ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 21 kesäkuu 2021 15:32

RoPS kohtaa valmentajaansa vaihtaneen Vaasan Palloseuran.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Jonathan Vervoort on valmis johtamaan RoPS VPS:n kaatoon Jonathan Vervoort on valmis johtamaan RoPS VPS:n kaatoon Kuva: Julius Pitkäaho

Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna tiistaina Vaasan Palloseuran. Ottelu Elisa Stadionilla käynnistyy kello 18.30. Pelin näyttävät suorana Ruutu+ sekä Hattrick Sports Bar.

Ottelun alla kuumin puheenaihe on luonnollisestikin VPS:n pikapäätös erottaa päävalmentajansa Jukka Karjalainen, kun sarjaa oli pelattu ainoastaan seitsemän kierrosta. VPS on sarjassa kuudentena ja kärsinyt ainoastaan yhden tappion.

Karjalaisella oli VPS:aan 2+2 vuoden sopimus, josta hän ennätti nauttimaan puolisen vuotta. Karjalaisen tilalle osoitettiin hänen entinen apuvalmentajansa Jussi Nuorela.

- On todella vaikea ennakoida, tuleeko Nuorelan mukana suuria muutoksia vai ei, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila pohtii.

- Toisaalta hän on ollut joukkueen matkassa koko ajan ja nähnyt, mitkä asiat heillä toimivat. VPS on edelleen kuumimpia suosikkeja voittamaan koko sarja.

VPS on nimivahva – erityisesti hyökkäysosastonsa puolesta. Samba Sillah, Kalle Multanen ja Steven Morrissey ovat kaikki jo avanneet maalitilinsä.

Keskikentältä tukea tuovat kapteeni Sebastian Strandvall sekä RoPS:ssakin esiintynyt, lähes sadan Veikkausliigaottelun Joonas Vahtera.

Strandvall tosin ei pelannut VPS:n edellisessä tappiollisessa MuSa-ottelussa, mutta Vahtera teki paluun pitkähkön poissaolo jälkeen pelaten koko toisen puoliajan.

Myös RoPS lähtee huomiseen otteluun tappio allaan. Joukkue hävisi reilu viikko sitten kotonaan TPS:lle avausjakson lisäajan viimeisellä sekunnilla Albijon Muzacin maalilla.

Hiukan pidempi tauko otteluiden välillä mahdollisti pelaajille kaksi päivää lepoa sekä ehjän treenijakson.

- Olemme keskittyneet omaan tekemiseen, Mannila sanoo viitaten samalla vaihdoksiin VPS:n valmennuksessa.

- Me jahtaamme kokonaista ehjää peliä. TPS:aa vastaan olimme ajoittain oikeinkin hyviä, mutta edelleen tulee hetkiä, kun puolustamme heikommin ja vastustaja rankaisee. Niistä pitää päästä eroon.

Miehistön puolesta Mannilalla on monipuolisemmat kortit käytössään kuin TPS-ottelussa. Edellisissä otteluissa pienempiä kolhuja saaneet pelaajat ovat jälleen mukana ringissä.

- Meillä on hirveä halu hypätä takaisin voittojunaan, mutta se vaatii meiltä tolkuttoman määrän töitä sekä onnistumisia, RoPS:n päävalmentaja korostaa.

- Meidän on puolustettava paremmin. Emme voi voittaa pelejä, jos puolustamme huonommin kuin vastustaja. Ja toki meidän on luotava painetta, että tehdään ainakin se ensimmäinen maali.

Rovaniemen Palloseura pelaa kaksi seuraavaa otteluaan vieraissa. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 4.7. klo 18.30. Napapiirille saapuu Pietarsaaren FF Jaro.

RoPS 5 edellistä ottelua

16.5. RoPS - PK-35 2-0 (1-0)
22.5. MuSa - RoPS 3-1 (2-0)
30.5. RoPS - Gnistan 1-2 (0-1)
6.6. RoPS - EIF 0-0 (0-0)
13.6. RoPS - TPS 0-1 (0-1)

VPS 5 edellistä ottelua

17.5. VPS - KPV 2-2 (1-1)
23.5. FF Jaro - VPS 1-1 (1-1)
29.5. VPS - MP 3-0 (2-0)
6.6. JIPPO - VPS 1-1 (0-1)
13.6. MuSa - VPS 3-0 (2-0)

Luettu 1313 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309