ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 25 syyskuu 2021 16:00

Tuomas Kaukualla on vahva luotto RoPS:n vahvaan loppukauteen.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Tuomas Kaukua johtaa Rönkä Voimapelaaja -rankingia 15 voimasarvella Tuomas Kaukua johtaa Rönkä Voimapelaaja -rankingia 15 voimasarvella Kuva: Arno Hämäläinen

Miesten Ykkösen jatkosarjat käynnistyvät tänä viikonloppuna. Ylemmässä loppusarjassa RoPS kohtaa sunnuntaina Oulunkylän IF Gnistanin. Yksi kotijoukkueen seuratuimpia pelaajia tulee olemaan Tuomas Kaukua.

Tuomas Kaukua pelaa odotetun vahvaa kautta. Hän on ollut yksi joukkueen tärkeimpiä lenkkejä RoPS:n noustessa kesän aikana Miesten Ykkösen kärkijoukkueeksi.

Myös kotiyleisö on arvostanut Kaukuan suorituksia. Rönkä Voimapelaaja -rankingissa hän pitää kärkisijaa 15 voimasarvella. Lähimpänä Kaukuaa on Simo Roiha yhdeksällä sarvella.

Maaliverkkoja enemmän keskikentän pelinrakentajana tunnettu ”Dime” on heilutellut kahteen otteeseen. Edellisen kerran viikko sitten RoPS:n noustessa KPV:ta vastaan vajaassa viidessätoista minuutissa kolmen maalin tappioasemasta tasoihin.

Terve, Tuomas. Ja onneksi olkoon erinomaisesti sujuneesta kaudesta. Kuinka summaisit omalta osaltasi nyt päättyneen Ykkösen runkosarjan?

Kausi on ollut nousujohteinen. Pelaaminen on mennyt koko ajan parempaan suuntaan, ja samanlainen nousukunto on ollut koko joukkueella. Siinä rinnalla on mukava ja hyvä pelata.

Maajoukkuetauon jälkeen viimeiset kolme ottelua ovat olleet RoPS:lle tuloksellisesti hyviä – kaksi voittoa ja tasapeli. Mutta pisteet eivät ole tulleet helpolla. Otteluissa on ollut vaikeitakin hetkiä kuten viimeksi KPV:ta vastaan. Kuinka itse näet?

Maaottelutauon jälkeen pelissä oli hakemista, se on totta. Välissä oli pieni loma, niin ehkä pelirytmikin oli hakusessa varsinkin Klubi 04:ää vastaan. Mutta me keskitymme aina ainoastaan vain seuraavaan otteluun. Ja juuri KPV:ta vastaan nähtiin taas väläys siitä, mihin me oikeasti pystymme. Nyt meillä on alla ehjä treeniviikko ennen Gnistan-peliä, ja uskon, että palaamme taas omalle tasolle.

Nousu KPV:ta vastaan oli tosiaan yksi koko seurahistorian komeimmista. Millaiset fiilikset pelaajalla silloin oli? Itsekin pääsit maalin tekemään.

Aivan huikeat tunnelmat. Harvemmin jos koskaan olen itse ollut mukana, kun nousemme kolmen maalin takaa noin 15 minuutissa tasoihin. Se tuntui melkein voitolta, vaikka vain yksi piste saatiinkin. Sitä ennen puoliajalla tunne oli vähän sekava. Miksi me pelaamme yhtäkkiä näin huonosti? Kopissa puhuimme, että jokaisen pitää omalta osaltaan parantaa, mutta toisen jakson alkuun tuli heti kolmas takaisku. Oli tunne, että mitä täällä oikein tapahtuu. Tuleeko tästä murskajaiset. Mutta sitten saimme pelistä kiinni.

Siinä RoPS osoitti, miksi se johtaa Miesten Ykköstä. Siltä puheilta millaiset ovat lähtökohdat alkavaan loppusarjaan? Jokainen joukkue on kohdattu kahteen kertaan.

Tiedämme tarkkaan, millaisia joukkueita on vastassa. Samalla tietenkin hekin tuntevat meidät. Kovia matseja on tulossa. Näissä peleissä ratkaisee asenne. Se joukkue menee pitkälle, jolla on kovin halu voittaa tämä sarja. Minulla on kova luotto siihen, että tämä sarja päättyy meidän osalta hyvin.

Luettu 953 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309