ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 26 syyskuu 2021 18:25

RoPS:lle karvas pettymys. Kolme maalia ei riittänyt edes pisteeseen.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Miska Ylitolva pääsi kentälle vielä päätösminuuteiksi. Miska Ylitolva pääsi kentälle vielä päätösminuuteiksi. Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemen Palloseura esitti toisen kerran viikon sisään loppuminuuttien upean nousun, mutta tänään IF Gnistania vastaan se ei riittänyt edes pisteeseen. Oulunkylän Gnistan haki voiton Napapiiriltä 3-4 (1-2).

Ankara pettymys paistoi sekä pelaajista että taustoista. Ottelun päätyttyä RoPS:n 3-4 kavennusosumaan marssi koko joukkue suorinta tietä pukukoppiin. Kesti hetken ennen kuin ensimmäiset edustajat saapuivat median tentattaviksi.

Samaan aikaan IF Gnistan juhli ansaitusti omien kannattajiensa edessä. Gnistan ei saapunut Rovaniemelle peruuttelemaan. Voitto oli heille iso.

RoPS ei ollut ottelussa vastaantulija. Se loi riittävästi paikkoja, mutta samaan aikaan päästi neljä.

- Ei sillä ole mitään merkitystä paljonko luomme paikkoja, jos päästämme tuollaisia maaleja. Tämä on maalinteko peli, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila puhisi.

- Mikään joukkue ei voi nousta useaan otteeseen noin pitkältä takamalta. Tai ylipäätään ajautua tällaiseen tilanteeseen.

RoPS:n alkuminuutit olivat vahvat. Serbikärki Srdjan Vujaklijaa saatiin ruokittua useaan otteeseen.

Kesken hyvän RoPS-jakson Gnistan iski nopeasti kahteen otteeseen. Rony Huhtala hyödynsi RoPS-puolustuksen harhasyötön. Viitisen minuuttia myöhemmin Douglas Cae iski komean vapaapotkumaalin reilusta kahdestakymmenestä metristä.

Nino Roffelsen piti RoPS:n taisteluetäisyydeltä. Geoffrey Acheampongin sivuvapari jatkettiin rangaistusalueen viivalta Roffelsenille, joka laukoi suoraan Volleystä isännät maalin päähän.

RoPS haistoi pisteet, mutta IF Gnistan oli tänään voittavampi joukkue. Ratkaisumaalit syntyivät kulmapotkuista. Fabian Abrey nikkasi pallon etukulmasta sisään, ja Douglas Cae jatkoi Topi Järvisen puskun ohi Miikka Mujusen.

Päästetyissä maaleissa oli paljon tuttua edelliseen KPV-peliin verrattuna.

- Ei muuta kuin peilin eteen. Emme sitten olleet viikossa oppineet tarpeeksi, Mannila tukisti.

- Gnistan sai hyvän fiiliksen ja alkoi pelaamaan tulosta, kuten pitääkin. Meidän peruspelaaminen ei ollut tarpeeksi vahvaa. Miten menetämme pallon, kuinka reagoimme, missä on tuet ja niin edelleen.

RoPS nostatti vielä kotiyleisön toivoa Vertti Hännisen sekä Mohammed Adamsin kavennuksilla, mutta Adamsin 3-4 osuma oli ottelun viimeinen kenttätapahtuma. Loppukiri jäi vajaaksi.

Tappiosta huolimatta koko Ykkösen kärkikolmikko on edelleen pisteen päässä toisistaan. Kun kärkikolmikon keskinäiset ottelutkin ovat pelaamatta, on kaikki täysin RoPS:n omissa käsissä. Apuja ei ulkopuolisilta tarvita.

- Tässä on vajaa viikko aikaa ja sitten on edessä taas erittäin iso peli, Mannila patistaa.

- Heti huomenaamulla meidän on taas oltava valmiita tekemään töitä, valmiita siihen, että meidän pitää oppia näistä asioista. Toisteisten virheiden tekeminen – siihen on saatava muutos.

RoPS kohtaa Miesten Ykkösen ylemmän loppusarjan toisen kierroksen ottelussa Vaasan Palloseuran ensi viikon lauantaina 2.10. Ottelu Elisa Stadionilla alkaa kello 17.00.

RoPS - IF Gnistan 3-4 (1-2)

9' 0-1 Rony Huhtala
16' 0-2 Douglas Cae
36' 1-2 Nino Roffelsen
58' 1-3 Fabian Abreu
86' 1-4 Douglas Cae
90' 2-4 Vertti Hänninen
90+5' 3-4 Mohammed Adams

RoPS kokoonpano

1 Miikka Mujunen
2 Otto Kemppainen (87' Veka Pyyny)
3 Jussi Niska (87' Miska Ylitolva)
4 Mohammed Adams
6 Nino Roffelsen
10 Tuomas Kaukua
17 Luka Kuittinen
18 Vertti Hänninen
22 Rodrigo (66' Didis Lutumba-Pitah)
33 Geoffrey Acheampong
34 Srdan Vujaklija (54' Simo Roiha)

7 Veka Pyyny
12 Mikko Rantala
13 Didis Lutumba-Pitah
15 Miska Ylitolva
19 Joona Lahdenmäki
20 Simo Roiha
26 Eerik Kantola

Rönkä Voimapelaajat

3 Nino Roffelsen
2 Geoffrey Acheampong
1 Jussi Niska

Ottelun huippuhetket

Luettu 1551 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309