Uutiset

Miehet

lauantai, 20 helmikuu 2021 22:42

RoPS punnersi voittoon KPV:sta – Hirvonen ja Lutumba-Pitah RoPS:n maalisankarit

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Elmeri Hirvonen ja Didis Lutumba-Pitah Elmeri Hirvonen ja Didis Lutumba-Pitah

Rovaniemen Palloseura punnersi tiukan 2-1 (0-1) voiton KPV:sta Suomen Cupin alkulohkon päätöskierroksella. RoPS:n maaleista vastasivata Elmeri Hirvonen ja Didis Lutumba-Pitah.

Elmeri Hirvosen ja Didis Lutumba-Pitahin lisäksi yksi RoPS:n sankareita oli ehdottomasti Jussi Niska.

Niska oli avausjaksolla itsekin lähellä siirtää isännät johtoon, mutta KPV:n venäläisveskari Sergey Lazarev onnistui torjumaan lähietäisyydeltä.

Niskan juhlat käynnistyivät toisen jakson puolivälin jälkeen.

RoPS oli suorittanut tunnin kohdalla triplavaihdon ja haki takaa-ajoasemassa tuoreempaa jalkaa hyökkäyspäähän.

Vasemmalla laidalla pelannut Niska taiteili läpi KPV:n puolustuksen, löysi matalalla keskityksellä juuri Kentälle tulleen Elmeri Hirvosen, joka sai ensimmäisestä kosketuksestaan tuoda RoPS tasoihin.

Varsinaisen pankin Niska räjäytti ottelun kolmannella lisäajan minuutilla. Nopea nousu omalta kenttäpuoliskolta ja täydellisesti ajoitettu syöttö linjan taakse nyt Lutumba-Pitahille.

Lutumba-Pitah laukoi kovaa ja tarkasti. RoPS tuuletti pitkästä aikaa voittoa lisäajalla.

- Mielestäni ansaitsimme voiton. Olimme aktiivisempi joukkue tänään, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila hymyili ottelun jälkeen.

Voitosta huolimatta Mannilaa jäi harmittamaan KPV:n avausjakson johto-osuma.

Puolen tunnin kohdalla pitkän rajaheiton jälkeinen kakkospallo tuli tippui vapaana olleelle Kyle Curingalle. Curingan leijaileva kaukolaukaus sujahti ohi RoPS-maalia vahtineen Miikka Mujusen.

- Maalista täytyy ottaa piikkiin itsellenikin. Se tilanne ei ollut meiltä kovin hyvin organisoitu, Mannila tunnusti.

- Tuollaiset tilanteet on pystyttävä estämään, ettei kakkospallo tule tuollaiselle alueelle ja vaikka tulisikin, vastustaja ei olisi yksin.

Kuitenkin päällimmäisenä ottelusta jäi mieleen nälkäisen ja nuoren joukkueen taistelutahto. Kliseisesti RoPS halusi voittoa enemmän.

Erityisesti se näkyi toisella jaksolla. RoPS haki avausjohtoa kovalla intensiteetillä. Myös Mannilan triplavaihto korosti, ettei joukkue tyytyisi tasapeliin.

- Otimme riskejäkin, Mannila myönsi.

- Laitoimme paukut loppuun, ja pojat laittoivat hienosti itsensä likoon. Välillä vauhti meinasi ylittää ymmärryksen, mutta saimme luotua paikkoja myös näiden maalien lisäksikin.

Voitolla RoPS varmisti C-lohkon kakkossijan, mutta jatkopaikka riippuu täysin A-lohkon pelaamattomista peleistä. A-lohkon molemmat päätöskierrokset ottelut on siirretty koronakaranteenien vuoksi.

RoPS:n seuraavan viikon ohjelma on kuitenkin selvillä. Arctic Rally Finland valtaa viikoksi Ounashallin, joten joukkue keskittyy alkuviikon fysiikkaan ja testeihin. Loppuviikosta pelaajille on luvattu muutaman päivän perättäinen vapaa.

RoPS - KPV 2-1 (0-1)

32' 0-1 Kyle Curinga
66' 1-1 Elmeri Hirvonen
90+3' 2-1 Didis Lutumba-Pitah

RoPS kokoonpano

1 Miikka Mujunen
15 Jussi Niska
18 Veka Pyyny (64' Elmeri Hirvonen)
26 Eerik Kantola
47 Nino Roffelsen
49 Luka Kuittinen
50 Miska Ylitolva (64' Jarkko Luiro)
52 Didis Lutumba-Pitah
55 Vili Saarikoski (64' Kirill Bullat)
56 Vertti Hänninen
57 Sampo Ala-Iso (46' Simo Majander)

12 Mikko Rantala
28 Jarkko Luiro
39 Kirill Bullat
42 Simo Majander
48 Elmeri Hirvonen

 

Luettu 4796 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi