ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 11 tammikuu 2021 15:59

Koronan jäljiltä paikallisuuden merkitys korostuu nyt myös urheilussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)

Kun koronapandemia sulki urheilutoiminnan viime keväänä, jäivät seurat roikkumaan tyhjän päälle. Samalla kun urheilua ei enää ollut, huomattiin myös urheilun suurempi merkitys.

Koronan aiheuttamia vaurioita paikataan urheiluseuroissa vielä pitkään.

Toiminnan lakattua keväällä yhdellä päätöksellä, loppuivat myös tulot siihen hetkeen. Seurojen oli pakko sopeuttaa toimintaansa – monien rankallakin kädellä. Epävarmuus tulevaisuudesta jatkuu edelleen.

Toisaalta korona-aika nosti esille myös aivan uudenlaista yhteisöllisyyttä. Ihmiset ja yritykset auttoivat toisiaan vaikeimpien aikojen ylitse. Paikallisuus koettiin tärkeäksi.

Tämä paikallisuuden ja yhteisöllisyyden korostaminen koettiin myös urheilukentällä.

Varsinkin kannattajat riensivät tukemaan seurojaan monin tavoin.

Kaiken epävarmuuden keskellä rahallinen tuki oli tärkeää, mutta samalla kannattajat osoittivat, kuinka oma seura oli heille tärkeä. He halusivat, että seura on olemassa myös jatkossa.

Pohjois-Suomen urheilupääkaupunki

Rovaniemi on urheilukaupunki, ja se näkyy täällä kaikkialla. Yksi huomattavista urheilun tukijoista on Optikkoliike Brillet sekä sen yrittäjä Pasi Hiukka.

- Meille oli yrityksen perustamisesta saakka selvää, että olemme mukana tukemassa urheilua, Hiukka sanoo.

- Se tuo meille näkyvyyttä, mutta samalla haluamme osoittaa, että olemme osa tätä meidän hienoa yhteisöä.

Brillet on ollut Rovaniemen Palloseuran pitkäaikainen tukija, mutta portfoliossa on laaja kirjo lajeja jalkapallosta ja jääkiekosta golfiin ja alppihiihtoon.

- Olen itsekin ollut pitkään mukana seuratoiminnassa, ja tiedän, ettei taloudellinen yhtälö ole helppo, Hiukka myöntää.

- RoPS on hyvä esimerkki. Miesten edustusjoukkueen sarjataso tipahti pykälällä, mutta varsinkin nyt on tärkeää osoittaa tukea, eikä mennä vain menestyksen perässä.

Haaste paikallisille yrityksille

Kulunut vuosi on osoittanut urheilun merkityksen. Oma liikkuminen on tärkeää, mutta on myös tärkeää päästä seuraamaan sen oman seuran pelejä tai sitä suosikkihiihtäjää.

Sarjat ovat pyörineet kesästä saakka jota kuinkin kitkutellen.

Rajatuille yleisömäärille – tai jopa tyhjille katsomoille – kilpaileminen ei ole taloudellisesti järkevää. Monin paikoin mennään aivan veitsen terällä sen suhteen, kuinka pitkään toimintaa voidaan jatkaa.

Pasi Hiukka haluaakin herätellä yrityksiä mukaan talkoisiin.

- Haastan Likiliikkeistä lähtien kaikki Rovaniemen yrittäjät mukaan tukemaan paikallisia seuroja, Brilletin yrittäjä kutsuu.

- Seurat elävät tällä hetkellä todella haastavassa tilanteessa. Mutta kukin omien mahdollisuuksien mukaan olkaa mukana tukemassa paikallista.

Myös Rovaniemen Palloseura suosittelee kaikkia kannattajiaan suosimaan paikallisten yritysten palveluja. Silloin varmistetaan, että eurot jäävät omaan kylään, ja palvelut ovat saatavilla myös jatkossa.

Luettu 1429 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309