sunnuntai, 13 syyskuu 2020 17:42

RoPS taipui kotonaan FC Hongalle. Hyvä esitys ei vieläkään tuonut tulosta.

(3 ääntä)
RoPS taipui kotonaan FC Hongalle. Hyvä esitys ei vieläkään tuonut tulosta. Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kärsi lauantaina jälleen yhden kirvelevän kotitappion. Vierasjoukkue FC Honka Espoosta oli vahvempi luvuin 1 – 3 (0 – 2).

- Teimme sen minkä pystyimme. Olimme aktiivisia ylöspäin, mutta päästimme liian helppoja maaleja, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen tiivisti ottelun kulun.

RoPS saikin hyökkäyspäähän kaivattuja vahvistuksia, kun Youness Rahimi ja Aleksandr Kokko palasivat pitkän tauon jälkeen avauskokoonpanoon.

Myös oikealla laidalla Enoch Banza oli pirteä heti alkuminuuteista. RoPS:n hyökkäyksissä oli pitkästä aikaa variaatioita, joka kuvastui kymmenessä kulmapotkussakin.

- Se tilasto kuvastaa meidän aktiivisuutta eteenpäin. Saimme päätettyä hyökkäykset, Tauriainen näki.

- Myös Kokon läsnäololla oli vaikutusta. Saimme pidettyä palloa enemmän ylhäällä. Se on Boriksen vahvuus.

Valitettavasti FC Honka ei montaa huippupaikkaa tarvitse tehdäkseen maalin.

Jos Macoumba Kandji jätetään vapaaksi, Kandji viimeistelee. Samoin teki kulmapotkusta Tapio Heikkilä. Päälle vielä Cristiano Ronaldolta opittu tuuletus kulmalipulla.

RoPS:lle on tehty tällä kaudella huomattavan paljon maaleja kulmapotkuista, mutta tällä kertaa Vesa Tauriainen ei laittanut syytä pelaajien piikkiin.

- Olemme tehneet niiden kanssa töitä paljon, eikä meillä enää ole tullut vastaavia virheitä, RoPS:n pääkäskyttäjä kertoi.

- Mutta jos häviät pääpallon 6 – 0, ei siinä ole paljon selittelemistä.

Toisella jaksolla RoPS nousi hetkeksi mukaan Joonas Vahteran kaukolaukauksella, mutta Honka masensi isännät vain pari minuuttia myöhemmin nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Illan viimeisen osuman laukoi RoPS-puolustajien välistä Jean Marie Dongou.

Tauriainen myönsi, että pitkä tappioputki painaa, mutta sen ei anneta vaikuttaa. Positiivisena kuitenkin Rahimin ja Kokon lisäksi myös Tommi Jäntti pääsi tekemään toisella jaksolla paluun pelikentille.

- Nähtiinhän se kentälläkin, että siinä oli tekemisen meininkiä, Tauriainen korosti.

- Olemme keskenään sopineet, että periksi ei anneta. Taistellaan. On todella tärkeää, miltä peli näyttää. Teemme sen minkä pystymme, ja jos toinen on parempi, niin silloin se on parempi. Matka jatkuu.

RoPS:n seuraava kotiottelu on ensi viikon sunnuntaina 20.9. kello 18.30. Rovaniemelle saapuu Kuopion Palloseura. Lipunmyynti RoPS:n VIP:ssä Keskuskentällä maanantaista perjantaihin kello 14.00 – 18.00, netissä www.lippu.fi sekä Rovaniemen Prismassa.

RoPS – FC Honka 1 – 3 (0 – 2)

26’  0 – 1  Macoumda Kandji
44’  0 – 2  Tapio Heikkilä
54’  1 – 2  Joonas Vahtera
57’  1 – 3  Jean Marie Dongou