ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 26 heinäkuu 2020 23:14

Tapiolasta palataan ilman pisteitä. Honka ratkaisi rangaistuspilkulta.

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura joutui taipumaan 1-0 (1-0) tappioon vieraskentällä Tapiolan urheilupuistossa. Isäntien voittomaalin teki rangaistuspilkulta Borjas Martin.

- Musta ja valkoinen, tiivisti RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen ottelun FC Honkaa vastaan.

Otteluun lähdettäessä isäntä FC Honka oli selkeä ennakkosuosikki. Espoolaisten päävalmentaja Vesa Vasara on saanut kasattua tällekin kaudelle nimekkään ja vaarallisen miehistön.

Avausjakson ensimmäiset minuutit RoPS oli pahasti vastaanottavana osapuolena. Honka vyörytti ensimmäiset viisitoista minuuttia armottomasti, joka lopulta palkittiin rangaistuspotkulla.

Borjas Martin oli jo kertaalleen osunut pystytolppaan, mutta yhdestätoista metristä hän ei enää erehtynyt.

Rangaistuspotkua edeltäneessä tilanteessa RoPS-toppari Atte Sihvonen oli joutunut kaatamaan murtautumista hakeneen Hongan keskikenttäpelaaja Jerry Voutilaisen.

- Emme puolustaneet siten, kuten olemme treenanneet. Emme tehneet kumpaankaan suuntaan niitä asioita, joita on sovittu, Tauriainen harmitteli.

- Mutta nuoren porukan kanssa menee välillä näin. Menemme sitten vaikeimman kautta.

RoPS:n heinäkuun tilanne on ollut vaikea. Tälläkin hetkellä sairaslistalla on edelleen seitsemään pelaajaa, jonka päälle tulee Raymond Gyasi, jonka sopimuksen optiota ei käytetty.

Toisaalta RoPS:lla on haku päällä uudelle keskikenttäpelaajalle, jonka lisäksi sairasosastola kuuluu positiivisia uutisia. Ainoastaan Tommi Jäntin kohdalla paluuta saatetaan odottaa pidempään.

Jo avausjakson loppua kohden RoPS paranteli esitystään. Daniel Carr tarjoili Enoch Banzalle paikan viedä ottelu tasoihin, mutta Hongan maalivahti Timothy Murray venytti Banzan vedon kulmapotkuksi.

Toinen jakso oli jo aavistuksen RoPS:n hallintaa. Tauon aikana kentälle oli vaihdettu keskuspuolustaja Samuel Olabisi. Myös puolustusmuotoa muutettiin.

- Pelaamisemme oli rohkeampaa ja aktiivisempaa, Tauriainen kiitteli.

- Nyt toteutettiin niitä sovittuja asioita. Mutta edelleenkin ajamme takaa ehyttä peliä. Edellinen Ilves-peli oli sitä, mutta tänään ei. Tämä oli meidän kannalta hyvin kaksijakoinen ottelu.

Toisen jakson aikana maalin hajuisia paikkoja syntyi niin Matias Tammiselle, Enoch Banzalle kuin Obed Malolollekin.

- Hiukan meillä jää piippuun viimeinen kolmannes, mutta pääsimme kuitenkin laukaisuetäisyyksille, Tauriainen näki.

RoPS:n seuraava ottelu on ensi lauantaina kotona Keskuskentällä Turun Palloseuraa vastaan. Silloin saatetaan jo nähdä odotettuja palaajia RoPS-kokoonpanoon.

- Moni asia muuttuu, kun saamme sairasosastolta pelaajia takaisin, Tauriainen varoittaa

- Mutta lauantaihin on vielä aikaa. Vielä ensi viikon menemme pelaajien kanssa päivä kerrallaan.

Liput RoPS – TPS -otteluun ovat myynnissä Rovaniemen Prismassa, netissä www.lippu.fi sekä RoPS:n vanhalla Bingolla. Bingo on avoinna ma – pe klo 14.00 – 18.00 paitsi pelipäivisin avaamme jo kello 12.00. Bingon lipunmyynti sulkeutuu 1.5 tuntia ennen ottelun alkua.

FC Honka – RoPS  1 – 0  (1 – 0)

17’  1 – 0  Borjas Martin (rp)

RoPS kokoonpano

1  Martin Kompalla
5  Kalle Katz
6  Atte Sihvonen
8  Obed Malolo
15  Jussi Niska
19  Tuomas Kaukua
20  Juho Hyvärinen
21  Matias Tamminen (80’ Sampo Ala)
23  Enoch Banza (57’ Veka Pyyny)
25  Daniel Carr  (80’ Rasmus Degerman)
26  Eerik Kantola  (26’ Samuel Olabisi)

17  Sampo Ala
18  Veka Pyyny
22  Rasmus Degerman
27  Samuel Olabisi
32  Matias Niemelä

Ottelun huippuhetket

Luettu 1531 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309