ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 28 helmikuu 2020 11:28

RoPS matkaa Kuopioon – Jahdissa Suomen Cupin avausvoitto

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Parin viime kauden ajan RoPS on lieväkseltään hallinnut joukkueiden välisiä kohtaamisia. Parin viime kauden ajan RoPS on lieväkseltään hallinnut joukkueiden välisiä kohtaamisia. Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura pelaa tänään tämän kauden viimeisen Suomen Cupin ottelunsa Kuopion Palloseuran vieraana. Ottelu Kuopio-hallissa alkaa kello 18.30. Pelin näyttävät suorana Ruutu sekä Rovaniemellä Hattrick Sports Bar.

Hallitseva Suomen Mestari Kuopion Palloseura on muuttunut talven aikana suorastaan radikaalisti. Pelaajistossa on käynyt vilskettä, mutta suurin muutos on tapahtunut valmennuspuolella.

Viime kauden päätteesi kuopiolaiset mestaruuteen luotsannut Jani Honkavaara ilmoitti yllättäen jatkavansa uraansa Seinäjoella.

Honkavaaran tilalle astui kokenut norjalaisluotsi Arne Erlandsen. Erlandsenin myötä Kuopiossa on siirrytty piirun verran takaisin perusasioiden äärelle. Harjoituksissa mennään kovaa kuten mennään kentälläkin.

- Eihän sitä vielä tiedä, kuinka he tänään peliä lähestyvät, mutta toistaiseksi KuPS:n peli on ollut täysin erilaista mitä kuopiolainen jalkapallo on aiemmin ollut. Nyt se on erittäin suoraviivaista, arvioi RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen.

- Mutta se on yksi tapa pelata jalkapalloa ja parhaassa tapauksessa se on myös tehokasta. Myös heidän talven pelaajahankinnat tukevat tätä. Sinne on tuotu todella vahvoja juoksijoita ja kaksinkamppailijoita.

Toistaiseksi KuPS:n tehot antavat vielä odotuttaa. Mestarit ovat viimeistelleet neljässä ottelussa ainoastaan neljä maalia, joilla toki ovat varmistaneet Suomen Cupin jatkopaikan, mutta ensimmäistäkään pelitilannemaalia he eivät ole vielä tehneet.

Kaikki KuPS:n maalit ovat syntyneet erikoistilanteista. Se ei ole sinällään yllättävää, sillä Rovaniemeltä takaisin kotikaupunkiinsa muuttanut Pasi Tuutti on tunnetusti pedantti erikoistilanteiden erikoismies.

RoPS jahtaa edelleen Suomen Cupin avausvoittoa. Kuopion tapaan myös Rovaniemellä astuttiin talven aikana uuteen aikakauteen, ja joukkue on vielä rakennusvaiheessa. Viimeiset vahvistukset saadaan ennen Veikkausliigakauden alkua.

Vesa Tauriainen ajaa maltilla sisään omaa pelifilosofiaansa, josta ainakin pelaajat ovat nauttineet. Cupin peleissä myös nuoret pelaajat ovat saaneet kiitettävästi vastuuta.

Tämän päivän ottelulla ei ole sijoituksellisesti panosta kummallekaan joukkueelle, mutta RoPS lähtee silti jahtaamaan voittoa. Mestarin päänahka kiinnostaa.

- Meidän täytyy onnistua puolustamisessa. Heidän pystyjuoksut on pystyttävä ennakoimaan. Se ei ole pelkästään puolustuslinjan tehtävä, vaan meidän on täytettävä kenttä hyvin, Tauriainen sanoo.

- Myös heidän prässipelaamistaan vastaan täytyy olla järkevä. Emme voi pyrkiä pallonhallintaan liian ahtaissa tiloissa. KuPS välillä ylipuolustaa ja prässää jopa seitsemällä. Silloin tilat on jossain muualla.

RoPS valmistautui tämän päivän otteluun jo lähes perinteisellä etelän minileirillä Kajaanissa. Kajaani osuu sopivasti Rovaniemen ja Kuopion puoliväliin, ja siellä oleva halli on toiminut jo useana talvena RoPS:n ottelu- ja harjoittelupaikkana.

Fasiliteetit hallin ympärillä ovat kainuulaisen karut, mutta täyttävät tehtävänsä.

- Kajaanissa on hyvä kenttä ja tilaa riittävästi. Kun perusasiat ovat kunnossa, ei pukukoppien hienoudella ole niin väliä, Tauriainen kiittelee.

RoPS:n tämän päivän kokoonpanosta puuttuvat edelleen Youness Rahimi sekä Tuomas Kaukua. Uutena miehenä sairaslistalle on liittynyt Veka Pyyny. Juho Hyvärinen sekä Aleksandr Kokko sen sijaan ovat takaisin kokoonpanossa.

RoPS ja KuPS aiemmat kohtaamiset

26.4.2019 RoPS – KuPS 0 – 1 (0 – 0)
3.4.2019 KuPS – RoPS 2 – 2 (0 – 1)
3.3.2019 RoPS – KuPS 3 – 2 (0 – 1)
17.9.2018 RoPS – KuPS 1 – 1 (0 – 0)
13.5.2018 RoPS – KuPS 2 – 0 (1 – 0)
18.4.2018 KuPS – RoPS 0 – 1 (0 – 1)
10.3.2018 KuPS – RoPS 2 – 0 (1 – 0)

Luettu 1893 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309