ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 10 helmikuu 2020 00:54

RoPS joutui taipumaan Heinäpäässä Valkeakosken FC Hakalle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)

Rovaniemen Palloseura kärsi 0-1 (0-0) tappion Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelussa Valkeakosken FC Hakalle. Ottelun ainoan maalin viimeisteli Hakan Antto Hilska.

Alkukauden ottelut vaativat kärsivällisyyttä. Jokainen haluaisi tuloksia nopeasti, mutta joukkue on ollut yhdessä vasta kuukauden. Moni asia tulee vielä muuttumaan ennen varsinaisen sarjakauden alkua.

RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriaista ajatus ei hävityn ottelun jälkeen kuitenkaan lohduttanut.

- Kärsivällisyys ei ole niitä omia vahvuuksia, Tauriainen kuittasi.

Tauriainen kuitenkin myönsi, että RoPS:n peli oli jo parempaa kuin edellisellä kierroksella Tampereen Ilvestä vastaan.

FC Haka on kuitenkin hyvin organisoitu ja pitkään yhdessä pelannut joukkue. He puolustivat tiiviisti ja pystyivät avausjaksolla pitämään RoPS:n muotonsa ulkopuolella.

Pallonhallinta oli prosenteissa RoPS:lla, mutta Haka prässäsi ajoittain ärhäkkäästi. Tilanteita syntyi erityisesti Hakan tuoreen laituri Saibou Keitan puolelta.

Keitan suoritukset kuitenkin toistivat itseään. Vedot pienestä kulmasta olivat helppoja RoPS-vahti Mikko Rantalalle.

- Pääsimme rakentamaan, mutta emme päässeet alueelle. Se oli näennäistä pikkunättiä pelaamista, Tauriainen arvioi omiensa avausjaksoa.

- Tarvitsemme enemmän päättäväisyyttä maalipaikkojen luomiseen ja myöskin tekemiseen. Sitä korostimme puoliajalla.

Toisen jakson alkuun RoPS sai välittömästi kylmää vettä niskaansa. Hakan Henri Malundama pudotti RoPS:n päätyviivalta vapaana olleelle Antto Hilskalle, joka sijoitti sisäsyrjällä pallon etukulmaan.

RoPS:kin sai hyökkäyspelinsä toimimaan, eikä tasoitus olisi ollut vääryys.

Rasmus Degermanin maali liputettiin pois paitsiona. Matias Tammisen painava laukaus rangaistusalueen sisältä viuhui niukasti ohi. Raymond Gyasi nousi Tommi Jäntin keskitykseen, mutta pusku läheltä leijasi vaaksan verran yli.

- Haka puolusti tiiviisti ja heillä oli pallollisenakin selkeä pelitapa. Kokonaisuutena me olimme kuitenkin tehottomia, Tauriainen tiivisti.

- Mutta asia kerrallaan. Emme ole näitä asioita päässeet vielä paljoa treenaamaankaan. Haka oli tänään vaarallisempi joukkue, mutta se olit tämän päivän tilanne. Me etenemme ja parannamme pelaamistamme asia kerrallaan.

RoPS:n seuraavat Suomen Cupin ottelut ovat molemmat vieraissa. Lauantaina 15.2. RoPS kohtaa FC Lahden ja perjantaina 28.2. hallitsevan Suomen mestarin Kuopion Palloseuran.

RoPS – FC Haka 0 – 1 (0 – 0)

48’  0 – 1  Antto Hilska

RoPS kokoonpano

2 Simo Majander
6 Atte Sihvonen
8 Obed Malolo
9 Raymond Gyasi
10 Guirlain Wato Kuate
12 Mikko Rantala
14 Eetu Muinonen
15 Jussi Niska
17 Sampo Ala (79' Matias Tamminen)
22 Rasmus Degerman (61' Veka Pyyny)
24 Tommi Jäntti

1 Lauri-Eemil Vetri
3 Otto Kemppainen
18 Veka Pyyny
21 Matias Tamminen
27 Samuel Olabisi

Luettu 1966 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309