ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 09 syyskuu 2021 21:09

Runkosarjaa jäljellä enää kolme kierrosta. RoPS kohtaa perjantaina Klubi 04:n.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)
Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Luka Kuittinen rallatteli Klubi 04:n verkkoon kaksi maalia Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Luka Kuittinen rallatteli Klubi 04:n verkkoon kaksi maalia Kuva: Arno Hämäläinen

Jalkapallon Miesten Ykkösessä pelataan jo syksyn ratkaisevimpia kierroksia. RoPS kohtaa perjantaina Bolt Areenalla HJK Klubi 04:n. Ottelu alkaa kello 18.00. Pelin näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Rovaniemellä Hattrick Sports Bar.

Huominen koitos on RoPS:n ja HJK Klubi 04:n toinen kohtaaminen tälle kaudelle. Vain kolmisen viikkoa takaperin RoPS dominoi ”Nollanelosia” kotikentällään lukemin 4-1.

Tosin sekin ottelu pysyi pitkään tasaisena. Isännät karkasivat vasta, kun ottelua oli pelattuna jo reilu tunti.

Ottelu kuitenkin muistetaan erityisesti toppari Luka Kuittisen kahdesta ratkaisevasta maalista.

Klubi 04:n tämänhetkinen sarjasijoitus ei heitä mairittele. Sijoitus on Miesten Ykkösessä sijalla toiseksi viimeinen, mutta samalla kaikki alemman loppusarjan joukkueet ovat neljän pisteen sisällä toisistaan.

Paikka ylemmässä loppusarjassa vaatisi töölöläisiltä jo pientä ihmettä, mutta Klubi 04:ää on vaikea laskea putoajakandidaattien joukkoon. Sen verran vahvoja heidän viimeiset suorituksensa ovat olleet.

RoPS-tappion jälkeen Klubi 04 ryhdistäytyi. He ottivat perä perään kotivoitot VPS:sta ja EIF:stä. Tuloksista oli hyötyä RoPS:lle, mutta samalla ne kertoivat, ettei huomenna ole vastassa kevyesti otettava joukkue.

- Tiedämme 04:n vahvuudet jo meidän edellisestä kohtaamisestamme, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila pohjustaa.

- Ne ovat samoja vahvuuksia, joita näimme jo Rovaniemelläkin. He pystyvät liikuttamaan palloa ja luomaan meille uhkaa. Meidän on jälleen onnistuttava täydellisesti, jos haluamme tuoda kotiin täydet sarjapisteet.

Sarjataulukossa RoPS:n tilanne näyttää tällä hetkellä erittäinkin hyvältä. RoPS johtaa sarjaa neljän pisteen erona takana tuleviin, kun otteluita on kaikilla pelattuna jo tasamäärä yhdeksäntoista.

Toisaalta sarjataulukkoa tarkemmin lukiessa korostuu myös Ykkösen tämän kauden tasaisuus. Pistekeskiarvoissa juuri mikään joukkue ei erotu suuntaan tai toiseen.

Yhdelläkin ottelulla on suuri merkitys. Kuten RoPS:n ja Klubi 04:n huomisella kohtaamisella.

RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila ei kuitenkaan näe, että sarja-asetelma toisi joukkueelle ylimääräisiä paineita. Nämä ovat monille nuorille pelaajille uusia tilanteita, mutta niihin on opittava.

- Tilanne, jossa nyt olemme, on meidän oman positiivisen kierteemme aiheuttama, Mannila näkee.

- Silti meidän fokuksemme on vain seuraavassa ottelussa. Vaikka se on hirveä klisee, eivät valmentajat tai pelaajat mieti viikkojen päähän. Pystymme vaikuttamaan vain seuraavaan otteluun.

Kokoonpanojen puolesta huomisessa ottelussa voidaan nähdä erilaiset miehitykset kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Napapiirillä.

Klubi 04 on vahvistunut Jazzista maailmalle lähteneellä paluumuuttaja toppari Patrik Raitasella, joka on esiintynyt jo kolmessa ”Nollanelosen” ottelussa. Tosin keskikentältä heillä on pelikiellossa Saku Heiskanen.

RoPS:lla puolestaan alkaa sairastupa tyhjenemään.

- Kaikki meidän pelaajamme ovat olleet nyt harjoituksissa, Mannila kertoo tyytyväisenä.

- Tosin pieniä kolhuja on lähes kaikilla, ja meillä on edessämme kolmen ottelun tiivis rypäs. Meidän täytyy miettiä tarkkaan myös jokaisen pelaajan tulevaa kuormitusta.

Huomisen HJK Klubi 04 -ottelun jälkeen RoPS kohtaa seuraavaksi vieraissa FF Jaron jo keskiviikkona 15.9. Runkosarjan päätösottelu RoPS – KPV pelataan Rovaniemellä sunnuntaina 19.9. kello 16.00.

RoPS 5 edellistä ottelua

1.8. Gnistan - RoPS 1-2 (0-1)
7.8. EIF - RoPS 3-2 (1-2)
14.8. RoPS - HJK Klubi 04 4-1 (1-1)
19.8. TPS - RoPS 2-3 (0-2)
28.8. RoPS - VPS 3-2 (1-1)

HJK Klubi 04 5 edellistä ottelua

7.8. HJK Klubi 04 - MuSa 4-0 (1-0)
14.8. RoPS - HJK Klubi 04 4-1 (1-1)
18.8. HJK Klubi 04 - VPS 1-0 (0-0)
21.8. HJK Klubi 04 - EIF 5-3 (2-2)
28.8. Gnistan - HJK Klubi 04 1-0 (1-0)

Luettu 1528 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309