ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 12 elokuu 2020 18:13

RoPS ja Martin Kompalla purkivat sopimuksen. Sammy N'Djock astuu tilalle.

Arvostele tätä artikkelia
(9 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ja Martin Kompalla ovat tänään purkaneet kautta 2020 koskeneen pelaajasopimuksen. Samalla RoPS:n maalivahtiosasto täydentyy kamerunilaisella Sammy N’Djockilla.

RoPS ja Martin Kompalla purkivat sopimuksen hyvässä yhteisymmärryksessä. Kompalla pelasi RoPS:ssa kahdessa Suomen Cupin ja kuudessa Veikkausliigan ottelussa.

Loppukauden osalta Kompallan peliaika olisi todennäköisesti jäänyt vähemmälle, joten pelaaja sekä seura katsoivat parhaaksi vaihtoehdoksi, että Kompalla voi etsiä itselleen uutta joukkuetta.

Samalla RoPS palkkasi uudeksi maalivahdikseen kamerunilaisen Sammy N’Djockin. N’Djock saapuu Napapiirille Ykkösen Mikkelin Palloilijoista.

N’Djock pelasi jo viisitoistavuotiaan ranskalaisen Lille OSC:n akatemiassa ja harjoitteli myöhemmin seuran edustusjoukkueen matkassa.

Turkin pääsarjassa N’Djock on pelannut kolme kautta Antalyasporissa sekä NASL:n Minnesota Unitedissa kaksi kautta. Hän oli myös varamaalivahtina Kamerunin vuoden 2014 MM-joukkueessa.

Viime keväänä N’Djock oli mukana leirityksessä Kamerunin maajoukkueen valmistautuessa syksyn 2019 Afrikan-mestaruuskisoihin.

- Sammy tuo rutkasti kokemusta meidän takalinjalle, RoPS:n maalivahtivalmentaja Juho Luukkonen sanoo.

- Hän on hyvä reaktiotorjuja, isoksi mieheksi todella nopea. Hänellä on ulottuvuutta keskityspalloihin ja boksin puolustamiseen. Juuri hakemiamme ominaisuuksia.

N’Djockin kansainvälinen ura oli katketa loukkaantumiseen kolmisen vuotta sitten. Hän tarvitsi seuran kuntoutuakseen ja päätyi Mikkeliin. N’Djockin johdolla MP hävisi viime kaudella ainoastaan yhden ottelun ja nousi ylivoimaisesti Ykköseen.

N’Djockin taustoja tuntevan Luukkosen mukaan maalivahdin tavoite on edelleen maajoukkueessa sekä kansainvälisen uran jatkaminen.

- Kun hän tuli Suomeen, hänelle ei ollut merkitystä mihin päin maailmaa hän lähtee. Hän tuli vain laittamaan itsensä kuntoon, Luukkonen kertoo.

- Sammy on kova harjoittelemaan, mutta nyt hän tarvitsee pääsarjatason pelejä.

Sammy N’Djock liittyy joukkueen vahvuuteen suoraan RoPS:n vierasotteluun FC Lahtea vastaan. Ennen sitä ottelua RoPS haluaa kiittää Martin Kompallaa hänen joukkueelle antamastaan työpanoksesta.

Luettu 4509 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309