ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 22 elokuu 2020 23:25

RoPS:lta taas huikea taistelu. HJK väänsi voiton lisäajan viimeisellä minuutilla.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Simo Majander taistelussa Tim Väyrystä vastaan. Simo Majander taistelussa Tim Väyrystä vastaan. Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura joutui jälleen kokemaan karvaan tappion kotikentällään. Tällä kertaa Helsingin Jalkapalloklubi vei pisteet 0 – 1 (0 – 0) Roope Riskin lisäajan osumalla.

Pettymys huokui RoPS:n pelaajista kauas. RoPS oli taistellut sitkeästi ja kurinalaisesti. Tasapelipiste oli vain sekuntien päässä, kunnes kaikki mureni jälleen kerran karvaimmalla mahdollisella tavalla.

Lisäajan kolmannella minuutilla Roope Riskin roiskaisu kimposi RoPS-puolustajan rinnasta ohi erinomaista debyyttiään pelanneen Sammu N’Djockin.

RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen ei väittänyt vastaan, kun häneltä kysyttiin, nähdäänkö jalkapallossa joskus vääriäkin tuloksia.

- Pitkässä juoksussa onnikin menee yleensä tasan, mutta onhan meitä uskomattomalla kädellä rangaistu, Tauriainen pyöritteli päätään.

RoPS:n kokoonpanosta puuttui liuta pelaajia. HJK-lainat Matias Niemelä, Enoch Banza, Johannes Vahtera sekä Kalle Katz eivät voineet pelata emäseuraansa vastaan. Sairastuvalla ovat edelleen Aleksandr Kokko, Youness Rahimi sekä Daniel Carr.

Kaikki seitsemän ovat lähtökohtaisesti avauksen miehiä, mutta siitä huolimatta Vesa Tauriainen oli saanut taiottua jalkeille ryhmän, jolla taisteltiin uskottavasti HJK:ta vastaan.

Kurinalainen puolustaminen oli RoPS:lle päivän sana. Tauriaisen puolustusmuoto 5-3-2 toimi ja HJK pidettiin pitkälti laidoilla kuten oli tarkoituskin.

- Puolustimme hyvin, mutta emme pystyneet siihen pallolliseen peliin, johon olisimme halunneet, Tauriainen kertasi.

- Toisaalta ei meistä ollut HJK:lle myöskään uhkaa. Tänään olisi 0 – 0 kelvannut erittäin hyvin.

RoPS rakenteli hyviä hyökkäyksen alkuja, mutta todelliset tekopaikat jäivät vähiin.

Lähimpänä maalintekoa oli avausjaksolla Juho Hyvärinen, joka oli jo kasvotusten Antonio Regueron kanssa, mutta HJK-puolustaja Valtteri Moren ennätti liukumalla pelastamaan tilanteen.

Puolustaminen ja oman rangaistusalueen suojeleminen onnistui kuitenkin hyvin. HJK laukoi, mutta laukaukset olivat kohtalaisen helppoja muutenkin varmasti esiintyneelle Sammy N’Djockille.

Vaikka pettymys oli ankara, valoi Vesa Tauriainen uskoa omiinsa.

- Täytyy muistaa, että olemme kohdanneet nyt peräkkäin kaksi Suomen parasta joukkuetta, RoPS:n päävalmentaja painotti.

- Ei tässä ole aikaa murehtimiseen. Huomenna on treenit ja alkaa valmistautuminen Maarianhamina-otteluun. Kova tahti jatkuu.

Rovaniemen Palloseura kohtaa ensi viikon keskiviikkona vieraissa IFK Mariehamnin ja lauantaina Seinäjoen Jalkapallokerhon. RoPS:n seuraava kotiottelu on 12.9. jolloin Rovaniemelle saapuu KuPS.

RoPS – HJK 0 – 1 (0 – 0)

90+3’  0 – 1  Roope Riski

RoPS kokoonpano

2  Simo Majander
6  Atte Sihvonen
8  Obed Malolo
14  Eetu Muinonen
15  Jussi Niska
17  Sampo Ala  (63’ Veka Pyyny)
20  Juho Hyvärinen
21  Matias Tamminen
22  Rasmus Degerman
33  Sammy Ndjock
77  Zourab Tsiskaridze  

12  Mikko Rantala
18  Veka Pyyny
19  Tuomas Kaukua
26  Eerik Kantola
27  Samuel Olabisi

Ottelun huippuhetket

Luettu 1930 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309