ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 20 heinäkuu 2020 22:35

RoPS marssii Keskuskentälle Ilves-jahtiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
RoPS marssii Keskuskentälle Ilves-jahtiin Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran kauden kolmanteen kotiotteluun saapuu vieraaksi Tampereen Ilves. Ottelu Keskuskentällä alkaa tiistaina 21.7. kello 18.30. Ottelun näyttävät suorana myös Ruutu Urheilu sekä Hattrick Sports Bar. Kelien salliessa myös terassin jättiscreeni on päällä.

Tampereen Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss on saanut vetää rauhassa omaa projektiaan tupsukorvien luotsina jo kaudesta 2016 saakka.

Toistaiseksi Wissin palkintokaapissa on päävalmentajauralta yksi pronssinen mitali kaudelta 2017, mutta Tampereella tuskin tyydytään pelkästään siihen. Ilveslaumaa on rakennettu harkiten.

Viime kauden joukkueeseen Wiss on hankkinut ainoastaan kaksi uutta pelaajaa. Kemistä jalkapallouransa aloittanut Keskikenttämies Joona Veteli sekä Saksasta kotimaahan palannut Tuure Mäntynen pukeutuvat nyt kelta-vihreään peliasuun.

Wissin vuoden 2020 kampanja on käynnistynyt hiukan yskähdellen. Toki neljästä ottelusta kaksi voittoa on hyvä saavutus, mutta viiden maalin selkäsauna FC Interille tai kotona maaliton tasapeli Kuopion Palloseuraa vastaan ovat tuloksia, joita Tampereella ei taatusti oltu budjetoitu.

RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen pitää kuitenkin Ilvestä yhtenä sarjan vaarallisimmista joukkueista.

- Heillä on todella selkeä pelitapa. Heillä on työteliäs ja tehokas joukkue, Tauriainen arvioi vastustajaansa.

- Joka kausi he ovat tuoneet peliinsä jonkin uuden vivahteen. Tällä kaudella heidän tavaramerkkinään on ollut ylhäältä prässääminen, jota he tekevät useammalla pelaajalla.

Ilveksen pelitapa voi olla onnistuessaan tehokas, mutta siinäkin on haavoittuvuutensa.

- Kun sen prässin alta pääsee pois, niin sitten on tilaa edetä, Tauriainen varoittaa.

Rovaniemen Palloseuran edellinen peli oli viime perjantaina Valkeakosken Hakaa vastaan.

RoPS joutui Haka-otteluun huomattavan nuorella kokoonpanolla, mutta se ei juurikaan näkynyt kentän voimasuhteissa. Varsinkin avausjakson perusteella ottelu olisi voinut päättyä kotijuhliin.

- Laskin, että avausjaksolla olisimme voineet rehellisesti maalata jopa neljä kertaa. Niistä paikoista se ei olisi ollut vääryys, RoPS-luotsi näkee.

- Toisellakin jaksolla hiukan paremmilla valinnoilla olisimme päässeet kokeilemaan maalintekoa useammin kuin kerran. Hakaa vastaan otimme selkeän askeleen eteenpäin sitten sitä edellisen HIFK-ottelun.

Otteluiden seuratessa nyt tiiviillä tahdilla toisiaan, iso osa joukkueen harjoituksista kuluu palavereissa ja videoklippien äärellä.

- Olemme käyneet taktisia asioita parin viime päivän aikana tiiviisti lävitse. Meidän täytyy pelata järkevästi, Tauriainen tiivistää.

Rovaniemen Palloseuran sairasosasto alkaa pikkuhiljaa tyhjenemään. Ensimmäisenä pelikuntoon on toipunut kapteeni Eetu Muinonen. Myös HJK-lainat Enoch Banza ja Kalle Katz ovat nyt pelikelpoisia. Maalivahti Matias Niemelä pelasi sunnuntaina RFA:n riveissä.

Liput Ilves – RoPS -otteluun ovat myynnissä RoPS Bingolla vielä huomenna tiistaina kello 12.00 – 17.00. Myynti myös netissä www.lippu.fi sekä Rovaniemen Prismassa. Prismasta aikuisten liput S-Etukortilla etuhintaan.

Luettu 1987 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309