ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 11 syyskuu 2020 23:13

Takaisin kotikentälle. RoPS iskee lauantaina FC Hongan kimppuun.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Takaisin kotikentälle. RoPS iskee lauantaina FC Hongan kimppuun. Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura saa lauantaina Keskuskentälle vieraita Espoosta. FC Honka – markkinointinimeltään Esport Honka – lentää lauantaina Napapiirille. Ottelu alkaa kello 17.00. Keskuskentän portit avautuvat jo kello 16.00.

FC Honka on tällä hetkellä lähtökohtiin peilaten haastavassa tilanteessa. Kotimaisittain suurilla summilla kauteen panostaneet espoolaiset ovat sarjassa vasta neljäntenä.

Vesa Vasaran luotsaama joukkue on hävinnyt tällä kaudella vastan yhden ottelun, mutta toisaalta he ovat voittaneet ainoastaan viisi. Viidellä voitolla ei olla mukana mestaruusjunassa.

Honka on pallonhallintajoukkue. Sen syöttömäärät ovat Veikkausliigassa toiseksi suurimmat heti HJK:n jälkeen.

Vesa Vasara haluaa pelata varmaa peliä, ja ehkä juuri se näkyy myös tilastoissa.

Honka on tehnyt ainoastaan 15 maalia, joka on mitalikandidaatille huomattavan vähän, mutta toisaalta he ovat myös päästäneet ainoastaan 8 maalia, joka on ylivoimaisesti vähiten koko Veikkausliigassa.

- Hongalla on selkeä pelitapa. He ovat tiiviita puolustussuuntaan, RoPS:n kapteeni Eetu Muinonen arvioi.

- He ovat pelanneet pitkään Vesa Vasaran alaisuudessa, ja on hyvinkin ennakoitavissa, kuinka Honka tulee pelaamaan. Silti he tekevät sen niin hyvin, että moni joukkue on ongelmissa heitä vastaan.

Hongan puolustuskalusto koki merkittävän menetyksen pitkäaikaisen keskuspuolustaja Robert Ivanovin siirryttyä pari viikkoa takaperin Puolan pääsarjaan.

Silti espoolaisilla on edelleen laittaa jokaiselle paikalle laadukkaita ja kokeneita pelaajia.

RoPS ja Honka ovat kohdanneet tämän kauden Veikkausliigassa jo kertaalleen Tapiolan Urheilupuistossa. Tuolloin RoPS kärsi yhden kauden lukuisista yhden maalin tappioista Borjas Martinin rangaistuspotkuosumalla.

Eetu Muinonen sysää huomisen ottelun paineet mielellään vierasjoukkueelle.

- Honka on siinä vaiheessa, että heidän on pakko ottaa voittoja, jos haluavat taistella mestaruudesta. RoPS-kapteeni näkee.

- Meidän on vain luotettava omaan tekemiseemme. KuPS-pelin toinen puoliaika antoi taas hyviä viitteitä.

Vaikka RoPS hävisi edellisen ottelunsa Kuopiossa, saatiin Savosta matkaan myös positiivisia tuliaisia. Youness Rahimi ja Aleksandr Kokko ovat jälleen pelikunnossa.

Vaikka kumpikaan ei ole vielä täydessä 90 minuutin kunnossa, toi Rahimin ja Kokon vaihto kentälle toisella puoliajalla välittömästi piristysruiskeen.

Vesa Tauriaisella on jälleen käytössään vaihtoehtoja myös hyökkäyspäähän.

- Pyrimme siihen, että saisimme paikkoja pallonhallinnan kautta, Eetu Muinonen avaa RoPS:n peliä.

- Mutta ei se sitä tarkoita, että hyvän riiston jälkeen, jos on paikka edetä, ettemme lähtisi hyökkäämään myös suoraviivaisesti.

Lipunmyynti RoPS – Honka -otteluun alkaa Keskuskentällä kello 12.00. Lippuja myyvät myös www.lippu.fi sekä Rovaniemen Prisma. Prismasta aikuisten normaali lippu S-Etukortilla etuhintaan.

Luettu 1475 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309