ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 25 touko 2021 17:12

Miska Ylitolva mukaan Suomen U17-poikamaajoukkueeseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)

Suomen alle 17-vuotiaiden päävalmentaja Erkka V. Lehtola on nimennyt joukkueensa ensi viikon Eerikkilän leirille. RoPS:sta mukaan valittiin Miska Ylitolva.

- Onhan näillä valinnoilla iso merkitys, viikonloppuna 17-vuotta täyttänyt Miska Ylitolva sanoo.

- Pääsee edustamaan omaa maataan, saa pelata kovien äijien kanssa ja pääsee haastamaan toisia maita.

Poikamaajoukkueissa laitapuolustajana pelaava Ylitolva alkaa olemaan jo vakiokasvo. Hän edusti Suomea ensimmäisen kerran U15-ikäluokassa ja pelasi 6 ottelua U16-pojissa.

Valinta Erkka V. Lehtolan U17-poikiin on nyt ensimmäinen.

Poikamaajoukkueet pohjustavat Ylitolvan tietä kohden tavoitteita eli aluksi RoPS:n edustusjoukkuetta ja myöhemmin kansainvälisille kentille. Maajoukkueista siintää edessä U21 välisteppinä ennen Huuhkajia.

Ylitolva aloitti jalkapalloilemisen naapuriseura FC Santa Clausissa ja siirtyi C-ikäisenä Rovaniemen Palloseuraan. Hän kulki viime kaudella RFA:n matkassa ja on nyt tänä keväänä ollut edustuksen harjoitusringissä.

- Tasoeron huomaa heti, Ylitolva myöntää.

- Harjoituksissa vaaditaan enemmän, kaikki on nopeampaa. Mutta samalla se on myös kivaa. Sitä minä haluankin, että pääsee treenaamaan kovempaan ympäristöön.

Toistaiseksi pelit RoPS:n edustuksessa ovat jääneet talven Suomen Cupin otteluihin, mutta Miesten Kakkosessa Ylitolva on pelannut täydet minuutit.

- Toivon ja uskon, että tulen kesän aikana pelaamaan myös edustuksen, Ylitolva luottaa.

- Sitä ennen otetaan mahdollisimman paljon minuutteja Kakkosessa.

Sitä ennen on vuorossa Eerikkilän maajoukkueleiri, jossa Ylitolvan U17-pojat kohtaavat myöhemmin viikolla Suomen U18-pojat.

Maaotteluista puhuttaessa Ylitolvan ei tarvitse kauaa miettiä nimetessään ne ikimuistoisimmat kohtaamiset.

- Ensimmäinen ottelu Puolaa vastaan jäi tietenkin mieleen, mutta ei ollut huono 7-1 voitto Ruotsistakaan, RoPS:n nuori puolustaja naurahtaa.

Suomen U17-poikien maajoukkueleiri Eerikkilässä pidetään 1.-3.6.2021. Samaan aikaan leireilee myös Suomen U18-pojat, joiden mukaan valittiin aiemmin RoPS:n Otto Kemppainen.

Luettu 2069 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309