ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 29 huhtikuu 2021 20:32

KPV:n salamamaalit olivat RoPS:n turma

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
KPV:n salamamaalit olivat RoPS:n turma Kuva: Julius Pitkäaho

Rovaniemen Palloseura joutui taipumaan kauden viimeisessä ottelussa Kokkolan Pallo-Veikoille selkein numeroin 1-4 (0-3). Ottelu ratkesi käytännössä jo avausjakson puolivälissä.

- Jalkapallo on maalintekopeli, ja kuten nyt nähtiin maalit vaikuttavat pelin kulkuun, totesi RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila ottelun jälkeen.

RoPS aloitti ottelun terhakasti ja oli avausminuutit vaarallisempi osapuoli. Ilo jäi lyhyeksi, sillä kymmenennen minuutin kohdalla iski KPV.

Avausmaalin puski KuPS:sta hankittu lainahyökkääjä Eetu Rissanen, seuraavaksi rangaistusalueen sisällä vapaaksi pelattu Justus Lehto ja heti perään Eetu Rissanen illan toisella osumallaan.

Pelikellossa ei näyttänyt vielä edes kahtakymmentä minuuttia.

- Aikaisemmissa otteluissa meidän boksipuolustaminen on ollut hyvää jopa Veikkausliiga-joukkueita vastaan. Siinä meidän täytyy olla parempia, Mannila oli harmissaan.

- Meidän täytyy myös pystyä tukemaan joukkuetovereita. Jalkapallopelissä tulee joskus virheitä, mutta ei maailma siihen kaadu. Nyt parista ensimmäisestä maalista toipuminen kesti liian kauan.

Toisen jakson alkuun RoPS suoritti odotetusti nipun vaihtoja. Kentälle juoksivat Vertti Hänninen, Vili Saarikoski, Sami Sipola, Luka Kuittinen sekä Simo Roiha.

Viidennelläkymmenennellä minuutilla RoPS kavensi. Pallo jäi vapaaksi KPV:n rangaistusalueelle, ja hetki aiemmin kentälle tullut Vertti Hänninen hyödynsi tilanteen.

Viimeinen kirivaihde jäi puuttumaan. Lopullinen ratkaisu oli KPV:n Adam Vidjeskogin komea kaukolaukaus lähes 25 metristä.

- Tietenkin mietityttää, kuinka menetimme kontrollin pelissä, RoPS-luotsi Mannila pohdiskeli.

- Enkä puhu maalipaikoista, vaan yleisesti. Välillä meidän rakenne on timanttista, saamme luotua uhkaa ja maalipaikkoja. Välillä rakenne hajoaa täysin.

Vaikka peli jätti mietityttävää, Mannila ei pettymyksen alla vaikuttanut kuitenkaan huolestuneelta. KPV-ottelu oli jälleen yksi tärkeä tapahtuma joukkueelle.

- Taustalla on sekin, että tämä on edelleen täysin uusi joukkue, päävalmentaja huomautti.

- Isossa kuvassa tämä tulos ei muuta mitään. Työnteko jatkuu samoin kuin sarja-avaukseen valmistautuminen. Toki tässä on pohdittavaa, ketkä pelaajat ovat viime aikoina nostaneet osakkeitaan ja ketkä eivät.

RoPS – KPV 1-4 (0-3)

10’  0-1  Eetu Rissanen
14’  0-2  Justus Lehto
19’  0-3  Eetu Rissanen
50’  1-3  Vertti Hänninen
86’  1-4  Adam Vidjeskog

RoPS Kokoonpano

1  Miikka MUJUNEN 
15  Jussi NISKA 
18  Veka PYYNY 
19  Tuomas KAUKUA 
26  Eerik KANTOLA 
37  Joona LAHDENMÄKI 
38  Otto KEMPPAINEN 
46  Mohammed ADAMS 
47  Nino ROFFELSEN 
56  Sacha PETSHI 
57  Srdjan VUJAKLIJA   

12  Mikko RANTALA 
28  Jarkko LUIRO 
40  Simo ROIHA 
45  Vertti HÄNNINEN 
49  Luka KUITTINEN 
52  Didis LUTUMBA-PITAH 
54  Sami SIPOLA 
55  Vili SAARIKOSKI

Luettu 2118 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309