Uutiset

Miehet

maanantai, 10 helmikuu 2020 17:41

Veikkausliigasta tuttu maalivahti Martin Kompalla siirtyy RoPS:aan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(22 ääntä)
Martin Kompalla pelasi vielä viime kaudella VPS:n paidassa Martin Kompalla pelasi vielä viime kaudella VPS:n paidassa Juha Tamminen

Viime kaudella Vaasan Palloseuran väreissä torjunut saksalaisvahti Martin Kompalla, 27, siirtyy Rovaniemen Palloseuraan. Sopimus kattaa kauden 2020.

Martin Kompalla on maineikkaan saksalaisseura Borussia Mönchengladbachin kasvatti. Kompalla pelasi juniorivuotensa Mönchengladbachin reservijoukkueessa, josta hän siirtyi kaudelle 2016 – 2017 Kakkosbundesliigan VfL Bochumiin.

Veikkausliigassa Kompalla debytoi viime keväänä. Vaikka seurana Vaasan Palloseuran kausi päättyi pettymykseen, oli Martin Kompalla yksi joukkueensa vahvimmista pelaajista

RoPS sai tutun ja taitonsa näyttäneen maalivahdin.

- Joukkueelle avainasia on aina hyvä maalivahti, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen painottaa.

- Tietenkin Martinin täytyy vielä lunastaa häneen kohdistuneet odotukset, mutta hän on osoittanut olevansa laadukas Veikkausliigan maalivahti, joka pystyy torjumaan meille pisteitä ja voittoja.

Torjuntojen lisäksi myös muut Kompallan ominaisuudet miellyttävät Tauriaista. Maalivahdilla on suuri rooli koko puolustuspään pelaamisessa.

- Pelin johtaminen on Martinilla korkealla tasolla, Tauriainen kuvailee.

- Lisäksi hän on hyvä pelaamaan jalalla sekä tietenkin myös torjumaan, mutta erityisvahvuudet Martinilla ovat puolustuslinjan ohjaamisessa sekä pelin avaamisessa.

RoPS:n ja Kompallan sopimus allekirjoitettiin maanantaina. Suomeen RoPS:n tuore maalivahti saapuu myöhemmin tällä viikolla.

- Täytyy olla kiitollinen RoPS:n minuun osoittamasta luottamuksesta, Saksasta tavoitettu Kompalla sanoo.

- Olen erittäin tyytyväinen, että sain ainakin yhden kauden lisää Veikkausliigassa. Tämä on minullekin erinomainen tilaisuus kehittyä paitsi maalivahtina myös ihmisenä.

Viime vuosina Rovaniemellä juuri maalivahteihin on kiinnitetty erityistä huomiota sekä median että kannattajien puolelta.

Kompalla tiedostaa tämän, mutta sen suuremmin mahdollinen huomio ei iloista ja ulospäin suuntautunutta saksalaista hermostuta.

- Tiedän, että minulla on Rovaniemellä isot saappaat täytettävänä, mutta minulla on 47-koon jalka, joten eiköhän se onnistu, Kompalla nauraa.

- Mutta aion olla luottamuksen arvoinen ja osoittaa sen sekä seuralle että kannattajille. Paitsi maalivahti olen myös joukkuepelaaja, ja tulen työskentelemään 100% meidän yhteisten tavoitteiden eteen.

RoPS:n lähiviikkojen tavoitteet ovat Suomen Cupissa. RoPS pelaa alkulohkon kaksi viimeistä otteluaan vieraissa. Lauantaina 15.2. RoPS kohtaa FC Lahden ja perjantaina 28.2. hallitsevan Suomen mestarin Kuopion Palloseuran.

Luettu 4042 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi