ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 21 lokakuu 2020 20:19

Kunnialla loppuun saakka. Rinta kaarella ja ylpeänä Helsingin IFK:n kimppuun.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Kunnialla loppuun saakka. Rinta kaarella ja ylpeänä Helsingin IFK:n kimppuun. Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa runkosarjan viimeisessä vierasottelussa huomenna torstaina Helsingin IFK:n. Ottelu Töölön jalkapallostadionilla alkaa kello 18.00. Pelin näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Rovaniemellä Hattrick Sports Bar.

Ei tarvitse korostaa, kuinka RoPS:n kaksi edellistä ottelua ovat olleet ankaria pettymyksiä kaikille osapuolille.

Kotitappio 0-4 FC Lahdelle ja vieraista haettu 4-1 tappio Turun Palloseurasta olivat ihan muuta, mitä joukkue oli itselleen budjetoinut.

Valitettavasti tappiot kuuluvat urheiluun. Valitettavasti toisinaan tulee myös kausia, jolloin juuri mikään ei tunnu onnistuvan. Kun isot massat lähtevät liikkeelle, lumivyöryä on hankala pysäyttää.

Mutta myös tappioiden käsittely kuuluu urheiluun. Jos antaa epäonnistumisten musertaa, on turha haaveilla ammattilaisen urasta.

TPS-tappio oli kuitenkin poikkeuksellisen raskas. Sen näki RoPS-pelaajien eleistä jopa television välityksellä.

RoPS on viettänyt TPS- ja HIFK-otteluiden välisen ajan yhdessä Eerikkilässä. RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila kertookin, että paljon aikaa on käytetty pelaajien kanssa keskusteluun.

- Ei tämä kevyttä ja hauskaa ole. Tämä on rajua työntekoa sekä taustoille että erityisesti pelaajille, Mannila sanoo.

- TPS-tappio oli raskas, mutta siitä on vain päästävä yli. Elämä ja pelit jatkuvat.

Mannilan mukaan vielä tiistaiaamunakin pelaajat olivat tarponeet syvissä vesissä, mutta jo saman päivän iltana henki oli taas palautunut.

- Työstimme juuri henkistä puolta. Kaikilla oli mahdollisuus purkaa itseään, Mannila kertoo.

- Se käsittely avasi ainakin sen, että nyt kaikki voivat olla taas rennosti. Kaikki haluavat edelleen näyttää, että tällä meidän tekemisellämme on merkitystä.

Sarjataulukon osalta RoPS ei voi tällä hetkellä juuri muuta tehdä kuin pelata ottelu kerrallaan. Ero TPS:aan on pitkä – vaikkakin kiinniotettavissa.

- Se on fakta, että meillä ei ole enää muuta kuin voitettavaa, mutta rinta kaarella ja ylpeänä kohden viimeisiä pelejä, RoPS-luotsi Mannila korostaa.

- Edelleen jatkamme joukkueena taistelua, ja huomenna meillä on mahdollisuus kasvojen pesuun. Meillä on mahdollisuus lähteä siihen peliin paineitta, mutta hiton kovalla asenteella.

Sitten edellisen ottelun RoPS:n kokoonpanoon ei ole tulossa suurempia muutoksia. Muutaman pelaajan kohdalla tosin katsotaan vielä torstaina, ketkä ovat avauksessa ja ketkä eivät.

Luettu 2342 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309