ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 15 syyskuu 2020 10:41

Vesa Tauriainen ei jatka RoPS:n päävalmentajana. Seuraaja nimetään tällä viikolla.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(9 ääntä)
Vesa Tauriainen ei jatka RoPS:n päävalmentajana. Seuraaja nimetään tällä viikolla. Juha Tamminen

Vuoden alusta Rovaniemen Palloseuran miesten edustusjoukkueen päävalmentajana aloittaneen Vesa Tauriaisen työsuhde on purettu. Purku tehtiin yhteisymmärryksessä Tauriaisen ja seuran välillä.

Vesa Tauriainen aloitti Rovaniemen Palloseuran päävalmentajana viime vuoden marraskuussa. Sitä ennen hän oli toiminut pitkään mm. Lapin Urheiluakatemian jalkapallon lajivastaavana.

Rovaniemellä Tauriainen on erittäin arvostettu jalkapallopersoona. Hänellä on myös vahvoja näyttöjä jalkapallon joukkuevalmentamisesta mm. RoPS:n kakkosjoukkueessa.

Kuluva kausi 2020 on kuitenkin ollut RoPS:n miesten edustusjoukkueelle haastava. Kautta ovat sävyttäneet paitsi loukkaantumiset myös heikot tulokset.

- Valitettavasti tämä on tulosurheilua, ja näihin tuloksiin meidän on reagoitava, RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva kertoo.

- Päätös ei ollut helppo, mutta ratkaisu tehtiin molempien osapuolten hyvässä yhteisymmärryksessä.

Niva toivoo, että RoPS:n ja Tauriaisen yhteistyö jatkuisi vielä tulevaisuudessakin.

- Vesse joutui meidän päävalmentajana todella haastavaan paikkaan. Ei tuloksista voi yksin häntä syyttää, vaan kyllä meilläkin on osamme, Niva sanoo.

- Vaikka tämä jakso päättyy, täytyy muistaa, että Vesse on tehnyt vuosien ajan erinomaista työtä rovaniemeläisten juniorijalkapalloilijoiden parissa. Tulos näkyy mm. meidän B-poikien menestyksessä.

Vesa Tauriainen itse ymmärtää seuran ratkaisun. Joukkue oli ajautunut tilanteeseen, jossa lukon avaaminen nykyisin eväin muodostui jo mahdottomaksi.

- Näen, että joukkueella on vielä mahdollisuus nousta ja toivon, että tällä ratkaisulla olisi positiivinen vaikutus lopputulokseen, Tauriainen sanoo.

- Joukkue on nuori, ja pelaajissa on edelleen valtavasti potentiaalia. Nämä nuoret tulevat jatkamaan kasvuaan vielä tämänkin kauden aikana.

Vaikka Tauriainen siirtyy sivuun RoPS:n edustusjoukkueesta, työ jalkapallon parissa jatkuu.

- Palaan takaisin SantaSport / Lapin Urheiluakatemian palvelukseen jatkamaan nuorten pelaajien kehitystyötä, RoPS:sta sivuun astuva Tauriainen päättää.

Tauriaisen ohella myös Mika Pulkkinen astuu sivuun edustusjoukkueen valmennusryhmästä. Pulkkinen kuitenkin jatkaa seuran valmennuspäällikkönä.

Rovaniemen Palloseura kiittää Vesa Tauriaista seuran eteen antamastaan panoksesta. RoPS tiedottaa miesten edustusjoukkueen uudesta valmennusryhmästä vielä tämän viikon aikana.

Luettu 4304 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309