ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 08 huhtikuu 2022 19:24

Suomen Cup -ennakko: RoPS kohtaa Roi Unitedin - "Tullaan näkemään derby-henkeä"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(9 ääntä)
Rovaniemen Palloseura ja Rovaniemi United kohtaavat Suomen Cupin 3. kierroksella.

RoPS aloittaa kauden 2022 kilpailulliset ottelunsa lauantaina, kun joukkue kohtaa Suomen Cupissa paikallisvastustaja Rovaniemi Unitedin. RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner on yhä sivussa iloisten perheuutisten myötä, joten RoPSia ottelussa valmentaa Olli-Pekka Piisilä. 

Kyseessä on RoPSille harvinainen peli, sillä joukkue on paperilla vierasjoukkueen roolissa Keskuskentällä. RoPS on jo aiemmin tällä viikolla päässyt ottamaan tuntumaa "Keskarilla". Kentän lämmöt sulattivat lumet viime viikonlopun aikana, jonka myötä pienessä Ounashallissa harjoittelu on nyt alustavasti ohi tämän kauden osalta.

- On hienoa, että olemme päässeet tällä viikolla ulos Keskuskentälle harjoittelemaan. Rovaniemen kaupunki lupasi kentän auki cup-viikonlopulle, joten kiitokset sinne suuntaan, että tämä toteutui, Piisilä sanoi tyytyväisenä.

Pelkkää aurinkoista ei kuitenkaan ole ollut tarjolla. Joukkue on harjoitellut tällä viikolla ajoittain luonnetta kasvattavissa olosuhteissa.

- Jalkapallo on ulkoilmalaji, ja se tarkoittaa sitä, että välillä vähän tuulee, välillä sataa vettä, välillä tulee lunta tai räntää, mutta on se silti ollut mukava päästä Ounashallin koirankopista pois.

Rovaniemi United oli viime kaudella Kolmosessa pohjoislohkon alemman loppusarjan 2. sijalla. Tällä kaudella joukkue on raivannut Cupissa tiensä 3. kierrokselle kukistamalla Nelosen Villan Pojat ja Vitosen OuJK:n.

RoPSin valmennusryhmä tekee yleensä taustatyönsä huolellisesti muun muassa videomateriaaleja hyödyntäen. Tällä kertaa vastustajasta on ollut vaikea löytää ennakkotietoja.

- Siellä on tuttuja nimiä, mutta on hirveän vaikea sanoa, miten vastustajamme tulee pelaamaan. Joka tapauksessa on kivaa, että saadaan kilpailulliseen peliin tällainen paikallisottelu, Piisilä kertoi.

- Uskon, että jonkinlaista derby-henkeä tullaan näkemään. Vastustaja haluaa varmaan tehdä kaikkensa, että meidän pelaamisemme olisi vaikeaa.

Vastustajan tekemisen sijaan RoPS on keskittynyt valmistautumisessa omaan tekemiseen. Joukkue lähtee kamppailuun hyvässä vireessä, sillä alla on kaksi voittoa tulevan kauden Kakkosen kilpakumppaneita vastaan. Nyt odotettavissa on hyvin erilainen ottelu.

- Meidän tulee olla röyhkeitä. Pitää uskaltaa mennä boksiin ja kohti maalia. Sieltä niitä maaleja tehdään. Emme saa tyytyä sellaisiin epätoivoisiin yrityksiin, vaan on uskallettava mennä ahtaisiin tiloihin.

- Meidän on hyödynnettävä ne hetkelliset edut kentällä, tunnistaa vastustajan epätasapainot ja hyökätä niihin. Nämä ovat olleet tämän viikon teemamme harjoituksissa, ja toivon tämän näkyvän myös pelissä.

Rovaniemi United vastaa kotijoukkueena ottelutapahtuman järjestämisestä. Lippujen hinta on 10 euroa, ja alle 12-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.

- Kyseessä on kauden ensimmäinen virallinen ottelu ja ensimmäinen ottelumme Keskarilla. Olisi hienoa nähdä, että yleisö löytäisi paikalle, Piisilä toivoo.

Roi United - RoPS, Suomen Cupin 3. kierrosta Keskuskentällä lauantaina 9.4. kello 18:30

RoPSin kokoonpano:
Lauri-Eemil Vetri (mv)
Otto Märsylä (mv)
Kimi Isometsä
Aaro Tiihonen
Eelis Taskila
Samuel Olabisi
Alex Tolra
Daniel Salmela
Lassi Eronen
Eerik Kantola
Oumar Balde
Tatu Lakela
Mikke Kiljunen
Weeti Wimmer
Pekka Ruotsalainen
Aapo Savolainen
Eetu Venäläinen
Ville Ojala

Luettu 1695 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309