ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 09 joulukuu 2020 16:29

Loistavia pelaajauutisia! Simo Roiha palaa Rovaniemen Palloseuraan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(13 ääntä)
Simo Roiha RoPS:n paidassa kaudella 2018 Simo Roiha RoPS:n paidassa kaudella 2018 Kuva: Oona Sarajärvi

Napapiirin oma poika Simo Roiha palaa ensi kaudeksi Rovaniemen Palloseuraan. Roihan ja RoPS:n välinen sopimus on yksivuotinen.

Kaudella 2018 RoPS:ssa Veikkausliigan hopeaa voittanut Simo Roiha siirtyi mitalijuhlien päätteeksi Kokkolaan. Pesti KPV:ssa kesti kahden kauden verran.

Roihan lähtö Rovaniemeltä oli kova paikka monelle kannattajalle, eikä se ollut helppo miehelle itsellekään.

- Vaihtoehtoina oli joko lopettaa ura tai jatkaa matkaa. Olen kiitollinen KPV:lle, että mahdollisuus jatkamiseen oli, Roiha muistelee.

- Mutta on mukava tulla takaisin. Sain Kokkolassa pari vuotta lisää kokemusta, olen hyvässä iässä ja paremmassa kunnossa kuin koskaan.

Rovaniemellä Roiha näki RoPS:n molemmat hopeakaudet sekä Suomen Cupin voiton. Alun perin FC Lynxin kasvatille rovaniemeläinen jalkapallon on sydämen asia.

- On ollut alustavasti puhetta, että alkaisin Rovaniemellä myös valmentamaan nuorempia pelaajia. Valmentamine on kiinnostanut jo monta vuotta, Roiha paljastaa.

Roiha tunnetaan fyysisenä ja juoksuvoimaisena pelaajana, joka osaa tehdä maalejakin. RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila on tyytyväinen saamastaan hyökkääjästä.

- Simo sopii siihen profiiliin, mitä etsimme, Mannila sanoo.

- Tiedämme, millainen hän on tyyppinä ja pelaajana, mitä hän osaa ja mitä me tulemme saamaan. Hän taas tietää seuran valmiiksi.

Mannilan mukaan myös Roihan tuomalla kokemuksella sekä pitkällä seurahistorialla on merkityksensä.

- Hänellä on kokemusta suomalaisesta huippufutiksesta, mutta uuden joukkueen rakentamisessa näen lisäarvoa sillekin, että hän on oman kylä poika, RoPS-luotsi sanoo.

- Arvostan työnteon kulttuuria, jota Simo voi esimerkillään meidän nuorille pelaajillemme näyttää. Nykyfutiksessa se on aivan välttämätöntä.

Rovaniemen Palloseuran miehet harjoittelevat vielä joulukuun ajan yhteisesti edustuksen, RFA:n ja B-poikien kesken. Edustusjoukkue kokoontuu ensimmäiseen omaan tapahtumaansa loppiaisen jälkeen.

Luettu 8883 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309