ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 15 elokuu 2020 14:40

RoPS kärsi karun tappion Lahdessa. Matias Niemelän torjuttu pilkku harvoja onnistumisia.

Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
RoPS kärsi karun tappion Lahdessa. Matias Niemelän torjuttu pilkku harvoja onnistumisia. Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kärsi tylyin 3 – 0 tappion FC Lahdelle eilen perjantaina. RoPS:n harvoja ilonpilkahduksia oli Matias Niemelän loppuminuuteilla torjuma Vahid Hambon rangaistuspotku.

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Vesa Tauriainen myönsi rehellisesti, ettei RoPS:lla ollut eilen mahdollisuuksia pisteille. Lahti oli alkuminuuteista hallitsevampi joukkue.

- Ei meillä ollut jakoja. Lahti oli paljon parempi joukkue, Tauriainen tunnusti.

- Tämä oli ihan erilainen kuin meidän edellinen peli. Nyt maksetaan kovia oppirahoja. Mutta tällaista tämä on nuorten ja kokemattomien kanssa. Pelin taso ailahtelee todella paljon.

Avausjaksolla RoPS ei saanut laukaustakaan kohden FC Lahden maalia. Toisaalta Matias Niemeläkään ei ollut ylityöllistetty, mutta Timi Lahden pusku kulmapotkusta oli lopulta liikaa.

Toiselle jaksolle RoPS vaihtoi kärkeen Matias Tammisen. Tamminen toi hiukan terävyyttä ja oli itsekin lähellä maalintekoa, mutta RoPS:n maalisaldo jäi Lahden Hiihtostadionilla nollaan.

Lahti sen sijaan karkasi Dimitry Imbongon 2 – 0 osumalla tavoittamattomiin. Pyry Lampisen loppuminuuttien maali oli enää kosmetiikkaa.

Lahti olisi voinut olla tylympikin isäntä, mutta Matias Niemelä pelasti RoPS:n suuremmalta nöyryytykseltä torjumalla Vahdin Hambon rangaistuspotkun ottelun lisäajalla.

RoPS oli lähes koko ottelun vastaantulija. Ainoastaan noin tunnin kohdalla joukkue osoitti osaavansa edelleen pelata. Enoch Banzan ja Tammisen paikoilla peli olisi voinut tulla tasoihin.

Kiri ei kuitenkaan kestänyt loppuun saakka.

- Meillä ei ollut rohkeutta pelata, siitä se syöksykierre usein lähtee, Tauriainen arvioi.

- Tällaisessa tilanteessa, kun turpaan on tullut, se vaatii luonnettakin. Helpommin iskee varovaisuus. Menetetään palloja, puolustetaan, eikä päästä oikein mihinkään.

Tämän kauden vieraspeleissä RoPS on tehnyt toistaiseksi vain yhden maalin ja hävinnyt niistä jokaisen. Tauriainen ei kuitenkaan usko, että kyse olisi valmistautumisesta.

- Tietenkin asioita mietitään ja tarkkaillaan, mutta en usko sen olevan kiinni valmistautumisesta, RoPS-valmentaja sanoo.

- Meillä on vielä isoja eroja otteluiden välillä. Edellisen hyvän pelin jälkeen tämä oli aikalailla samanlainen suoritus kuin oli Ilvestä vastaan.

RoPS:n onneksi tappiota ei ennätetä liiaksi murehtia, vaan arki palaa nopeasti. Jo ensi viikolla on luvassa kaksi tiukkaa kotiottelua alkusi Turun FC Interiä vastaan tiistaina ja lauantaina Helsingin Jalkapalloklubia vastaan.

Ottelun huippuhetket

Luettu 1658 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309