ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 03 marraskuu 2020 21:39

Kauden viimeinen taisto. RoPS kohtaa Veikkausliigan päätöskierroksella SJK:n.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura päättää Veikkausliigakauden 2020 kotiottelulla Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Ottelu Keskuskentällä alkaa keskiviikkona 4.11. klo 18.30. Lipunmyynti www.lippu.fi, Rovaniemen Prisma sekä Keskuskentällä klo 14.00 lähtien.

Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigakausi 2020 päättyy putoamisella Ykköseen.

RoPS on pelannut Veikkausliigassa yhtäjaksoisesti kaudesta 2013 ja voittanut sinä aikana kertaalleen Suomen Cupin sekä kahdesti Veikkausliigan hopeaa.

Saavutus on erittäin hieno pienelle seuralle.

Tämän kauden tavoite oli vähintäänkin pääsy ylempään loppusarjaan, mutta siihen ei ylletty. Kausi oli tuloksellisesti pettymys. Pahan kierrettä ei onnistuttu pysäyttämään.

Toisaalta pettymykset ja huonot tulokset kuuluvat urheiluun. Sarjasta tippumiset ja sarjanousut ovat olennainen osa sarjamuotoista joukkueurheilua.

Nyt on RoPS:n vuoro hakea vauhtia Ykkösestä. Seuraava vaihe on hakea nousua takaisin Veikkausliigaan.

Sitä ennen on kuitenkin voitettava kotona Seinäjoen Jalkapallokerho.

- Tämä on vuode viimeinen pelipäivä, joten ei muuta kuin energiaa täynnä kentälle, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila sanoo.

- Tietenkin mukana on myös haikeutta, mutta kaikilla on yhteinen halu päättää tämä kausi niin kunniakkaasti kuin mahdollista.

Veikkausliigan kausi 2020 päättyy poikkeuksellisesti.

Jo sarjaohjelmaa laadittaessa koronatilanteen pahenemiseen osattiin varautua, mutta silti päätös kauden lopettamisesta runkosarjaan herätti tunteita.

Kaikki ymmärtävät järkiperusteiset syytä kauden lopettamiselle, mutta urheilijan mieli palaa kentälle.

- Pelaajat olivat pettyneitä. Olemme mukana kilpaurheilussa ja haluamme pelata, Mannila kertoo.

- Vaikka meidän mahdollisuutemme sarjapaikan pelastamiselle oli teoreettinen, se oli silti se pieni valo tunnelin päässä. Kaikki kuitenkin ymmärtävät koronan tuomat reunaehdot.

Koronapandemia iskee myös RoPS:n huomiseen kokoonpanoon. Neljä edustusjoukkueen ja peräti 11 akatemiajoukkue RFA:n pelaajaa on asetettu karanteeniin. Lisäksi Atte Sihvonen on pelikiellossa.

Muuten joukkueessa ei ole uusia pelaajamurheita, vaan kaikki edellisessä ottelussa terveenä olleet ovat pystyneet harjoittelemaan.

- Tämä viimeinen peli on enemmän henkimaailman juttuja, Mannila arvioi tulevaa.

- Kumpi joukkueista haluaa laittaa enemmän likoon ja on valmis tekemään sen valtavan työmäärän, jonka voitto Veikkausliigassa vaatii, tulee juhlimaan huomenna.

Luettu 7890 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309