ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 14 lokakuu 2020 22:53

RoPSilla tähtäimessä kauden ensimmäinen kotivoitto – ”Sen eteen ollaan tehty paljon töitä”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Rovaniemen Palloseura isännöi FC Lahtea Veikkausliigan 19. kierroksen ottelussa torstaina 15. lokakuuta. Alkuvihellys kajahtaa ilmoille hieman poikkeukselliseen aikaan klo 18:00. Molemmilla joukkueilla on suuri tarve pisteille, joten ennakoitavissa on kiihkeä kamppailu tämänkertaisesta paremmuudesta. Otteluisäntänä toimii Säästöpankki Optia. Ottelussa mukana myös Loiste Sähkömyynti.

Mikko Mannilan luotsaama RoPS kohtaa sarjan keskikastissa majailevan FC Lahden. Alavireisesti sujunut kausi on ollut kotijoukkueelle erittäin haastava, mutta hanskojen heittäminen tiskiin ei ole käynyt mielessäkään. Sisuuntunut ryhmä sai jo pienen palkinnon toissa kierroksella, kun Valkeakoskelta haettiin sarjakauden avausvoitto. Nyt tavoitteena on jatkaa hyvällä tiellä ja taistella eroa pienemmäksi seuraavilla sijoilla oleviin Turun Palloseuraan ja Hakaan.

Vaikka FC Lahti on sarjataulukossa ”vasta” seitsemännellä sijalla, on joukkueella vielä todella paljon pelissä. Kuudenteen sijaan ja sitä myötä ylempään loppusarjaan pääsy on tällä hetkellä todella pienten marginaalien peliä. Eroa mitalisijoihinkin ryhmällä on vain kuusi pistettä.

Tuore RoPS-valmentaja Mannila antoikin kehuja tulevalle vastustajalleen, joka pelaa ensimmäistä kauttaan 36-vuotiaan Ilir Zenelin alaisuudessa. Erityismaininnat saivat muun muassa joukkueen hyökkäyspelaaminen ja tapa muuttaa peliryhmitystä ottelun sisällä.

- Lahti on mielenkiintoinen joukkue. He vaihtelevat ryhmitystään ottelun aikana pelitilanteen ja ottelun flow’n mukaan, Mannila kommentoi.

- He ovat olleet tällä kaudella positiivinen joukkue - varsinkin hyökkäyspelaamisensa osalta. He luovat paljon maalintekopaikkoja.

Mannilan esiin nostama FC Lahden hyökkäyspää on esittänyt tällä kaudella parhaimmillaan hienoja otteita. Joukkueen maalivastuuta jakaa muun muassa RoPSiakin edustanut Vahid Hambo, jonka lisäksi Mannila nosti esiin Pikkuhuuhkajistakin tutun Jasin Assehnoun ja ranskalaisen Dimitry Imbongon.

- Siellä on taitavia pelaajia ja muutama hyvä target-hyökkääjä: Hambo ja Imbongo. Heidän lisäkseen Assehnoun on todella mielenkiintoinen pelaaja. Olen seurannut hänen kehitystään pitkään, Mannila kertoi.

21-vuotias Assehnoun on iskenyt tällä kaudella kahdeksan maalia. Määrä oikeuttaa tällä hetkellä neljänteen sijaan Veikkausliigan maalipörssissä.

- Assehnoun löi mielestäni läpi jo viime vuonna, mutta tällä kaudella hän on saanut paremmin konkretisoitua vaaralliset hyökkäystekonsa tehoiksi. Hänet pitää huomioida todella tarkasti.

- Lahti on muutenkin onnistunut hyvin joukkueensa rakentamisessa. He ovatkin olleet hankala vastustaja jopa liigan tämän kauden parhaille joukkueille HJK:lle ja KuPSille.

Vaikka haaste on kova, RoPS-leirissä ollaan luottavaisia oman tekemisen suhteen. Harjoituskentällä on tehty lujasti töitä, jotta omaa pelaamista saataisiin vietyä eteenpäin. Mannilan valmennustiimi on panostanut varsinkin puolustuspelaamiseen.

- Kyllä ensimmäinen kotivoitto on kiikarissa. Sen eteen ollaan tehty paljon töitä, Mannila linjaa.

- Tämän joukkueen kanssa kaikki lähtee hyvästä puolustuspelaamisesta. Olemme tietenkin käyneet läpi myös muutamia uusia hyökkäysmalleja, joilla pyrimme haavoittamaan Lahtea, mutta kyllä puolustaminen on se peruskivi, johon nojaamme.

RoPSia voitontavoittelussa helpottaa joukkueen terveystilanne, joka on selvästi valoisampi kuin niin useasti aiemmin tällä kaudella.

- Kaikki pelaajat meidän rosterista ovat nyt pystyneet osallistumaan lajiharjoituksiin. Pieniä kolhuja on ollut ja kaikki eivät ole kuntoutuneet vielä täyteen pelikuntoon, mutta tällä kertaa meillä tulee olemaan kokoonpanon ulkopuolella terveitäkin pelaajia. Se kertoo jo siitä, että olemme menossa tämän aiheen suhteen parempaan suuntaan, Mannila kertoi.

Hyvää RoPSille povaa myös joukkueen lähihistoria FC Lahden isännöinnistä. Joukkueiden edelliset neljä ottelua Rovaniemen Keskuskentällä ovat päättyneet kotivoittoon. Saadaanko nyt viiden suora täyteen?

Muistutamme myös, että Palloliiton ja Veikkausliigan tuoreiden ohjeistusten myötä kasvomaskin käyttö on edellytys ottelustadionille sisäänpääsyyn kaikille yli 15-vuotiaille. Kertakäyttömaskeja tulee myyntiin pääportille 1 euron kappalehintaan.

Lipunmyynti RoPS-FC Lahti -otteluun on avoinna pelipäivänä Keskuskentän VIP-tiloissa klo 12:00-16:00, jonka jälkeen siirrämme lipunmyynnin portille klo 16:30 mennessä. Lippuja myyvät myös www.lippu.fi sekä Rovaniemen Prisma. Prismasta aikuisten normaali lippu S-Etukortilla etuhintaan.

Luettu 1490 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309