keskiviikko, 09 joulukuu 2020 16:29

Loistavia pelaajauutisia! Simo Roiha palaa Rovaniemen Palloseuraan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(13 ääntä)
Simo Roiha RoPS:n paidassa kaudella 2018 Simo Roiha RoPS:n paidassa kaudella 2018 Kuva: Oona Sarajärvi

Napapiirin oma poika Simo Roiha palaa ensi kaudeksi Rovaniemen Palloseuraan. Roihan ja RoPS:n välinen sopimus on yksivuotinen.

Kaudella 2018 RoPS:ssa Veikkausliigan hopeaa voittanut Simo Roiha siirtyi mitalijuhlien päätteeksi Kokkolaan. Pesti KPV:ssa kesti kahden kauden verran.

Roihan lähtö Rovaniemeltä oli kova paikka monelle kannattajalle, eikä se ollut helppo miehelle itsellekään.

- Vaihtoehtoina oli joko lopettaa ura tai jatkaa matkaa. Olen kiitollinen KPV:lle, että mahdollisuus jatkamiseen oli, Roiha muistelee.

- Mutta on mukava tulla takaisin. Sain Kokkolassa pari vuotta lisää kokemusta, olen hyvässä iässä ja paremmassa kunnossa kuin koskaan.

Rovaniemellä Roiha näki RoPS:n molemmat hopeakaudet sekä Suomen Cupin voiton. Alun perin FC Lynxin kasvatille rovaniemeläinen jalkapallon on sydämen asia.

- On ollut alustavasti puhetta, että alkaisin Rovaniemellä myös valmentamaan nuorempia pelaajia. Valmentamine on kiinnostanut jo monta vuotta, Roiha paljastaa.

Roiha tunnetaan fyysisenä ja juoksuvoimaisena pelaajana, joka osaa tehdä maalejakin. RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila on tyytyväinen saamastaan hyökkääjästä.

- Simo sopii siihen profiiliin, mitä etsimme, Mannila sanoo.

- Tiedämme, millainen hän on tyyppinä ja pelaajana, mitä hän osaa ja mitä me tulemme saamaan. Hän taas tietää seuran valmiiksi.

Mannilan mukaan myös Roihan tuomalla kokemuksella sekä pitkällä seurahistorialla on merkityksensä.

- Hänellä on kokemusta suomalaisesta huippufutiksesta, mutta uuden joukkueen rakentamisessa näen lisäarvoa sillekin, että hän on oman kylä poika, RoPS-luotsi sanoo.

- Arvostan työnteon kulttuuria, jota Simo voi esimerkillään meidän nuorille pelaajillemme näyttää. Nykyfutiksessa se on aivan välttämätöntä.

Rovaniemen Palloseuran miehet harjoittelevat vielä joulukuun ajan yhteisesti edustuksen, RFA:n ja B-poikien kesken. Edustusjoukkue kokoontuu ensimmäiseen omaan tapahtumaansa loppiaisen jälkeen.

Luettu 7899 kertaa