ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 08 elokuu 2020 22:53

Veikkausliiga jatkuu kiivaalla tahdilla. RoPS kohtaa sunnuntaina IFK Mariehamnin.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Rovaniemen Palloseura pelaa sunnuntaina jo kauden viidennen kotiottelunsa. Keskuskentälle saapuu sarjassa kahdeksantena oleva IFK Mariehamn. Ottelu alkaa kello 17.00. Lippuja myy RoPS Bingo, www.lippu.fi sekä Rovaniemen Prisma. Otteluisäntänä toimii Rovaniemen Seurakunta.

Edellisellä kierroksella Rovaniemen Palloseura kohtasi vieraissa Tampereen Ilveksen. Vaikka tuliaisina oli jälleen yksi maalin tappio, pystyi joukkue puolustamaan omaa rangaistusaluetta nuorella miehistöllä varsin miehekkäästi.

Hyökkäyssuuntaan RoPS:lla oli ongelmia. Vesa Tauriaisen luotsaama miehistö pystyi luomaan uhkaa lähinnä aivan alkuminuuteilla sekä ottelun viimeisen vartin aikana.

- Emme pystyneet pitämään meidän tasoa yllä, Tauriainen myöntää.

- Meillä on haasteita pallon hallinnan kanssa. Juoksemme edelleen enemmän pallon perässä kuin kontrolloisimme peliä. Sen asian suhteen meidän on vain otettava askel kerrallaan.

Tässä tilanteessa oman suuren haasteensa tuo Veikkausliigan otteluohjelma. RoPS pelaa elokuussa peräti kahdeksan ottelua, joka on eniten kaikista joukkueista – saman verran kuin HJK:lla.

- Otteluiden välillä ei ennätä tekemään juuri muuta kuin palautua ja käydä videoklippejä lävitse, Tauriainenkin harmittelee.

RoPS:n huominen vastustaja IFK Mariehamn joutui sekin tälle kaudelle uuden tilanteen eteen.  IFK:n pitkäaikainen valmentaja Peter Lundberg astui Palloliiton tehtäviin, ja hänen tilallaan saarelaisia luotsaa nyt ruotsalainen Lukas Syberyjski.

IFK:n kausi on alkanut keinahdellen. He voittivat kotonaan FC Interin 2-0 mutta samalla ovat kärsineet suurilukuisen 3-0 tappion vieraissa Helsingin IFK:lle.

Vesa Tauriainen povaa kuitenkin kovaa kamppailua sarjapisteistä.

- IFK:lla on todella voimakas joukkue. Isokokoinen ja fyysinen, Tauriainen kuvailee.

- He prässäävät hyvin koko joukkueena. Lisäksi heillä on vahvoja yksilöitä, jotka pystyvät myös hallitsemaan palloa.

RoPS:n sairasosastolta ei tähän otteluun todennäköisesti ole luvassa uusia apuja. Positiivisena uutisena erityisesti puolustuspään miesvajaukseen Simo Majander ja Zourab Tsiskaridze ovat toipuneet pelikuntoon ja ottivat tauon jälkeen taas ensimmäiset peliminuuttinsa aiemmin tällä viikolla Tampereella.

Luettu 1828 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309