ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 27 heinäkuu 2021 19:53

RoPS hakee revanssia. MuSa saapuu keskiviikkona Napapiirille.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Simo Roiha on hurjassa vireessä. Viiteen otteluun seitsemän maalia. Simo Roiha on hurjassa vireessä. Viiteen otteluun seitsemän maalia. Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna keskiviikkona porilaisen Musan Salaman. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Porissa muistetaan Napapiirillä tarkkaan. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 18.30.

Rovaniemen Palloseuralla on huomenna revanssin paikka. RoPS:n ja MuSa:n edellinen kohtaaminen toukokuun lopulla mureni rovaniemeläisittäin jo ottelun alkuhetkillä.

MuSa siirtyi kotikentällään rangaistuspilkulta johtoon jo viiden minuutin kohdalla. Viitisen minuuttia myöhemmin RoPS joutui alivoimalle Mohammed Adamsin ulosajon johdosta.

- Sen ottelun opetuksien pitäisi kantaa koko kauden, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannilla korosti.

- Toki se oli meidän ensimmäinen pelimme luonnon nurmella, mutta emme olleet hereillä. Olimme vaisuja kaksinkamppailuissa. Tuhosimme kaiken valmistautumisen heti alkuminuuteilla.

Toki RoPS nousi vielä otteluun mukaan Srdjan Vujaklijan rangaistuspotkumaalilla, mutta loppukiri ei riittänyt loppuun saakka. MuSa viimeisteli loppunumerot päätösminuuteilla.

Kesän edetessä kurssi on kääntynyt, ja tällä hetkellä RoPS on Ykkösen kuntopuntarin kärkijoukkueita. Viimeisestä kuudesta ottelusta RoPS on repinyt kolme voittoa ja kolme tasapeliä.

Hurjassa vireessä on myös Rovaniemen oma poika Simo Roiha, joka on viimeiseen viiteen otteluun viimeistellyt jo seitsemän maalia. Sillä määrällä Roiha on Ykkösen maalipörssin sijalla kaksi.

MuSa puolestaan menetti heinäkuun alussa parhaan maalintekijänsä John Frederiksenin. Frederiksen siirtyi Itävaltaan. Hänen tilalleen saapui portugalilainen Wadir, joka debytoi jo MuSa:n edellisessä pelissä.

- Mutta tärkein on edessä, seuraava ottelu. Hyvät tulokset ja esitykset antavat uskoa ja itseluottamusta, mutta se on vain yksi osa-alue joukkueen tekemisessä, Mannila näkee joukkueensa viimeisimmät ottelut.

- Itseluottamus on aina tärkeä, mutta sen avulla pelkästään ei voiteta yhtään ottelua. Isoin asia, joka antaa joukkueelle mahdollisuuden taistella voitosta, on kuitenkin valtava työmäärä kollektiivin eteen.

Tämän kauden Ykkönen on edelleen korostetun tasainen. Sarjataulukon lukemista vaikeuttavat myös epätasaiset ottelumäärät. Useampi ottelu on jouduttu siirtämään koronan vuoksi.

RoPS:n ja MuSa:n keskinäinen järjestys on sentään helppo tulkita. Molemmilla on pelattuna 13 ottelua, joista RoPS on saalistanut 20 ja MuSa 17 pistettä.

RoPS:n edellinen ottelu PK-35:ta vastaan oli vakuuttava, vaikka siitäkin Mikko Mannila löytää parannettavaa.

- Sitä peliä voi tavallaan peilata huomiseen MuSa:an, joka on yksi sarjan vahvimmista joukkueista keskittämään ja päättämään keskityksiä, rovaniemeläisten päävalmentaja sanoo.

- Niissä tilanteissa meillä oli haasteita PK-35:ttä vastaan, ja niissä tilanteissa meidän on oltava huomenna terävämpiä, jotta meillä on sauma ottaa kolme pistettä.

Portit RoPS:n ja MuSa:n kohtaamiseen avautuvat huomenna keskiviikkona kello 17.30. Peli alkaa kello 18.30. Ennakkoliput ovat myynnissä Valkkossa (Koskikatu 24), Rovaniemen Prismassa (S-Etukortilla 11,50 €) sekä netissä www.lippu.fi

RoPS 5 edellistä ottelua

30.6. KPV - RoPS 1-1 (0-1)
4.7. RoPS - FF Jaro 3-1 (0-1)
11.7. MP - RoPS 0-0 (0-0)
17.7. RoPS - JIPPO 2-0 (1-0)
24.7. PK-35 - RoPS 1-3 (1-3)

MuSa 5 edellistä ottelua

4.7. MuSa - MP 2-2 (0-0)
10.7. JIPPO - MuSa 1-1 (1-0)
15.7. MuSa - PK-35 1-1 (1-0)
21.7. FF Jaro - MuSa 0-0 (0-0)
24.7. MuSa - Gnistan 2-4 (1-1)

Luettu 1337 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309