ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 14 syyskuu 2021 18:59

Runkosarjan viimeinen viikko käynnistyy. RoPS kohtaa keskiviikkona vieraissa FF Jaron.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Heinäkuussa Rovaniemellä Simo Roiha kuritti FF Jaroa kahdesti Heinäkuussa Rovaniemellä Simo Roiha kuritti FF Jaroa kahdesti Kuva: Arno Hämäläinen

Miesten Ykkösen runkosarjaa on pelaamatta enää kaksi kierrosta. Sarjakärki RoPS kohtaa huomenna keskiviikkona FF Jaron. Ottelu Pietarsaaren Keskuskentällä alkaa kello 18.30. Pelin näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Hattrick Sports Bar.

Ykkösen sarjakärki Rovaniemen Palloseura on erinomaisessa vireessä. Joukkue on hävinnyt kesäkuun jälkeen ainoastaan yhden ottelun. Samalla ero sarjakakkonen TPS:aan on venynyt neljään pisteeseen.

Joukkueen valmistautumista huomiselle ei häirinnyt edes tiistaiaamuna Napapiirille laskeutunut lumi- ja räntäsade. Vielä eilen illalla ennusteet lupailivat pelkkää vesisadetta. Tänään kenttä oli kauttaaltaan valkoinen.

- Minkäs teet. Aika tyypillistä näillä leveysasteilla, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila naurahti.

- Mutta vedimme hyvän valmistavan treenin Ounashallissa. Pystyimme käymään lävitse ne asiat, joita halusimmekin.

Ykkösen runkosarja päättyy tiukkaan kolmen ottelun rypistykseen. RoPS pelasi edellisen ottelun viime perjantaina hakien 0-1 vierasvoiton HJK Klubi 04:stä. Runkosarjan päätöskierros pelataan ensi sunnuntaina.

Ottelu Nollanelosia vastaan pysyi pitkään maalittomana ja ratkesi vasta päätössekunnilla Vertti Hännisen rangaistuspotkuosumaan.

RoPS tosin osoitti sarjajohtajan otteita jo ennen voitto-osumaakin.

- Meidän on jatkettava siitä, miten pelasimme Helsingissä viimeiset 20 minuuttia, Mannila suunnitteli.

- Saimme pidettyä palloa ja hyökkäsimme kontrolloidusti. Toki puolustimme koko ottelun hyvin. Pysyimme kompakteina ja yhtenäisinä. Se on ihan avainasia Jaroakin vastaan.

RoPS ja FF Jaro kohtaavat huomenna toistamiseen tälle kaudelle. Heinäkuun alun ottelu Rovaniemellä oli yksi kauden erikoisimmista.

Kärkikamppailu kuumeni toisella jaksolla. Jaro keräsi kuusi varoitusta. RoPS tekaisi kolme maalia, yhden niistä pilkulta, ja otti tärkeät sarjapisteet.

Sittemmin Jaron lento on aavistuksen notkahtanut ja sijoitus sarjassa valahtanut neljänneksi. Mikään ei ole Ykkösessä kuitenkaan vielä ratkennut, ja ylemmästä loppusarjasta tulee äärimmäisen mielenkiintoinen.

- Jaro pelaa suoraviivaisesti, ja heidän tilanteenvaihtonsa ovat vaarallisia, RoPS-luotsi Mannila varoittaa.

- Pääsääntöisesti keskitymme aina omaan tekemiseen, mutta meidän on huomioitava myös Jaron vahvuudet. Heillä on vahvoja yksilöitä, hyvät keskitykset ja he pystyvät luomaan vaaraa linjan taakse.

Sitten joukkueiden edellisen ottelun FF Jaro on vahvistunut SJK:sta lainatulla Jeremiah Strengillä. Kookas vaasalaislähtöinen hyökkääjä on iskenyt pietarsaarelaisille jo kaksi osumaa.

Rovaniemen Palloseuran terveystilanne on hyvä. Varmoja poissaoloja Pietarsaaren matkalle ei ole.

RoPS 5 edellistä ottelua

7.8. EIF - RoPS 3-2 (1-2)
14.8. RoPS - HJK Klubi 04 4-1 (1-1)
19.8. TPS - RoPS 2-3 (0-2)
28.8. RoPS - VPS 3-2 (1-1)
10.9. HJK Klubi 04 - RoPS 0-1 (0-0)

FF Jaro 5 edellistä ottelua

15.8. MP - FF Jaro 1-2 (0-1)
22.8. FF Jaro - JIPPO 1-0 (0-0)
25.8. FF Jaro - EIF 1-1 (1-1)
28.8. PK-35 - FF Jaro 2-1 (0-0)
11.9. FF Jaro - MP 2-2 (1-1)

Luettu 1228 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309