäselvyyttä. RoPS taisteli hienosti todella nuorella joukkueella, ja sai arvokkaan oppitunnin alkumetreillä olevaa sarjakautta ajatellen.

- Meillä oli avauskokoonpanossa kolme B-junioria ja viisi viime kauden B-junioria. Tällaiset pelit ammattilaisjoukkueita vastaan, joissa on kokeneita pelaajia, ovat meille todella arvokkaita kokemuksia Kakkosen kautta ajatellen.

RoPSin pelit jatkuvat lauantaina, kun vierasottelussa vastaan asettuu Kakkosen C-lohkon ennakkosuosikin asemassa oleva JJK.

- Kerätään Jaro-peli kasaan, ja suunnataan katseet kohti lauantain JJK-ottelua, Tanner totesi.

RoPS - FF Jaro 0-4

1-0 Myrevik 37'
2-0 Björkskog 59'
3-0 Ramsay 60'
4-0 Bjonbäck 84'

RoPSin kokoonpano

1 Lauri-Eemil Vetri
3 Eerik kantola <-> Tolra 70'
4 Oumar Balde
5 Samuel Olabisi (kapteeni)
6 Daniel Salmela
8 Tatu Lakela <-> Petrishin 76'
9 Mikke Kiljunen
16 Kimi Isometsä <-> Ojala 76'
22 Aapo Savolainen <-> Eronen 76'
25 Eelis Taskila
26 Aaro Tiihonen <-> Venäläinen 70'

Vaihtopelaajat
12 Otto Märsylä
2 Lassi Eronen <-> Savolainen 76'
15 Weeti Wimmer
17 Ville Ojala <-> Isometsä 76'
18 Jegor Petrishin <-> Lakela 76'
21 Alex Tolra <-> Kantola 70'
23 Eetu Venäläinen <-> Tiihonen 70'

Luettu 1210 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309