ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 13 helmikuu 2021 19:22

RoPS:n Cup-taival jatkuu kotona Garam Masala Areenalla. Vastaan asettuu VPS.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Mikko Mannila ja valmennusryhmä valmistautuvat sunnuntain Cup-koitokseen. Mikko Mannila ja valmennusryhmä valmistautuvat sunnuntain Cup-koitokseen.

Suomen Cupin alkulohkon toisen kierroksen ottelu Rovaniemen Palloseura vastaan Vaasan Palloseura käydään huomenna sunnuntaina Oulun Garam Masala Areenalla. Peli käydään suljetuin ovin, mutta suorana matsin näyttää Ruutu+ sekä
Rovaniemellä Hattrick Sports Bar. Ottelu alkaa kello 17.30.

RoPS lähtee sunnuntaiseen otteluun allaan kohtalaisen varmaotteinen vierasvoitto FF Jarosta. Voittoja tarvitaankin, sillä varmuudella Cupissa pääsee jatkoon Ykkösen alkulohkoista ainoastaan lohkojen voittajat.

Huominen vastustaja VPS puolestaan tasasi omassa avausottelussaan pisteet KPV:n kanssa maalein 1-1. VPS:n maalista vastasi kokenut Kalle Multanen.

Muutenkin VPS:n miehistöstä pistää silmään tuttuja nimiä heidän Veikkausliiga-kausiltaan kuten Sebastian Strandvall ja Steven Morrissey.

Eikä sovi unohtaa myöskään Joonas Vahteraa, joka pelasi viime kaudella RoPS:ssa lainalla HJK:sta.

- VPS:llä on hyvä ja nimekäs joukkue, myöntää RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila.

- Vaikuttaisi siltä, että heidän rakennustyö on jo pääosin tehty. Heidän pelaamisensa varmasti kehittyy ottelu ottelulta.

RoPS:n osalta joukkue on edelleen maltillisessa rakennusvaiheessa. Se näkyi myös edellisen ottelun kokoonpanossa, johon oli nostettu mukaan pelaajia akatemiajoukkue RFA:sta.

Siitä huolimatta Jaro-ottelussa näkyi useita hyviä elementtejä. Erityisesti päävalmentaja Mannila oli tyytyväinen hyökkäyspelaamisen vaarallisuuteen.

- Ensimmäisen jakson alussa haimme vielä pelituntumaa, mutta sen jälkeen pääsimme purkamaan hyvin vastustajan prässiä, Mannila arvioi.

- Huomenna meidän on pyrittävä jatkamaan monipuolista hyökkäämistä ja sitä kautta luomaan uhkaa vastustajalle sekä pyrkiä kontrolloimaan peliä.

Kun kausi on vielä erittäin alussa, Mannila löytää luonnollisesti korjattavaakin.

- Puolustuspeliin täytyy saada lisää aggressiivisuutta, RoPS-luotsi sanoo.

- Ja edelleen pelin avaaminen eri korkeuksilla on tärkeää. Tärkeää on myös, miten meidän rakenne menee eteenpäin oli pelin vaihe mikä tahansa.

Rovaniemen Palloseuran huomisesta kokoonpanosta puuttuvat edelleen Tuomas Kaukua sekä Simo Roiha.

Kaukua on sivussa ainakin Suomen Cupin alkulohkon ottelut. Roihan tilanteesta voidaan antaa jotain arviota ensi viikolla. Roiha palasi kuluneella viikolla jo harjoituksiin, mutta kyseessä on nyt uusi vamma.

Sen sijaan saamapuolella on vastikään sopimuksen tehnyt Veka Pyyny, hollantilainen vahvistus Nino Roffelsen sekä hetken sivussa ollut Joona ”Pikkujapi” Lahdenmäki.

Luettu 3973 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227