ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 07 elokuu 2021 13:03

Jussi Niska tähtää vahvaan paluuseen. Mukana avauksessa jo tänään Tammisaaressa.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jussi Niska on saanut tälle kaudelle minuutteja jo kahdessa Ykkösen ottelussa Jussi Niska on saanut tälle kaudelle minuutteja jo kahdessa Ykkösen ottelussa Kuva: Arno Hämäläinen

Tältä kaudelta odotettiin etukäteen paljon. Jussi Niskan uskottiin lyövän itsensä jalkapalloa seuraavien tietoisuuteen muuallakin kuin Napapiirillä. Loukkaantuminen kaksi päivää ennen sarjakauden avausta sotki suunnitelmia.

Suomen Cup meni vielä mukavasti, ja Jussi Niska sai jokaisessa neljässä ottelussa täydet minuutit. Sama tahti jatkui kevään harjoitusotteluissa.

Alkava Ykkösen kausi siinsi mielessä, kunnes kaksi päivää ennen kauden avaavaa MP-peliä saatiin jobinpostia.

Niska oli loukannut harjoituksissa jalkaansa, ja edessä tulisi olemaan viikkojen – mahdollisesti jopa kuukausien – kuntoutusjakso.

Kuntoutumiseen meni kaikkiaan kolmisen kuukautta. Jakso oli sinällään onnistunut, sillä kautta on edelleen jäljellä lähes puolet.

- Kunto on koko ajan nouseva, ja pallokosketus paranee koko ajan sitä mukaa, kun pääsee pelaamaan, Niska sanoo.

- Nyt olen kahteen peliin jo saanut minuutteja, niin se vain lisää itseluottamusta.

Jussi Niska on yksi niistä harvinaisista nuorista talenteista, jotka nousivat B-pojista käytännössä suoraan Veikkausliigaan.

Kaudella 2019 Niska pelasi B-poikien lisäksi vain kuusi ottelua Miesten Kakkosessa, kunnes seuraavalle kaudelle hän nousi suoraan miesten edustukseen ja välittömästi hyville minuuteille.

Niska on yleisöön menevä pelaaja. Nopea nouseva laitapuolustaja, erinomainen haastaja, joka pystyy ruokkimaan hyökkääjiä loistavilla keskityksillä.

Näiden ominaisuuksien ansiosta myös maajoukkuekutsuja on tullut – ja tulee varmasti myös jatkossa.

- Katsotaan niiden maajoukkuekutsujen kanssa, Niska hymyilee vaatimattomasti.

- Nyt on tärkeintä saada nousujohteinen loppukausi ja paljon minuutteja. Sitä kautta tavoite on nousta nopeasti takaisin omalle tasolla ja jopa parantaa.

Niska on tänään joukkueen avauksessa, kun RoPS kohtaa Tammisaaressa Ekenäs IF:n. Vastus tulee olemaan kova, mutta kovassa kunnossa on myös RoPS.

- Meidän kausi käynnistyi hyvin, mutta sitä seurasi seesteisempi jakso. Sitten on taas alkanut kulkemaan, ja joukkue on tällä hetkellä kovassa kuosissa, RoPS-laituri varoittaa vastustajiaan.

- Tiukat ottelut on pystyttävä jatkossakin kääntämään voitoiksi, ja sitä kautta pysyä sarjan kärjessä. Mutta vastustajatkin ovat kovia. VPS tulee kovaa samoin FF Jaro, ja myös tämän päiväinen EIF.

RoPS:n ja EIF:n välinen ottelu Tammisaaren Keskuskentällä alkaa kello 14.00. Pelin näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Rovaniemen kävelykadulla Hattrick Sports Bar.

Luettu 699 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227