ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 09 huhtikuu 2022 21:34

RoPS kaatoi paikallisvastustaja Roi Unitedin ja eteni jatkoon Suomen Cupissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(9 ääntä)
Rovaniemen Palloseura voitti Rovaniemi Unitedin Suomen Cupissa 3-1-lukemin.

RoPSin ja Kolmosessa pelaavan Roi Unitedin välinen Suomen Cupin 3. kierroksen kamppailu päättyi vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen sinipaitojen 3-1-voittoon. RoPSin maaleista vastasivat Eelis TaskilaOumar Balde ja Tatu Lakela.

- Kivahan se on aloittaa viralliset pelit voitolla, RoPSia ottelussa valmentanut Olli-Pekka Piisilä tiivisti pelin jälkeen.

- Vastustaja taisteli kovaa ja laittoi kaikkensa peliin. Tällaisiakin joukkueita vastaan täytyy osata pelata.

Ensimmäiset draaman hetket nähtiin jo ennen ottelun alkua. Keskuskentän ottelukuntoa on arvottu pitkin viikkoa. Pitkään näytti siltä, että peli saataisiin pelattua ulkona täysimittaisella kentällä, mutta viime hetkillä ottelu siirrettiin alimittaiseen Ounashalliin.

- Olen tyytyväinen siihen, että saimme tällaisen kokemuksen. Emme ole pelanneet yhtään peliä Ounashallissa, mutta nyt saimme kokemuksen siitä, millaista on pelata tuollaista joukkuetta vastaan vaikeissa olosuhteissa, Piisilä sanoi.

- Ottelu muistutti hieman sitä, millaista peli voi Kakkosessa olla, kun johdat ottelun lopussa yhdellä maalilla, ja vastustaja yrittää tulla tasoihin. Nyt se oli sellaista alkuvihellyksestä alkaen.

RoPS siirtyi lyhyessä ajassa kahden maalin johtoon reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Ensin Taskila rokotti maaliltaan ulos tullutta Roi United -torjujaa, kun hän laukoi pelivälineen verkon perukoille omalta kenttäpuoliskolta. Heti perään Balde tuplasi johdon hienosti pelatun hyökkäyksen jälkeen.

Roi United ei kuitenkaan päästänyt RoPSia helpolla. Joukkue panosti suuresti erikoistilanteisiin, sillä niistä se pelasi palloa suoraviivaisesti RoPSin rangaistusalueelle aina kun mahdollista. Ensimmäisen jakson lisäajalla tämä tuotti tulosta kavennusmaalin muodossa.

- Yleinen pelinkuva oli sellainen, että kaikki vastustajan erikoistilanteet keskialueen vapaapotkuista sivurajaheittoihin pelattiin isolla meidän boksiin. Sitten yritettiin painia ja vääntää. Kun tähän yhdistetään ahdas Ounashalli, niin oli kyllä melkoista kamppailua, Piisilä kertasi.

Toisella puoliajalla ottelu meni entistä rikkonaisemmaksi. Tästä todisteena muun muassa Roi Unitedille tulleet kolme punaista korttia, joista yksi tuli valmennukselle, ja kaksi RoPSille vihellettyä rangaistuspotkua.

- Ottelu oli sellainen, mitä tietyllä tavalla osasimme odottaa. Vastustaja pyrki rikkomaan peliä ja louskuttamaan leukoja. Olen tyytyväinen siihen, että meidän pelaajat eivät lähteneet siihen länkyttämiseen mukaan.

RoPS ei onnistunut ensimmäisessä rangaistuspotkussaan, jonka jälkeen Roi Unitedilla oli omat saumansa tulla takaisin otteluun, mutta RoPS-alakerta kesti.

- Toisella jaksolla epäonnistuimme rangaistuspotkussa, jonka jälkeen Roi Unitedilla oli hyvät paikat. Pelaajamme onneksi blokkasivat laukauksia hyvin, ja sitten saimme tehtyä ratkaisevan kolmannen maalin.

Jälkimmäisellä yrityksellä rangaistuspisteeltä laukomisvuorossa ollut Lakela ampui varmasti pallon vasempaan alakulmaan. Tämä oli viimeinen niitti jatkopaikan suhteen.

Vaikeista olosuhteista huolimatta Piisilä ei ollut täysin tyytyväinen RoPS-esitykseen. Isossa kuvassa hän oli kuitenkin tyytyväinen tärkeimpään: joukkueen kolmas perättäinen voitto, ja eteneminen Suomen Cupin 4. kierrokselle.

- Me yritimme luoda ylivoimia ja epätasapainoja vastustajan puolustuslinjaan. Maalintekopaikkoja olisi pitänyt pystyä luomaan enemmänkin, mutta onneksi nämäkin paikat riittivät ottelun voittoon.

Joukkueet pelasivat ottelun RoPS-kannattaja Joel Hämäläisen muistoa kunnioittaen. Joukkueet hiljentyivät yhdessä ennen alkuvihellystä, ja ottelu pelattiin surunauhat käsissä.

Roi United - RoPS 1-3 (1-2)

0-1 Eelis Taskila 31'
0-2 Oumar Balde 34'
1-2 45+1
1-3 Tatu Lakela rp. 87'

Luettu 1582 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309