ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 08 lokakuu 2021 23:03

RoPS:lle karvas tappio. EIF hyödynsi tehokkaasti paikkaansa.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Vertti Hännisenkään taistelu ei riittänyt tänään pisteisiin. Vertti Hännisenkään taistelu ei riittänyt tänään pisteisiin. Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemen Palloseura kärsi kirvelevän pistemenetyksen Ekenäs IF:lle. Maalin tappio 1-2 mutkistaa mahdollisuuksia päästä liigakarsintoihin huomattavasti. RoPS:n ainokaisesta vastasi Srdjan Vujaklija.

Voitto Ekenäs IF:ää vastaan olisi ollut otettavissa. Maalin tappio tarkoittaa nyt, että yltäminen liigakarsintoihin ei ole enää RoPS:n omissa käsissä.

Mahdollisuudet ovat tällä hetkellä käytännössä sen varassa, että EIF onnistuu seuraavalla kierroksella nappaamaan TPS:lta edes tasapelin, ja samalla RoPS hoitaa oman osuutensa FF Jaroa vastaan.

Toki myös VPS voi kompuroida kaksi viimeistä peliään, mutta siinä tapauksessa maaliero olisi vahvasti vaasalaisten puolella. Urheilussa kaikki kannattaa kuitenkin katsoa loppuun saakka.

RoPS oli kenttäpelissä tänään vahva. Ensimmäisen tilanteensa isännät onnistuivat luomaan jo minuutin kohdalla, kun Jussi Niska pelattiin linjan taakse.

RoPS löysi tilat edetä. Niskan lisäksi myös Tuomas Kaukua oli avausjaksolla näkyvässä roolissa.

Avausmaali oli kuitenkin turhan tuttua toisintoa viime otteluista. EIF:llä oli ehkä jakson ensimmäinen pidempi hyökkäys, kun RoPS:n purku epäonnistui ja maalin edessä Riku Selander kiitti.

- Me hävisimme bokseissa tämän pelin. Molemmissa bokseissa, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila tiivisti.

- Ensimmäinen maali päästettiin liian helposti ja toinen maali syntyi omasta pallonmenetyksestä. Samalla omista lukuisista murtautumisista ei jäänyt meille mitään käteen.

Toisen jakson alku oli aavistuksen tunnustelevaa, mutta RoPS otti pian isännän otteet.

Vahva hallintajakso päättyi tylysti. Tammisaarelaisten maalivahti Mehdi El Moutacim avasi pitkällä. RoPS:lla oli neljä miestä pallon alla, mutta heikko haltuunotto ja Olli Jakonen karkasi maalintekoon.

- Meidän pelisuunnitelmamme oli ihan OK ja ajoittain olimme jopa ylivoimaisia, erittäin turhautunut RoPS-valmentaja Mannila pudisteli päätään.

- Mutta samalla sillä ei ole isoakaan merkitystä, koska se ei näy tärkeimmässä eli tulostaululla.

RoPS on tällä kaudella noussut aiemminkin tappioasemasta, ja samanlaista loppukiriä haettiin myös EIF:ä vastaan.

Viimeisten minuuttien vahva painostus tuotti lopulta tulosta. Srdjan Vujaklija kavensi ottelun päästyään ensimmäisenä Simo Roihalta lähteneeseen paluupalloon.

Ottelua oli jäljellä vielä reilut kymmenen minuuttia, ja paine oli vahvasti tammisaarelaisten päädyssä. Paikkoja RoPS loi, mutta tänään kaikki tuntuivat pomppivan vastustajalle.

- Turhauttava peli. Meille jopa tarjottiin voittoa, Mannila näki.

- Mutta samalla oli useampikin hetki, jolloin boksi olisi täytynyt täyttää paremmin ja vain juosta palloa sisään. Loppuviimeiseksi meiltä puuttui niissä hetkissä se tarvittava eläimellinen raivo.

Tappiosta huolimatta RoPS:lla on edelleen pelattavaa, ja myös ylempänä olevien vastustajien on onnistuttava lopuissa peleissään.

Seuraavaksi RoPS pelaa ensi viikon lauantaina 16.10. vieraissa FF Jaroa vastaan. Sarjakauden viimeinen ottelu käydään kotikentällä Rovaniemellä lauantaina 23.10. Napapiirille saapuu tuolloin TPS.

RoPS - EIF 1-2 (0-1)

38' 0-1 Riku Selander
63' 0-2 Olli Jakonen
79' 1-2 Srdjan Vujaklija

RoPS kokoonpano

1 Miikka Mujunen
3 Jussi Niska
4 Mohammed Adams
6 Nino Roffelsen
10 Tuomas Kaukua
13 Didis Lutumba-Pitah (66' Miska Ylitolva)
17 Luka Kuittinen
18 Vertti Hänninen
19 Joona Lahdenmäki (66' Srdjan Vujaklija)
20 Simo Roiha
33 Geoffrey Acheampong (66' Vili Saarikoski)

12 Mikko Rantala
7 Veka Pyyny
8 Vili Saarikoski
15 Miska Ylitolva
24 Riku-Veli Niska
26 Eerik Kantola
34 Srdjan Vujaklija

Rönkä Voimasarvet

3 Luka Kuittinen
2 Simo Roiha
1 Srdjan Vujaklija

Ottelun huippuhetket

Luettu 1327 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309