tiistai, 25 touko 2021 17:12

Miska Ylitolva mukaan Suomen U17-poikamaajoukkueeseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)

Suomen alle 17-vuotiaiden päävalmentaja Erkka V. Lehtola on nimennyt joukkueensa ensi viikon Eerikkilän leirille. RoPS:sta mukaan valittiin Miska Ylitolva.

- Onhan näillä valinnoilla iso merkitys, viikonloppuna 17-vuotta täyttänyt Miska Ylitolva sanoo.

- Pääsee edustamaan omaa maataan, saa pelata kovien äijien kanssa ja pääsee haastamaan toisia maita.

Poikamaajoukkueissa laitapuolustajana pelaava Ylitolva alkaa olemaan jo vakiokasvo. Hän edusti Suomea ensimmäisen kerran U15-ikäluokassa ja pelasi 6 ottelua U16-pojissa.

Valinta Erkka V. Lehtolan U17-poikiin on nyt ensimmäinen.

Poikamaajoukkueet pohjustavat Ylitolvan tietä kohden tavoitteita eli aluksi RoPS:n edustusjoukkuetta ja myöhemmin kansainvälisille kentille. Maajoukkueista siintää edessä U21 välisteppinä ennen Huuhkajia.

Ylitolva aloitti jalkapalloilemisen naapuriseura FC Santa Clausissa ja siirtyi C-ikäisenä Rovaniemen Palloseuraan. Hän kulki viime kaudella RFA:n matkassa ja on nyt tänä keväänä ollut edustuksen harjoitusringissä.

- Tasoeron huomaa heti, Ylitolva myöntää.

- Harjoituksissa vaaditaan enemmän, kaikki on nopeampaa. Mutta samalla se on myös kivaa. Sitä minä haluankin, että pääsee treenaamaan kovempaan ympäristöön.

Toistaiseksi pelit RoPS:n edustuksessa ovat jääneet talven Suomen Cupin otteluihin, mutta Miesten Kakkosessa Ylitolva on pelannut täydet minuutit.

- Toivon ja uskon, että tulen kesän aikana pelaamaan myös edustuksen, Ylitolva luottaa.

- Sitä ennen otetaan mahdollisimman paljon minuutteja Kakkosessa.

Sitä ennen on vuorossa Eerikkilän maajoukkueleiri, jossa Ylitolvan U17-pojat kohtaavat myöhemmin viikolla Suomen U18-pojat.

Maaotteluista puhuttaessa Ylitolvan ei tarvitse kauaa miettiä nimetessään ne ikimuistoisimmat kohtaamiset.

- Ensimmäinen ottelu Puolaa vastaan jäi tietenkin mieleen, mutta ei ollut huono 7-1 voitto Ruotsistakaan, RoPS:n nuori puolustaja naurahtaa.

Suomen U17-poikien maajoukkueleiri Eerikkilässä pidetään 1.-3.6.2021. Samaan aikaan leireilee myös Suomen U18-pojat, joiden mukaan valittiin aiemmin RoPS:n Otto Kemppainen.

Luettu 651 kertaa