ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 15 lokakuu 2021 17:38

RoPS:lle avautui paikka nousukarsintaan. FF Jaro on kaadettava lauantaina.

Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Heinäkuussa Rovaniemellä Simo Roiha onnistui Jaroa vastaan kahdesti. Heinäkuussa Rovaniemellä Simo Roiha onnistui Jaroa vastaan kahdesti. Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemen Palloseura kohtaa lauantaina vierasottelussa Pietarsaaren FF Jaron. Ottelussa on toistaiseksi kauden kovimmat panokset. Pelissä on paikka nousukarsintaan. Ottelun näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Rovaniemellä Hattrick Sports Bar.

Vielä ennen eilistä Rovaniemen Palloseuran paikka Ykkösen nousukarsinnoissa ei ollut enää omissa käsissä.

Paljon oli pelissä, kun TPS ja EIF kohtasivat torstaina Turun Veritas Stadionilla. RoPS:n ainoa toive oli, että EIF yltäisi vähintäänkin tasapeliin. Silloin RoPS:lla olisi edelleen mahdollisuus.

TPS johti vielä kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. EIF:n André Österhölm kaadettiin kulmapotkun jälkitilanteesta rangaistusalueen sisällä, ja sama mies sijoitti EIF: tasoihin.

Napapiirillä peliä seurattiin myös. Ja ehkä hiukan tuuletettiinkin.

- Harvoin näitä pelejä katsoessa on jommankumman joukkueen puolella tai toivoo jotain tulosta, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila naurahti perjantain valmistavien harjoitusten jälkeen.

- Mutta samalla meidän seuraava ottelu FF Jaron jälkeen on juuri Turun Palloseuraa vastaan.

FF Jaro on toistaiseksi ollut tällä kaudelle RoPS:lle hyvä mutta tiukka vastustaja. Joukkueet ovat kohdanneet kolmeen otteeseen – kerran Suomen Cupissa ja kahteen otteeseen Kakkosessa. RoPS on vienyt jokaisen ottelun.

Edellinen koitos oli tasan kuukausi sitten Pietarsaaren Keskuskentällä. Jaro piti RoPS:n ahtaalla erityisesti ottelun avausjaksolla, mutta napapiiriläiset hakivat pisteet Srdjan Vujaklijan maalilla.

- Hyvin samanlaista ottelua odotan myös huomenna. Tavallaan pidänkin Jarosta vastustajana. Heillä on hyviä pelaajatyyppejä, Mannila sanaili.

- Tämä on heillekin iso peli. Se on tällä kaudella heidän viimeinen kotiottelunsa, ja heillä on varmasti halua ohittaa meidät sarjassa.

Jaro otti viikko sitten 2-0 kotivoiton IF Gnistanista, vaikka samalla heillä oli kolme pelaajaa pelikiellossa.

Nyt pelikieltoja ei isännillä ole, mutta vastavuoroisesti RoPS:n Geoffrey Acheampongin varoitustili on täynnä. Häntä ei huomenna Pietarsaaressa nähdä.

Oman mausteensa Jaron ja RoPS:n kohtaamiseen voi tuoda länsirannikolle povattu myräkkä. Ennusteet povaavat meren suunnalta jopa 10 metrin sivutuulta.

Vettäkin on satanut lähes koko viikon, joten Pietarsaaren Keskuskentän luonnonnurmi tulee olemaan kovalla koetuksella.

- Tässä vaiheessa syksyä tällaisetkin asiat on otettava pelisuunnitelmassa jollain tavalla huomioon, Mannila kertoo.

- Vielä viikko sitten Pietarsaaren kenttä näytti hyvältä, mutta on meillä varuilta myös suunnitelma B ja C. Varmasti kova vääntö on tulossa.

Loukkaantuneiden osalta RoPS:n tilanne näyttää kohtalaisen hyvältä, mutta pientä nuhakuumetta on Napapiirin alueella kiertänyt.

FF Jaron ja Rovaniemen Palloseuran kohtaaminen Pietarsaaren Keskuskentällä huomenna lauantaina 16.10. kello 15.00. Pelin näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Rovaniemen kävelykadulla Hattrick Sports Bar.

RoPS 5 edellistä ottelua

15.9. FF Jaro RoPS - 0-1 (0-0)
19.9. RoPS KPV - 3-3 (0-2)
26.9. RoPS Gnistan - 3-4 (1-2)
2.10. VPS RoPS - 2-0 (2-0)
8.10. RoPS EIF - 1-2 (0-1)

FF Jaro 5 edellistä ottelua

15.9. FF Jaro RoPS - 0-1 (0-0)
19.9. MuSa FF Jaro - 1-5 (1-2)
25.9. TPS FF Jaro - 4-1 (2-0)
2.10. EIF FF Jaro - 0-1 (0-1)
10.10. FF Jaro Gnistan - 2-0 (1-0)

Luettu 1845 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309