ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 02 heinäkuu 2021 12:05

Töitä on edessä, mutta Veka Pyyny raivaa tietään takaisin huipulle.

Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Kausi 2018 oli Veka Pyynylle lupauksia täynnä. Kovia odotuksia seurasi kuitenkin kaksi vaikeampaa vuotta, mutta nyt Pyyny on jälleen valmiina näyttämään.

Siinä tuuletuksessa vapautui paljon. Sitä hetkeä Veka Pyyny, 21, oli odottanut vuodesta 2018 lähtien.

Ottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan RoPS hankki rajaheiton syvältä VPS:n kenttäpuoliskolta. Simo Roiha haastoi laidassa VPS-puolustajien välissä ja keskitti.

Veka Pyyny juoksi oikea-aikaisesti tyhjään tilaan. Osuma oli Pyynyn ensimmäinen RoPS:n miesten edustusjoukkueessa.

- Aivan välittömästi tuli mieleen oma joukkue. Maali tuli tärkeään paikkaan ja olimme taas kiinni kolmessa sarjapisteessä, Pyyny muistelee.

- Mutta nopeasti sen tiedosti, että tämä oli nyt se ensimmäinen maali miesten edustusjoukkueessa. Tunteet olivat mukana.

Aivan ensimmäisen ottelunsa miesten edustuksessa Pyyny pelasi talven 2017 Suomen Cupissa, mutta varsinaiseksi debyytiksi voidaan laskea 1.6.2018 Veikkausliigan ottelu Helsingin Jalkapalloklubia vastaan.

Pyyny pelasi ottelussa viimeiset kolmekymmentä minuuttia ja keräsi tappiosta huolimatta valmentaja Toni Koskelan kehut.

Loppukaudelta Pyyny keräsi joitain hajaminuutteja, mutta odotukset kaudelle 2019 olivat jo korkealla. Se kausi jäi kuitenkin kokonaan väliin pahan jalkavamman vuoksi. Vastaavasti kausi 2020 jäi tavallaan väliin koko joukkueelta.

Nyt Pyynyllä on takana pitkä ja ehjä talvikausi. Isommilta loukkaantumisilta on vältytty ja vastuuta on tullut lähes jokaisessa ottelussa.

- Kaikkien vaikeuksien jälkeen futis tuntuu pitkästä aikaa taas todella hyvältä, Pyyny hymyilee.

- Tällä hetkellä pystyn vain nautiskelemaan kaikesta. Suunta on ylöspäin.

Vastuuta ja minuutteja Pyyny toivookin. Vaikka nopeus ja taito ovat edelleen tallella, hän myöntää, että pari repaleista edelliskautta vaikuttivat myös pelaamiseen.

- Viime kausi ei ollut aivan sitä, mitä itse odotin. Henkilökohtaisesti olisin toivonut enemmän peliaikaa ja isompaa roolia, Pyyny sanoo nyt.

- Säännöllisen pelirytmin ansiosta myös päätöksentekokyky kehittyy. Opit tekemään oikeat valinnat oikeaan aikaan oikeissa paikoissa.

Pyyny uskookin, että VPS-ottelun maali laukaisi kenties sen pienen henkisen takalukon, mikä on saattanut osittain haitata sitä, ettei osumia ole tullut aikaisemmin. Hän on kuitenkin hyökkääjä, joka janoaa maaleja.

Loppukauden tavoitteet ovat selkeät – oma läpimurto ja RoPS:n nostaminen takaisin Veikkausliigaan. Tasaisessa sarjassa ja minimaalisilla piste-eroilla kaikki on edelleen mahdollista.

Seuraava tähtäin on luonnollisesti kansainvälisillä kentillä, mutta siihen on vielä töitä tehtävänä.

- Loppupeleissä asia on kuitenkin suhteellisen yksinkertainen. Aina tarvitsee ripauksen tuuriakin, mutta lopulta kaikki on vain itsestä kiinni, Pyyny luottaa.

- Minulla on luotto tähän juttuun. Räjähtävyyttä ja voimaa lisää, päättäväisyyttä viimeistelyyn, niin sitä kautta se tulee.

RoPS ja Veka Pyyny esiintyvät seuraavan kerran Keskuskentällä sunnuntaina 4.7.2021 kello 18.30. RoPS:n vieraaksi saapuu Pietarsaaresta FF Jaro.

Luettu 1271 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309