sunnuntai, 19 syyskuu 2021 20:15

RoPS ei suostu häviämään. KPV:n kolmen maalin johto suli vajaassa vartissa.

(6 ääntä)
Srdjan Vujaklija, Otto Kemppainen sekä Geoffrey Acheampong olivat suuressa roolissa RoPS:n nousussa. Srdjan Vujaklija, Otto Kemppainen sekä Geoffrey Acheampong olivat suuressa roolissa RoPS:n nousussa. Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemen Palloseura ja Kokkolan Pallo-Veikot jakoivat pisteet 3-3 (0-2) tasapelillä. Vielä kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä RoPS oli kolmen maalin tappiolla.

Tasapeli oli KPV:lle raskas. Otto Kemppaisen lisäajan osuma tiesi samalla, että Pallo-Veikkojen kausi jatkuu alemmassa loppusarjassa. Paikka ylemmässä loppusarjassa jäi vain pisteen päähän.

Se ei kuitenkaan poista sitä, että KPV oli yksi vahvimmista vierasjoukkueista, joka on tällä kaudella Napapiirillä nähty.

- On oikeastaan sääli, että he jäivät nyt alempaan loppusarjaan, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila jakoi tunnustusta.

- Kesän vahvistusten myötä heillä on todella paljon pallollista osaamista. Sebastian Mannströmkin pääsee nyt näyttämään, mihin hän oikeasti pystyy.

Vielä avausvartin aikana RoPS rakenteli paikkansa ottaa ottelu isäntien hallintaan.

Tuomas Kaukua murtautui vasemmalta läpi KPV-puolustuksen, mutta pienestä kulmasta veto kilpistyi sivuverkkoihin. Hetkeä myöhemmin Kaukua jatkoi vetopaikan Srdjan Vujaklijalle, mutta sen yrityksen peitti erinomaisesti KPV-vahti Sergey Lazarev.

KPV oli paikoissaan tehokas. Oke Akpovetan avausmaali käynnistyi syötönkatkosta lähellä RoPS:n rangaistusaluetta. Viisi minuuttia myöhemmin Kristian Andersenin vapaapotku leijaili RoPS-muurin ylitse ja Miikka Mujusen ohitse.

Kun toisen jakson alkuun Harri Heiermann iski kulmapotkusta vieraille jo kolmen maalin johdon, tuntui KPV karkaavan lopullisesti. RoPS:lla oli vaikeaa.

- En voi mitenkään olla armollinen niille maaleille, jotka päästimme, Mannila tukisti.

- Mutta joukkueena emme olleet alistuneita, vaikka kentällä toistimmekin tiettyjä malleja jopa hiukan kornisti. Siitä on päästävä jatkossa eroon.

Mannila reagoi vaihdoilla. RoPS:n avauskokoonpano oli vaihtunut melkoisesti sitten edellisen voittoisan Jaro-ottelun.

- Jos tänään olisi ollut kauden viimeinen ottelu, olisi avaus voinut näyttää erilaiselta, päävalmentaja Mannila taustoitti.

- Mutta tässä ottelussa tiettyjä riskejä ei vain voitu ottaa. Samalla kun mietimme, kuinka voisimme voittaa KPV:n, meidän oli pidettävä takaraivossa sekin, kuinka voimme voittaa koko sarjan.

Viimeisen vajaan vartin aikana RoPS osoitti lujuuttaan. Pelikello näytti jo 79. minuuttia, kun Rodrigo pääsi iskemään kavennuksen Geoffrey Acheampongin kulmapotkusta.

Vastaavaa momentumin vaihtumista voidaan todistaa harvoin. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Tuomas Kaukua oli jälleen läpi vasemmalta laidalta, mutta nyt pallo sijoittui takakulmaan.

KPV:n puristus näkyi katsomoihin saakka. Lisäajan toisella minuutilla Otto Kemppainen laukoi läheltä ylös ja RoPS:n tasoihin. Nousu tappioasemasta tasoihin oli moraalisesti kenties tärkeämpi kuin siitä saatu yksi sarjapiste.

- Ei tällaisia otteluita usein tule vastaan, Mannila huokaisi.

- Nousu kertoo joukkueesta paljon. Kavennusmaalista saimme taas tuttua tunnetilaa. Meitä ei ole helppo voittaa.

Tasapelistä huolimatta RoPS jatkaa Ykkösen kärjessä kahden pisteen erolla Turun Palloseuraan. Ykkösen jatkosarjat käynnistyvät ensi viikolla. Lopullinen otteluohjelma selviää alkuviikosta, mutta viidestä seuraavasta ottelusta RoPS tulee pelaamaan kolme kotona Keskuskentällä.

RoPS - KPV 3-3 (0-2)

25' 0-1 Oke Akpoveta
29' 0-2 Kristian Andersen
48' 0-3 Harri Heiermann
79' 1-3 Rodrigo
82' 2-3 Tuomas Kaukua
90+3' 3-3 Otto Kemppainen