ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 02 touko 2022 19:45

RoPS haastaa Jaron Suomen Cupissa - "Mitään emme tule antamaan ilmaiseksi"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(8 ääntä)
Rovaniemen Palloseura kohtaa tiistaina kello 18:30 alkaen FF Jaron Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa.

RoPS ja sarjaporrasta ylempänä pelaava FF Jaro kohtaavat toisensa tiistaina Rovaniemen Keskuskentällä. Kyseessä on Suomen Cupin 4. kierroksen ottelu. Jatkoon menijä selvitetään yksiosaisella ottelulla. Jos ottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasatilanteessa, ratkaisu haetaan suoraan rangaistuspotkukilpailulla.

RoPS avasi viime lauantaina sarjakautensa pelaamalla 1-1-tasapelin Jaron reservijoukkue JBK:n kanssa. Tällä kertaa haaste kovenee entisestään

- Härkäviikko jatkuu! Vastassamme on yksi Ykkösen nousijakandidaateista. On kiva päästä haastamaan tällainen joukkue, ja lähteä kamppailemaan jatkopaikasta, RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner sanoi.

- Annetaan varmasti kaikkemme. Mitään emme tule antamaan ilmaiseksi.

RoPSin härkäviikon täydentää tämän viikon lauantaina pelattava vierasottelu JJK:n luona. Tämä tarkoittaa yhteensä kolmea ottelua kahdeksaan päivään. Näin kovassa ottelurytmissä on tärkeää päästä jakamaan vastuuta, jotta yksittäisten pelaajien kuormat eivät kasva liian suuriksi.

- Meillä on hieno tilanne ja hyvät lähtökohdat, sillä tällä hetkellä meillä on kaikki sopimuspelaajamme kunnossa. Saamme siis täyden kokoonpanon jalkeille, Tanner kertoi.

- Pystymme hieman kierrättämään pelaajia. On tärkeää, että pääsemme vähän jakamaan kuormaa, koska pelaamme kahdeksaan päivään kolme ottelua.

JBK- ja Jaro-otteluiden välissä joukkue ehtii harjoitella yhdessä vain kerran. Näiden harjoitusten fyysinen kuorma pidetään hyvin kevyenä. Ennen normaalia lyhyempää lajiharjoitusta valmennus käy tarkkaan läpi Jaron pelaamista videoklippien ja taktiikkataulujen avulla.

- Onhan tämä harvinaista, että tämän päivän harjoitukset ovat samalla palauttavat treenit viime ottelun jäljiltä, ja samalla valmistavat harjoitukset tulevaan peliin, Tanner totesi.

- Käymme kentällä muutamia taktisia juttuja läpi Jaron pelaamiseen liittyen, ja tarkennetaan tiettyjä asioita.

Lauantain vastustaja on rovaniemeläisyleisölle tuttu viime kauden Ykkösen otteluista. Tällä kaudella joukkue on aloittanut sarjan voittamalla PEPO:n 3-0-lukemin ja pelaamalla maalittoman tasapelin JäPSin kanssa.

- Jarosta tiedämme huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi viime vastustajastamme. Jaron otteluista on helpompi saada videomateriaalia, joten olemme pystyneet jonkin verran katsomaan, mitä vastustajamme on aiemmissa otteluissaan tehnyt.

- Jaro on pelannut viime perjantaina Lappeenrannassa, nyt joukkue tulee Rovaniemelle ja viikonloppuna se matkaa Tammisaareen. Siinä on paljon reissaamista, joten voi olla, että hekin kierrättävät ja lepuuttavat joitain pelaajia, mutta uskomme, että sieltä on kova nippu tulossa.

Suomen Cupin paljon positiivista palautetta saaneiden uudistusten myötä tulevan Jaro-ottelun kaltaiset kahden eri sarjaportaan joukkueiden kohtaamiset ovat lisääntyneet. Cup-kilpailujen yhtenä hienoutena pidetään yleisesti juurikin tätä, että yksittäisessä ottelussa altavastaaja voi laittaa ennakkosuosikin koville. Viime kierroksella RoPS oli päinvastaisessa tilanteessa, kun se kukisti Kolmosessa pelaavan Roi Unitedin 3-1.

- Toivottavasti saamme hyvän väännön aikaiseksi. On aina hienoa cup-tunnelmaa, kun pääsemme altavastaajana haastamaan ylemmän sarjatason joukkuetta.

Luettu 1035 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309