ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 25 heinäkuu 2020 23:44

RoPS matkustaa Espooseen. Sunnuntaina vastassa Esport Honka.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
RoPS matkustaa Espooseen. Sunnuntaina vastassa Esport Honka. Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigakauden 2020 kuudes vastustaja on Esport Honka. Sarjassa viidentenä olevat Honka ja RoPS kohtaavat Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 26.7. kello 17.00.

Esport Hongan päävalmentaja Vesa Vasaralla käynnistyi neljäs kausi espoolaisjoukkueen peräsimessä.

Vasaran johdolla Honka nousi Veikkausliigaan kaudelle 2018 ja jo viime kaudella he taistelivat tiensä pronssimitaleille.

Espoossa ei pronssiin kuitenkaan tyydytä. Vaikka Tapiolan urheilupuiston putkirunkoinen katsomo nitisee liitoksistaan, on itse joukkueeseen panostettu kotimaisittain isolla rahalla.

Mielenkiintoisin uusi espoolaiskasvo lienee FC Barcelonan organisaatiosta ponnistanut hyökkääjä Jean Marie Dongou, joka on tälle kaudelle viimeistellyt jo kolme osumaa.

Hongan hyökkäysarsenaalista ei sovi myöskään unohtaa brassi Lucas Kaufmannia. Hänenkin tilillään on jo kaksi maalia.

Hongan päävalmentaja Vesa Vasara edustaa klubilaista vahvaan pallokontrolliin nojaavaa koulukuntaa. Toistaiseksi tällä kaudella pallokontrolli on tuonut viidestä ottelusta vain yhden voiton Turun Palloseurasta.

- Toisaalta eivät he ole vielä hävinneetkään, huomauttaa RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen.

- Honka on todella vaikea vastustaja. Materiaaliltaan ja pelin sisällöltään he ovat tämän sarjan kärkijoukkueita. Hongan pelaamisessa on vastustajalle paljon haasteita.

Rovaniemen Palloseura matkustaa Espooseen nousujohtoisten esitysten siivittämänä. Huolimatta loukkaantumistilanteesta alla on kaksi tasapeliä ensin FC Hakaa ja tämän viikon tiistaina Ilvestä vastaan.

- Ilvestä vastaan pelasimme ehyimmän pelimme pitkiin aikoihin, Tauriainen kertaa.

- Otimme pelillisesti ison askeleen eteenpäin.

Samaa kehityssuuntaa Tauriainen tavoittelee myös sunnuntaina Tapiolassa.

- Meidän pallollinen pelaaminen on mennyt eteenpäin, mutta se ei ole vieläkään sitä tasoa, mitä sen pitäisi olla, RoPS:n päävalmentaja kertoo.

- Honkaa vastaan meidän täytyy onnistua myös puolustuspelaamisessa todella hyvin.

Loukkaantuneiden osastolta RoPS ei vielä tähän otteluun saa helpotuksia.

Monen pelaajan kohdalla paluu on erittäin lähellä. Yksi heistä on kapteeni Eetu Muinonen, joka kävi jo Ilves-ottelussa istumassa penkillä, mutta ei kuitenkaan matkaa joukkueen mukana Espooseen.

- Edun on parempi harjoitella itsensä rauhassa kuntoon, Tauriainen perustelee.

- Kun kuitenkin matkustamme pitkät vieraspelit kuudellatoista pelaajalla, ei mukaan kannata ottaa sellaista pelaajaa, jonka pelaamisesta ei ole täyttä varmuutta.

Huomisen Honka – RoPS -ottelun näyttää suorana Ruutu Urheilu. Rovaniemellä matsin näyttää suorana myös Hattrick Sports Bar. Kelien salliessa matsi suorana myös Hattrickin jättiscreeniltä Kävelykadulla.

Luettu 2125 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309