ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 12 touko 2021 19:32

RoPS kohtaa Mehtimäen urheilupyhätössä sarjanousija JIPPOn.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
RoPS kohtaa Mehtimäen urheilupyhätössä sarjanousija JIPPOn. Kuva: Oona Sarajärvi

 Rovaniemen Palloseura ja Joensuun JIPPO kohtaavat huomenna helatorstaina Ykkösen toisen kierroksen ottelussa. Ottelu Mehtimäellä alkaa kello 16.00. Pelin näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Rovaniemellä Hattrick Sports Bar.

Tiukkana analyytikkona tunnetun Jussi Leppälahden luotsaama JIPPO pelasi vielä viime kaudella samassa Kakkosen C-Lohkossa RoPS:n akatemiajoukkue RFA:n kanssa.

Koronan vuoksi RFA ja JIPPO kohtasivat vain kertaalleen Joensuussa 2-2 päätyneessä tasapelissä. RFA:n maaleista vastasivat nyt edustuksen mukana pelaavat Joona Lahdenmäki sekä Jarkko Luiro.

Mutta huomenna torstaina nimenomaisesti seurojen edustusjoukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran liki kymmeneen vuoteen.

- JIPPO on varmasti yksi sarjan kovimpia joukkuetekemiseen satsaavia joukkueita, todella yhtenäinen, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila arvioi.

- Sarjatasosta riippumatta he ovat olleet aina vaikeita kotikentällään. He puolustavat hyvin, mutta samalla ovat vaarallisia erityisesti erikoistilanteissa ja tilanteenvaihdoissa.

JIPPOn kokoonpanosta löytyy useampikin aikanaan KuPS:n organisaatiossa vaikuttanut pelaaja, kuten kaksoset Jere ja Joona Hiltunen sekä kokenut Timo Tahvanainen, joka SJK:n paidassa voitti sekä Veikkausliigan että Suomen Cupin.

Kauden avauskierroksella JIPPO tasasi vieraissa pisteet Musan Salaman kanssa. RoPS puolestaan pelasi kotonaan tasan 1-1 Mikkelin Palloilijoiden isäntänä.

Tasapeli ei Rovaniemellä tyydyttänyt. Joukkue johti peliä avausjakson jälkeen.

- Kaikki tilastot ja data tukevat sitä, että peli oli voitettavissa, mutta jokainen hetki on oltava hereillä eikä vastustajalle saa antaa helppoa mahdollisuutta, Mannila kertasi MP:n tasoitusmaalia.

- Tietenkin meidän täytyy myös täsmentää tiettyjä hetkiä meidän hyökkäämisessämme. Kuinka pystyisimme olemaan vaarallisempia, kuinka päästä murtautumisalueille ei vain kerran vaan toisteisesti.

Huominen helatorstai saattaa olla samalla kesän ensimmäinen huomattavan lämmin päivä. Sääennusteet lupaavat Joensuuhun jopa hellelukemia.

- Edellisen pelin jälkeen palautuminen on ollut yksi tärkeimpiä asioita, joihin olemme keskittyneet, Mannila kertoo.

- Mehtimäessä kenttä on vähän pienempi eikä välttämättä pinnaltaan priimakuntoinen. Kenttä on myös hiukan suojassa, joten pelaajille voi tulla kuumat oltavat.

RoPS:n huomisesta kokoonpanosta puuttuvat edelleen Elmeri Hirvonen sekä Jussi Niska. Niskan kohdalla tilannekuva vamman laadusta tarkentuu lähipäivinä.

Luettu 1287 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309