ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 15 huhtikuu 2022 17:24

RoPSin loistava ensimmäinen puoliaika riitti neljänteen perättäiseen voittoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(7 ääntä)
Rovaniemen Palloseura voitti harjoitusottelussa Kajaanin Hakan 4-2-lukemin.

RoPS ja KajHa kohtasivat toisensa Keskuskentällä perjantaina harjoitusottelun merkeissä. RoPS oli ottelussa vahvempi 4-2-lukemin, ja otti näin neljännen perättäisen voittonsa. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Mikke Kiljunen ja Aapo Savolainen, jotka molemmat heiluttivat maaliverkkoja kahdesti.

RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner oli ottelun jälkeen kaksijakoisissa tunnelmissa. Joukkueen esitys oli ensimmäisellä puoliajalla todella vahva - tästä todisteena taukolukemat 4-0. Toinen puoliaika ei ollut enää yhtä vakuuttavaa pelaamista.

- Pelistä jäi todella kaksijakoiset fiilikset, Tanner kertaili ottelun jälkeen.

- Ensimmäinen puoliaika oli isossa kuvassa todella hyvää tekemistä. Kentällä näkyi paljon harjoiteltuja asioita, vastustajalla ei ollut ensimmäistäkään maalintekopaikkaa, me teimme neljä maalia ja mahdollisuuksia oli useampaankin.

- Monet tilanteista olivat kuin suoraan meidän pelikirjasta, ja ne johtivat vielä usein maaleihin.

RoPSin pelaaminen toimi hyvin pelin kaikissa eri vaiheissa. Esitys oli vahva kaikilta kentällä olleilta, mutta Tanner halusi myös erikseen nostaa esiin muutamia nuoren joukkueen onnistujia.

- Keskikentän kolmikkomme - Riku-Veli NiskaTatu Lakela ja Weeti Wimmer - oli todella hyvä. Oli myös hienoa, että Mikke sai maalihanansa auki. Kimi Isometsä pelasi kolmannen hyvän ottelunsa putkeen, ja myös Savolainen jätti itsestään hyvän kuvan, Tanner sanoi tyytyväisenä.

Ensimmäisen puoliajan lopussa KajHan pelaaja sai toisen keltaisen korttinsa myötä punaisen kortin, joten toiseen puoliaikaan lähdettiin kotijoukkueen yhden pelaajan ylivoimalla. Tästä huolimatta RoPSin pelaamisen taso laski tauon jälkeen, ja KajHa pääsi kahdesti laittamaan pallon maaliin.

- Toiseen jaksoon olen melko pettynyt. Oma pelimme hajosi melkein täysin. Menetimme ensimmäisen puoliajan hyvän kontrollin, Tanner sanoi.

- Osittain otan toisen puoliajan asiat omaan piikkiini. Jalkapallossa on harvoin järkevää tehdä neljää vaihtoa puoliajalla, mutta me halusimme tänään nähdä monen pelaajan pelaavan kunnon minuutit. Vaihdot vähän sotkivat pelaamistamme.

Vaikeasta toisesta jaksosta huolimatta Tanner oli tyytyväinen pelin isoon kuvaan. Valmentaja toivoi ennen peliä, että joukkue alkaisi jo nyt rakentamaan hyvää kotivirettä nurkan takana odottavaa Kakkosen sarjakautta ajatellen, ja tässä onnistuttiin.

- Ensimmäinen kotipeli Keskarilla päättyi voittoon, yhteensä neljäs voitto putkeen ja ensimmäisen puoliajan esitys oli täysin suvereeni. Tulokset eivät tietenkään tässä vaiheessa kautta ole kaikki kaikessa, mutta on tästä hyvä jatkaa. Prosessi etenee koko ajan.

RoPSin seuraava harjoitusottelu pelataan Keskuskentällä lauantaina 23.4. Herculesta vastaan. Sarjakauden ensimmäinen ottelu pelataan niin ikään kotikentällä pietarsaarelaista JBK:ta vastaan 30. huhtikuuta.

- Työnteko jatkuu. Ei auta tuudittautua, että nyt olisimme jotenkin ennakkosuosikkeja sarjaan. Menemme nöyrän työnteon kautta jokaiseen harjoitukseen ja harjoitusviikkoon.

RoPS - KajHa 4-2 (4-0)

1-0 Aapo Savolainen 12'
2-0 Aapo Savolainen 19'
3-0 Mikke Kiljunen 22'
4-0 Mikke Kiljunen 26'
4-1 53'
4-2 61'

RoPSin kokoonpano

30 Otto Märsylä (mv) <-> Vetri 64'
37 Riku-Veli Niska <-> Balde 64'
38 Kimi Isometsä <-> Ojala 46'
39 Aaro Tiihonen <-> Eronen 46'
44 Tatu Lakela
47 Samuel Olabisi (kapteeni)
48 Aapo Savolainen <-> Venäläinen 71'
50 Mikke Kiljunen <-> M Salmela 46'
51 Weeti Wimmer
55 Alex Tolra <-> Petrishin 46'
56 Eelis Taskila

Vaihtopelaajat
1 Lauri-Eemil Vetri
40 Mikael Salmela <-> Kiljunen 46'
45 Oumar Balde <-> Niska 64'
46 Pekka Ruotsalainen
49 Eetu Venäläinen <-> Savolainen 71'
53 Lassi Eronen <-> Tiihonen 46'
54 Ville Ojala <-> Isometsä 46'
57 Jegor Petrishin <-> Tolra 46'
66 Juho Muikku

Luettu 1574 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309