ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 19 lokakuu 2020 12:49

Kenties kauden tärkein ottelu? RoPS kohtaa tänään Turun Palloseuran.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)

Rovaniemen Palloseura kohtaa tänään Veikkausliigan runkosarjan kolmanneksi viimeisellä kierroksella turun Palloseuran. Ottelu Veritas-stadionilla alkaa kello 18.30. Pelin näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Hattrick Sports Bar.

Kyseessä on vähintäänkin kuuden pisteen ottelu - mahdollisesti jopa kymmenen.

Sarjapaikasta taistelevien RoPS:n ja TPS:n välinen ero on tällä hetkellä seitsemän pistettä. Joukkueilla on edessä vielä kaksi keskinäistä ottelua, joista ensimmäinen käydään tänään.

Vaikka tilanne sarjataulukossa näyttää napapiiriläisittäin synkeältä, on RoPS:lla edelleen täysi mahdollisuus pelastaa tämäkin kausi. Käytännössä kaikki on edelleen omissa käsissä.

Mutta tulosta on tultava. Sen tiedostaa myös joukkue.

- Meidän on oltava valmiita fyysisesti ja mentaalisesti. Tänään tulee varmasti kova taistelupeli, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila korostaa.

- Panokset ovat isot, joten intohimon täytyy näkyä myös kentällä. Varmasti se ratkaisee, kumpi on valmiimpi taistelemaan. Kumpi on valmiimpi laittamaan omaa kroppaa likoon.

Syksyinen Veritas-stadionin luonnonnurmi voi olla yksi ottelun luonteeseen vaikuttava tekijä, mutta se on selvää, että nurmi Veritaksella on paremmassa kunnossa kuin se oli viikonloppuna Napapiirillä.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Rovaniemellä satoi lunta vajaa viisi senttiä, jonka johdosta RoPS joutui vetämään viimeiset valmistavat harjoitukset kuntosalilla. Myös Kakkosen mitalitaiston kannalta erittäin tärkeä ottelu RFA – OLS jouduttiin siirtämään.

- Sanotaanko näin, että aivan sitä valmistavaa treeniä ei saatu, jonka olimme suunnitelleet, Mannila sanoo diplomaattisesti.

- Mutta teimme sellaisia asioita, että olemme tänään vahvoja ja teräviä. Olemme valmiita fyysisesti sekä mentaalisesti.

Ottelu ratkaistaan kuitenkin pelaamalla.

- Meidän täytyy olla valmiina mm. siihen, miten TPS hyökkää vastahyökkäysten kautta. Heillä on juoksuvoimaisia pelaajia, RoPS-luotsi Mannila painottaa.

- Tietenkin oma hyökkäyssuunnitelma on muistettava, miltä alueilta haluamme murtautua ja haavoittaa TPS:aa. Ja tietenkin tämän kaltaisessa pelissä on odotettavaa, että erikoistilanteet ovat isossa roolissa.

Rovaniemen Palloseura kohtaa tänään iltapäivällä TPS:n ja jo torstaina vieraissa Helsingin IFK:n. Välipäiviä joukkue ei käytä matkustamiseen, vaan majoittuu Eerikkilään.

RoPS:n kokoonpanosta ovat poissa loukkaantuneet Aleksandr Kokko, Joonas Vahtera sekä maalivahti Sammy N’Djock. Kokon tai N’Djockin kohdalta ei voida antaa tarkempaa arviota, mutta Vahteran kohdalla on toiveissa, että tilanteessa päästiin kohtalaisen vähällä.

Luettu 1879 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309