ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 01 heinäkuu 2020 23:16

Veikkausliiga 2020 käynnistyy FC Inter Turun vieraana

Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Eerik Kantola ja Samuel Olabisi keskiviikon harjoitusten pääteeksi Eerik Kantola ja Samuel Olabisi keskiviikon harjoitusten pääteeksi

Ennätyksellinen kahdeksan kuukauden preseason on lopultakin ohitse. RoPS käynnistää Veikkausliigan kauden 2020 torstaina FC Inter Turun vieraana. Peli alkaa kello 18.00. Matsin näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Hattrick Sports Bar.

Varmasti kaikki Veikkausliigan joukkueet ovat olleet viimeiset viikot kuin tulisilla hiilillä. Tauko peleistä on ollut tuskastuttavan pitkä.

Toki noin puolet Veikkausliigan joukkueista ovat ennättäneet aloittamaan kesäkauden jo Suomen Cupin otteluilla, mutta tällä viikolla käynnistyy varsinainen pääsarja.

RoPS:n ykköspyssy Aleksandr Kokko myönsi ottelun alla rehellisesti, että sarja-avaus jännittää. Kysymystä ei kiertänyt myöskään RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen.

- Kilpaurheilun täytyykin jännittää, Tauriainen nauraa.

- Mutta tästä se juna taas lähtee. Kohta nähdään, missä mennään.

Junasta Tauriainen puhui paitsi kuvainnollisesti myös konkreettisesti. Liikenneyhteydet eivät vielä ole palanneet normaaleiksi, ja Napapiiriltä Turkuun joudutaan matkustamaan junalla Helsingin kautta.

RoPS:n huominen vastustaja FC Inter on rankattu lähes jokaisessa kausiennakossa Veikkausliigan kärkisijoille, eikä syyttä.

Interillä on laaja materiaali ja paljon kokeneita pelaajia.

Toisaalta heidän ja ehkä koko Veikkausliigan mielenkiintoisin pelaaja saattaa olla 24-vuotias japanilaishyökkääjä Taiki Kagayama, joka siirtyi viime kauden päätteeksi KPV:stä Aurajoen rannalle.

Tämän kauden potentiaalia Inter on jo osoittanut raivaamalla tiensä Suomen Cupin finaaliin. Cupin välierissä turkulaiset lanasivat FC Lahden peräti 5-0.

Tauriaisen mukaan José Riveiron luotsaama mitalisuosikki on kuitenkin lyötävissä. RoPS pelasi viimeisen harjoitusottelunsa SJK:ta vastaan viikko takaperin, ja nuoren joukkueen esitys oli lupaava.

- Parastaan täytyy laittaa, siitä ei ole epäilystäkään. Meidän täytyy kohentaa SJK-ottelusta. Emme saa valua suosiolla niin alas, Tauriainen tähdentää.

- Meidän on oltava huolellisia ja pystyttävä päättämään hyökkäykset. Interille ei voi antaa mahdollisuutta vastahyökkäyksiin.

Juuri vastahyökkäykset Tauriainen näkee Interin aseena.

- Näissä he ovat tehokkaita. Tällöin tasapaino kentällä on pidettävä, Tauriainen korostaa edelleen.

- Inter on hyvä viimeisellä kolmanneksella. He hakevat murtautumisia, johon heiltä löytyy paljon vaihtoehtoja ja taitavia pelaajia. Toisaalta he myös pystyvät pitämään palloa ja puolustavat kurinalaisesti.

Huomiseen otteluun RoPS:n toipilasosastolla on tapahtunut hieman liikehdintää, mutta lista ei ole juurikaan lyhentynyt. Simo Majander ja Youness Rahimi ovat sivussa vielä todennäköisesti muutaman viikon. Uutena listalla ovat Eetu Muinonen ja Tommi Jäntti. Samuel Olabisi on ollut jo harjoituksissa mukana, mutta ei pelaa vielä FC Interiä vastaan. Siirtoikkunan vuoksi Enoch Banza ei voi pelata vielä kauden avausotteluissa.

RoPS:n ensimmäinen kotiottelu on ensi viikon keskiviikkona 8.7.2020 jolloin Rovaniemelle saapuu Helsingin IFK. Liput tulevat yleiseen myyntiin www.lippu.fi lauantaina. Kausikorttilaiset voivat hakea oman lippunsa Vanhalta RoPS Bingolta ma – pe klo 14.00 – 18.00 paitsi ottelupäivänä klo 12.00 – 16.00.

Luettu 2523 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309