ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 27 heinäkuu 2021 14:54

Luka Kuittinen on räväyttänyt itsensä Ykkösen kärkitoppareiden joukkoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(9 ääntä)

RoPS:n vasta 2003 syntynyt toppari Luka Kuittinen pelaa nuoren uransa ylivoimaisesti parasta kautta. Kuittiselle on kertynyt tänä kesänä täydet minuutit jokaisessa Ykkösen ottelussa.

Nuoruuden ennakkoluulottomuus paistaa Luka Kuittisesta. Kenties se on myös syy, että hän on raivannut tiensä tukevasti RoPS:n avausmiehistöön.

Kuittinen on pelannut tällä kaudella jokaisessa Ykkösen ottelussa jokaisen minuutin. Myös talven Suomen Cupissa hän pelasi yhtä vaille jokaisen pelin. Ainoastaan Helsingin IFK:ta vastaan hän tuli kentälle vaihdosta.

Edes Luka Kuittinen itse ei osannut odottaa aivan tällaista sisääntuloa miesten sarjoihin. Viime kaudella hän pelasi vielä B-poikien SM-sarjaa.

- Harppaus Ykkösen ja B-poikien välillä oli iso, Kuittinen myöntää.

- Mutta hyvin olen sopeutunut. Pelisuoritukset ovat olleet kohtuullisia, välillä hyviä ja välillä välttävämpiä. Mutta yhtään ei tarvitse antaa tasoitusta vauhdissa tai tempossa.

Toppareita harvemmin pidetään pallotaitureina. Siinäkin Kuittinen poikkeaa massasta. Hän voitti Palloliiton valtakunnalliset taitokilpailut vuonna 2015 sarjassa pojat D-12.

Pallollista pelaamista Kuittinen itse pitää yhtenä vahvuuksistaan.

- Kun itseluottamus on kohdallaan, uskaltaa olla pallon kanssa, vaikka paine olisi kova, toppari kuvailee.

Kuittinen aloitti peliuransa keskikentän pohjalta, mutta siitä paikka on pudonnut iän ja pituuskasvun myötä keskuspuolustajaksi.

Se lienee myös hänen omin paikkansa. Pallollisen taidon lisäksi Kuittiselta löytyy topparilta vaadittavaa kovuutta ja pelottomuutta.

- Topparin pitääkin olla ilkeä. Päässä ei saa paljon liikkua kun puolustetaan, Kuittinen nauraa.

- Jatkoa ajatellen sitä puolta pitää vielä kehittää. Pehmoisuutta on saatava edelleen pois. On oltava asenne, että kentällä kaverille ei armoa anneta.

Luka Kuittinen on mitä todennäköisemmin RoPS:n avauksessa myös keskiviikkona, kun Rovaniemelle saapuu Porista Musan Salama. Voitto nostaisi RoPS:n entistä lähemmäs sarjan kärkeä.

Toistaiseksi RoPS on kohdannut Klubi 04:ää lukuun ottamatta sarjan jokaisen joukkueen. Sen pohjalta alkaa muodostumaan jo käsitys sarjan voimasuhteista.

- Tietenkin meillä on joukkueena tavoite nousta ja pelata ensi kaudella Veikkausliigaa, Kuittinen sanoo.

- Mutta kausi on erittäin tasainen. Siellä on jonossa monta joukkuetta, jotka voivat voittaa koko sarjan.

Rovaniemen Palloseura kohtaa Musan Salaman huomenna keskiviikkona 28.7. kello 18.30. Ennakkoliput ovat myynnissä Valkkossa, Rovaniemen Prismassa (S-Etukortilla 11,50 €) sekä netissä www.lippu.fi

Luettu 1963 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309