keskiviikko, 24 kesäkuu 2020 23:38

Seinäjoelta tiukka maalin tappio. RoPS:n nuorisokaarti nousi vahvasti esiin.

(5 ääntä)
Tuomas Kaukua oli yksi vahvasti esiintyneistä RoPS-nuorista. Tuomas Kaukua oli yksi vahvasti esiintyneistä RoPS-nuorista.

Seinäjoen Jalkapallokerho otti Rovaniemen Palloseurasta tiukan 1-0 (1-0) voiton kauden viimeisessä harjoitusottelussa. Pelissä nousivat esiin RoPS:n nuoret. Voittomaalista vastasi Ariel ”Tuco” Ngueukam.

RoPS joutui otteluun täysin uudella alakerran kokoonpanolla. Peliä edeltävällä viikolla kokoonpanosta tippuivat pois topparit Atte Sihvonen sekä Zurab Tsiskaridzke. Myös puolustaja Simo Majander on sivussa.

Puolustuksen linjan muodostivat Jussi Niska, Eerik Kantola, Samuel Olabisi sekä Juho Hyvärinen. Ainoastaan Olabisi oli puolustajista yli kaksikymppinen.

Ottelun alla oli kysymysmerkkejä, mutta RoPS:n nuoret pelaajat suoriutuivat erinomaisesti nimivahvaa SJK:ta vastaan. Erityisesti avausjaksolla vasemmalla pelanneet Jussi Niska sekä laituri Tuomas Kaukua nousivat vahvasti esille.

- Toki pystymme edelleen parantamaan, mutta ensimmäinen jakso alkoi jo näyttämään siltä, mitä me haluammekin, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen kehui.

- Meillä oli isoja muutoksia alakerrassa sekä myös pelin aikana. Toisaalta sarja-avausta ajatellen halusimme myös säästellä tiettyjä pelaajia.

Valitettavasti pian toisen jakson alettua RoPS:n puolustuspää koki uuden takaiskun. Keskuspuolustaja Samuel Olabisi loukkasi pallontavoittelutilanteessa nivusensa ja joutui jättämään ottelun kesken. Toistaiseksi Olabisin tilanteesta ei tiedetä enempää.

Olabisin tilalle vaihdettu Veka Pyyny tuli kuitenkin vahvasti otteluun sisään ja esitti varsinkin jakson loppupuolella useamman vahvan nousun.

Toisen jakson alun SJK oli kuitenkin aavistuksen niskan päällä. Ottelun 75. minuutilla Tuco pääsi lopulta hyödyntämään RoPS-puolustuksen harhasyötön.

- Kun vastustaja lyö painetta, se on vähän ajan kysymys, koska tällaisia tulee, Tauriainen kuittasi.

Kokonaisuutena RoPS:n päävalmentaja oli jopa aavistuksen tyytyväinen näkemäänsä. RoPS:lla oli erittäin nuori joukkue, ja parhaimmillaan yli puolet kenttäpelaajista olivat omia kasvatteja.

- Tappio harmittaa tietenkin, mutta saimme monelle pelaajalle tärkeät minuutit. Tämä oli meille hyvä treenipeli, Tauriainen sanoi.

- Toisella jaksolla juoksimme hiukan pallon perässä, mutta ensimmäisellä jaksolla meilläkin oli momenttumimme. Pikkaisen vaarallisempia olisi pitänyt olla, mutta kyllä tämä eteenpäin menee.

RoPS aloittaa kautensa Veikkausliigassa ensi viikolla 2.7. FC Interin vieraana. RoPS:n ensimmäinen kotiottelu on keskiviikkona 8.7. klo 18.30. RoPS:aa vastaan asettuu Helsingin IFK. Lipunmyynti alkaa ensi viikolla.