ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 09 syyskuu 2020 22:51

KuPS vahvempi Kuopiossa. RoPS:n peli lukossa.

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Tamminen Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura sai tuta hallitsevan Suomen Mestari Kuopion Palloseuran vahvuuden keskiviikon Veikkausliigan kierroksella. Ottelu Savon Sanomat Areenalla päättyi selvänumeroiseen 3 – 0 (2 – 0) kuopiolaisvoittoon.

Ottelun jälkeen RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen myönsi rehellisesti, että heikot tulokset painavat jo nuorta joukkuetta.

KuPS:aa vastaan erityisesti avausjaksoa leimasivat henkilökohtaiset virheet.

- Kun tulosta ei tule, vaikka välillä olisimme pisteitä ansainneetkin, se alkaa kertaantumaan, Tauriainen sanoo.

- Kiekkotermein alamme puristamaan mailaa. Sen vapauttaminen ei valitettavasti tapahdu ihan sormia napsauttamalla.

Tällä kaudella RoPS on osoittanut, että se pystyy haastamaan sarjan kärkipään joukkueet. Helsingin Jalkapalloklubikin oli lopulta onnekas haettuaan Rovaniemen Keskuskentältä täydet sarjapisteet.

Mutta ne, mitkä kaudella 2018 kääntyivät maalin voitoiksi, ovat tällä kaudella kääntyneet liian usein maalin tappioiksi. Tappiot luonnollisestikin alkavat painamaan.

- Epäonnistumiset menevät korvien väliin ja tulee pelko, arkuus kaikkeen tekemiseen. Tehdään henkilökohtaisia virheitä, epäkypsiä ratkaisuja, menetetään palloa ja sitten taas puolustetaan, Tauriainen näkee.

- Se on sama myös toiseen suuntaan. Kun peli lähtee rullaamaan, pystytään asioita taas tekemään laadukkaammin.

KuPS:aa vastaan RoPS:n avausjakson peli ei juurikaan rullannut. Vasta loppuminuuteilla vieraat saivat ensimmäisiä vaarallisempia hyökkäyksiä.

RoPS-vahti Sammy N’djock sen sijaan joutui pelastamaan maaliviivalta jo ottelun toisella minuutilla.

Puolen tunnin kohdalla iskivät perätysten KuPS:n Lucas Rangel ja hävyttömän nopea Usman Sale. Rangel rankaisi Saku Savolaisen keskityksestä, ja Sale päästyään läpi RoPS:n puolustuslinjalta.

RoPS:n kokoonpanosta puuttui tänään valmistavat harjoitukset kesken jättänyt Zurab Tsiskaridze. Tauriainen oli valinnut KuPS:aa vastaan nyt neljän alakerran, mutta se ei johtunut Tsiskaridzen puutteesta.

- Olisimme menneet kahdella topparilla joka tapauksessa, Tauriainen paljasti.

Toisella jaksolla RoPS oli jo paremmin ottelussa mukana. Lähimpänä vieraiden maalintekoa oli vaihdosta kentälle tullut Aleksandr Kokko, joka pääsi hyvin puskemaan Simo Majanderin kulmapotkuun.

Loppunumerot 3 – 0 kuitenkin viimeisteli KuPS:n Aniekpeno Udoh maalivahti Otso Virtasen pitkästä avauksesta.

- Emme me periksi anna, Tauriainen vakuutti tuloksesta huolimatta.

- Toisella jaksolla oli hyviäkin asioita. Tarkensimme tiettyjä puolustus- ja hyökkäyspään asioita, ja pelikin parani. Mutta kokonaisuutena tason vaihtelu on edelleen todella isoa.

RoPS:n seuraava ottelu on jo tulevana lauantaina kotona Keskuskentälle, jonne vieraaksi saapuu FC Honka Espoosta. Peli alkaa kello 17.00.

Bingon remontin vuoksi RoPS:n lipunmyynti on siirtynyt Keskuskentälle VIP-tiloihin. Lipunmyynti on avoinna maanantaista perjantaihin kello 14.00 – 18.00 sekä lauantaina kello 12.00 – 15.30. Loput liput myydään suoraan portilta kello 16.00 alkaen. Lippu ja myy myös www.lippu.fi sekä Rovaniemen Prisma.

KuPS - RoPS 3 - 0 (2 - 0)

30'  1 - 0  Lucas Rangel
33'  2 - 0  Usman Sale
85'  3 - 0  Aniekpeno Udo

RoPS kokoonpano

33 Sammy Ndjock
2 Simo Majander
5 Kalle Katz
6 Atte Sihvonen
8 Obed Malolo (55' Rasmus Degerman)
14 Eetu Muinonen
19 Tuomas Kaukua (60' Youness Rahimi)
20 Juho Hyvärinen
21 Matias Tamminen (60' Matias Tamminen)
23 Enoch Banza
29 Joonas Vahtera (76' Veka Pyyny)

32 Matias Niemelä
7 Youness Rahimi
11 Aleksandr Kokko
15 Jussi Niska
18 Veka Pyyny
22 Rasmus Degerman
27 Samuel Olabisi

Ottelun kohokohdat

Luettu 1741 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309