ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 10 syyskuu 2021 23:04

RoPS kävi ryöstöretkellä Töölössä. Vertti Hännisen rangaistuspotkumaalilla täydet pisteet Napapiirille.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Vertti Hänninen (oik) on iskenyt tämän kauden Ykkösessä jo kahdeksan osumaa. Vertti Hänninen (oik) on iskenyt tämän kauden Ykkösessä jo kahdeksan osumaa. Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemen Palloseura kävi hakemassa täyden pistesaaliin HJL Klubi 04:n vieraana. Maalittomana edenneessä ottelussa voittomaalin 0-1 iski lisäajan viimeisellä sekunnilla pilkulta RoPS:n Vertti Hänninen.

Rangaistuspotkumaali oli Vertti Hänniselle kauden kahdeksas. Sillä hän nousi Ykkösen maalipörssissä jo kolmannelle sijalle ja vain yhden osuman päähän Simo Roihasta.

RoPS:n voittomaalia jouduttiin kuitenkin odottamaan aivan ottelun viimeiselle sekunnille saakka.

Päävalmentaja Mikko Mannila oli tulokseen tyytyväinen, mutta ei suuremmin riehaantunut täysistä sarjapisteistä. Ilta Bolt Arenalla oli ollut RoPS:lle nihkeä.

- Tärkeä voitto, tiivisti Mannila tunnelmansa kahteen sanaan.

- Tämmöinen pelaaminen ei tule loppukaudella enää riittämään, mutta maaottelutauko on nyt lusittu ja koneet laitettu taas käyntiin.

RoPS:n ja Klubi 04:n kohtaamisesta odotettiin kahden pelaavan joukkueen esitystä. Sellainen nähtiin kolme viikkoa takaperin Napapiirillä, mutta tällä kertaa Töölössä ottelun kuva oli toinen.

Maalipaikoilla ei juhlittu. RoPS sai alkuminuuteilla pallon kertaalleen Nollanelosten maaliin, mutta tilanne oli selkeä paitsio. Sitä oli edeltänyt vahva paine Klubi 04:n päädyssä.

Isäntä Klubi 04:n käytännössä ainoa maalipaikka syntyi puolen tunnin kohdalla.

Agon Sadiku melkein onnistui liukumaan Kalle Walliuksen matalaan keskitykseen, mutta torjuttavaa siitä ei syntynyt. Tänään Miikka Mujunen sai olla RoPS:n maalilla lähes työtön.

RoPS tosin olisi voinut muuttaa ottelun kulkua aivan jakson lopussa. Erikoistilanteet olivat vierailla varsin vaarallisia.

Lisäajalle tultaessa Luka Kuittinen niittasi Geoffrey Acheampongin kulmapotkun voimalla ylärimaan, mutta kimmoke ei löytänyt maaliin saakka.

- Kesti todella kauan, että pääsimme rytmiin kiinni. Teimme avausjaksolla ja vielä toisen jakson alussakin paljon virheitä pallollisena, Mannila myönsi.

- Meillä oli vaikeuksia löytää oikeita etenemispaikkoja ja vapaita pelaajia. Emme olleet tarpeeksi työteliäitä, mutta samalla myös Nollanelonen oli aktiivinen.

Toisen jakson edetessä RoPS sai jo luotua vaarallisempia hyökkäyksiä.

Didis Lutumba-Pitah murtautui vasemmalta, eikä Klubi 04 onnistunut purkamaan RoPS:n painetta. Otto Kemppainen oli vapaana kuudentoista sisällä, mutta laukaus suuntautui yli.

Myös Simo Roiha sai jatkettua vetopaikan Vertti Hänniselle, mutta veto suuntautui tällä kertaa sivuverkkoon.

Enteet loppuratkaisuun oli kuitenkin annettu. RoPS käänsi paineen Klubi 04:n päätyyn, sai luotua erikoistilanteita, joista ottelu lopulta ratkaistiinkin.

Lisäajan viimeisellä hetkellä RoPS sai vielä viimeisen kulmapotkun. Vili Saarikoski antoi, Luka Kuittinen ryntäsi maalille, Klubi 04:n Christopher James kaatoi. Päätuomari Oliver Reitala osoitti pilkkua.

Vertti Hänninen viimeisteli viileästi kauden kahdeksannen osumansa vasempaan alakulmaan.

- Rehellisyyden nimissä viimeiste 20 minuuttia olivat meiltä jo hyviä, Mannilakin kehaisi.

- Saimme paikkoja, pidettyä painetta ja pidempiä hyökkäyksiä. Samalla koko pelin ajan puolustimme tarpeeksi hyvin. Ei vastustajakaan meidän boksissa vieraillut.

Voitto pitää RoPS:n edelleen Ykkösen kärjessä neljän pisteen erolla TPS:aan. Seuraavat joukkueet tulevat jo kahdeksan pisteen päässä.

Ykkösen runkosarjaa on pelaamatta vielä kaksi kierrosta. Seuraavaksi RoPS kohtaa keskiviikkona vieraissa FF Jaron. Runkosarjan viimeinen kierros pelataan sunnuntaina 19.9. Napapiirille saapuu Kokkolasta KPV.

HJK Klubi 04 - RoPS 0-1 (0-0)

90+4' Vertti Hänninen (rp)

RoPS kokoonpano

1 Miikka Mujunen
3 Jussi Niska
4 Mohammed Adams
6 Nino Roffelsen
10 Tuomas Kaukua
13 Didis Lutumba-Pitah
17 Luka Kuittinen
18 Vertti Hänninen
19 Joona Lahdenmäki
20 Simo Roiha
33 Geoffrey Acheampong

12 Mikko Rantala
2 Otto Kemppainen
8 Vili Saarikoski
26 Eerik Kantola
34 Srdan Vujaklija

Ottelun huippuhetket

Luettu 1618 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309