ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 23 tammikuu 2022 13:33

AC Oulu/OLS oli vahvempi nuorta RoPS-ryhmää vastaan - "Tosi arvokkaita minuutteja"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(12 ääntä)
Rovaniemen Palloseura pelasi kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa lauantaina. Kotijoukkue AC Oulu/OLS voitti 3-0-lukemin.

RoPS palasi pitkältä ottelutauolta lauantaina, kun uusiutunut ja nuori joukkue pelasi ensimmäistä kertaa yhdessä. Vastassa oli tulevan kauden vastustaja miesten Kakkosesta: AC Oulu/OLS.

Harjoitusottelun ensimmäinen jakso oli maaliton, mutta RoPS-valmentaja Aleksi Tanner kertoi oululaisjoukkueen vieneen tuolloin peliä. Toisella puoliajalla ottelu tasoittui vaikka tuolloin syntyivätkin kaikki AC Oulu/OLS:n maalit.

Ottelun tulos ei luonnollisesti miellyttänyt Tanneria, mutta rovaniemeläisten valmentaja ei vaikuttanut isossa kuvassa huolestuneelta.

- Tulos ei tietenkään miellytä, Tanner sanoi välittömästi.

- Olemme kuitenkin vasta tammikuun puolella. Tässä tulee tapahtumaan vielä paljon asioita sekä harjoituskentällä että joukkueen rakentamisessa.

Lähtökohdat otteluun olivat monella tavalla haastavat. Useille pelaajille ottelu oli ensimmäinen miesten ottelu, ja monet vähän miesten peleissä esiintyneet olivat nyt isossa roolissa. Näiden lisäksi kyseessä oli uuden ryhmän ensimmäinen yhteinen ottelu, ja kentällä oli tilaa yli 2000 neliömetriä enemmän kuin harjoitusympäristössä Ounashallissa.

- Nämä ovat todella arvokkaita minuutteja tässä vaiheessa kautta, Tanner sanoi.

Tuloksesta huolimatta Tanner näki ottelussa paljon positiivistakin. Joukkueen pelaaminen kehittyi ottelun edetessä, ja tietyt osa-alueet pelistä olivat jo lähtökohtiin suhteutettuna hyvällä mallilla.

- Siihen voi olla tyytyväinen, että pystyimme parantamaan peliämme ottelun sisällä. Ensimmäisellä jaksolla jouduimme ottamaan vähän enemmän vastaan. Toisella puoliajalla olimme jo pelin päällä - vaikka silloin ne maalit tulikin. Siellä oli muutama meidän virhe ja muutama taidokas suoritus vastustajalta.

- Puolustuspelaamisessa näkyi harjoiteltuja asioita. Pystyimme pitämään vastustajamme muotomme ulkopuolella ja pois vaarallisimmilta paikoilta. Ensimmäinen maali tuli vähän onnekkaasti vapaapotkusta, toisen maalin vastustaja laukoi 20 metristä aivan yläkulmaan ja viimeisessä maalissa vastustaja pääsi läpiajoon meidän oman syöttövirheen seurauksena. Ne olivat helppoja maaleja ja vastoin pelin sen hetkistä virtausta.

- Pelinavaamiseen olen tyytyväinen. Saimme OLSin korkeaa prässiä avattua ja pelattua linja kerrallaan. Loimme myös ihan riittävästi maalintekopaikkoja.

RoPSin seuraava harjoitusottelu on KePSiä vastaan helmikuun alussa. Ottelun tarkka ajankohta selviää lähiaikoina. Tämän lisäksi sovittuna on myös 26.2. pelattava vierasottelu KajHaa vastaan.

- Työnteko treenikentällä ja joukkueen rakentaminen jatkuu. Alamme saamaan poissaolijoiden listaa pienemmäksi ja hommat kunnolla rullaamaan, niin hyvä tästä tulee.

AC Oulu/OLS - RoPS 3-0 (0-0)

Lauri-Eemil Vetri (mv)
Jegor Petrishin <-> Alex Tolra 45'
Eelis Taskila
Onni Soiniemi <-> Mikael Salmela 75'
Aaro Tiihonen <-> Jegor Petrishin 80'
Eerik Kantola <-> Ville Ojala 68'
Oumar Balde
Tatu Lakela
Weeti Wimmer <-> Pekka Ruotsalainen 64'
Mikael Salmela <-> Eetu Venäläinen 45'
Mikke Kiljunen

Vaihtopelaajat:
Otto Märsylä (mv)
Alex Tolra -> Petrishin 45'
Ville Ojala -> Kantola 68'
Pekka Ruotsalainen -> Wimmer 64'
Eetu Venäläinen -> Salmela 45'

* Osa kentältä vaihdetuista pelaajista palasi vielä kentällä harjoitusottelun sääntöjen puitteissa.

Luettu 1815 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309