lauantai, 16 tammikuu 2021 18:33

RoPS:lle hyvät minuutit harjoitusottelussa AC Oulua vastaan

(4 ääntä)
RoPS:lle hyvät minuutit harjoitusottelussa AC Oulua vastaan Kuva: AC Oulu

Rovaniemen Palloseura hävisi maalein 2-0 kauden ensimmäisen harjoitusottelun AC Oulua vastaan. Numeroista huolimatta RoPS:n nuoret pelaajat saivat hyvät minuutit Veikkausliigaan valmistautuvaa joukkuetta vastaan.

RoPS:n kokoonpano oli vielä varsin keskeneräinen ja huomattavan nuori. Ouluun matkusti parikymmentä pelaajaa, joista iso osa oli vielä omia junioreita sekä testipelaajia.

Varsinaisia profiilihankintoja odotetaan saapuvaksi myöhemmin keväällä.

Veikkausliigaan valmistautuvan AC Oulu on joukkueen rakentamisessaan huomattavasti pidemmällä. Kentällä nähtiin usea pelaaja, jotka tulevat pelaamaan kesällä myös liigassa – mukana reilut puolenkymmentä entistä RoPS-edustajaa.

RoPS pelasi avausjakson vahvasti. Erityisesti ensimmäisen vartin ajan AC Oulu oli vastaanottaja RoPS:n vahvan prässin alla.

Ex-RoPS-pelaaja Aapo Heikkilä esiintyi pirteästi oululaisten oikealla laidalla, mutta avausjakson paras maalipaikka rakennettiin RoPS:lle.

Omalta kenttäpuoliskolta Jussi Niskan käynnistämä nopea hyökkäys päätyi kuitenkin takatolppaan.

Harjoitusotteluiden luoteelle ominaisesti joukkueiden kokoonpanot vaihtuivat puoliajan jälkeen lähes täysin. Samalla myös voimatasapaino siirtyi AC Oululle.

Aapo Heikkilän käynnistämästä tilanteenvaihdosta Nikolas Saira sijoitti hallitusti takakulmaan. Viisi minuuttia myöhemmin Miika Koskela puski Heikkilän kulmasta isännille kahden maalin johdon.

Viimeiset puoli tuntia RoPS oli jälleen vahvasti pelissä mukana.

Loppuminuuteilla Napapiirillä testillä ollut Santeri Stenius oli pariinkin otteeseen lähellä kaventaa ottelu. Aluksi Tuomas Kaukuan levityksestä ja lähes heti perään Miska Ylitolvan keskiktyksestä.

Rovaniemen Palloseuran kilpailullinen kausi käynnistyy tasan kolmen viikon kuluttua Suomen Cupin ottelulla FF Jaroa vastaan. Ottelu pelataan Pietarsaaren Tellushallenissa.

AC Oulu – RoPS 2 – 0 (0 – 0)

55’  1 – 0  Nikolas Saira
60’  2 – 0  Miika Koskela