ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 18 elokuu 2020 22:39

RoPS:n taistelu ei riittänyt. Vaihtomies Källman ratkaisi Interille.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
RoPS:n taistelu ei riittänyt. Vaihtomies Källman ratkaisi Interille. Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura esitti huikean tasonnoston kotiottelussa sarjakärki FC Interiä vastaan. Turkulaiset veivät kuitenkin pisteet Benjamin Källmanin ja lisäajalla Taiki Kagayaman maaleilla 0-2 (0-0).

Kuluneella viikolla Veikkausliigan kärkiuutinen oli hyökkääjä Benjamin Källmanin paluu kotimaiseen Veikkausliigaan.

RoPS-ottelussa Inter-hyökkääjä vaihdettiin kentälle toisen jakson puolivälissä. Källman oli ollut kentällä minuutin ja puski ensimmäisestä kosketuksesta ottelun avausmaalin.

Siihen saakka RoPS oli taistellut tasapäisesti jopa voitosta. RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen ei voinut kuin pyöritellä päätään.

- Nyt sitten tällainen menee sisään. Pusku lähti vieläpä aika kaukaa ja osui aivan tolpan juureen, Tauriainen harmitteli.

Tauriaisen joukkue kuitenkin esitti huikean tasonnoston sitten edellisen Lahti-ottelun.

Kokoonpanoon oli saatu kaksi odotettua vahvistusta sairasosastolta Atte Sihvosen ja Obed Malolon palattua suoraan avauskokoonpanoon.

Sihvonen pelasi vahvan ottelun, mutta Malolo jouduttiin valitettavasti vaihtamaan jo avausjaksolla. Nyt kyse ei onneksi ollut vanhan vamman uusimisesta, vaan kontaktitilanteessa isku tuli toiselle puolen lonkkaa.

RoPS:n hyökkäyspelissä oli taas monipuolisuutta. Puolustuspelaaminen toimi. Viimeisenä lukkona oli nuori maalivahti Matias Niemelä.

Inter ei kuitenkaan ole sarjakärki täysin syyttä. Se iski välittömästi, kun paikan sai. Siitä esimerkkinä ottelun päätösosuma, jonka haisteli lisäajalla japanilainen Taiki Kagayama.

- Meillä oli viittä vaille paikkoja, mutta ei meidän hyökkääminen ollut kokonaisuudessaan sitä, mitä olisimme toivoneet, Tauriainen näki.

- Hyökkääminen takertelee edelleen. Emme pysty olemaan kontrolloidusti vaarallisia.

Sen Tauriainen kuitenkin myönsi, että joukkue oli tehnyt merkittävän ryhtiliikkeen. Piste tai jopa kolme ei olisi ollut tänään vääryys.

- Siihen voimme olla tyytyväisiä, että Lahti-pelin jälkeen pelasimme taas rehellisesti pisteistä, RoPS-valmentaja kehuu parantunutta suoritusta.

- Jos pystymme pelaamaan tällä tasolla, tulos tulee varmasti. Se täytyy muistaa. Haaste meillä on siinä, kuinka pelaamme ottelusta toiseen. Taso ailahtelee vielä liian paljon.

RoPS:n seuraava ottelu on jo tämän viikon lauantaina, jolloin Rovaniemelle saapuu tuttu Helsingin Jalkapalloklubi. Liput otteluun ovat myynnissä RoPS:n vanhalla Bingolla, netissä www.lippu.f sekä Rovaniemen Prismassa.

RoPS – FC Inter 0 – 2 (0 – 0)

68’  0 – 1  Benjamin Källman
90+1  0 – 2  Taika Kagayama

RoPS kokoonpano

32  Matias Niemelä   (80'  Banza Enoch)
2  Simo Majander
5  Kalle Katz
6  Atte Sihvonen
8  Obed Malolo   (26' Degerman Rasmus)
14  Eetu Muinonen
15  Jussi Niska
20  Juho Hyvärinen
21  Matias Tamminen
29  Joonas Vahtera   (89'  Pyyny Veka)
77  Zourab Tsiskaridze

33  Sammy Ndjock
17  Sampo Ala
18  Veka Pyyny
22  Rasmus Degerman
23  Enoch Banza
26  Eerik Kantola
27  Samuel Olabisi

Rönkä voimasarvet

3  Matias Tamminen
2  Eetu Muinonen
1  Matias Tamminen

Ottelun huippuhetket

Luettu 1781 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309